Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Απολογισμοί


1985: 40 αμερικανικά «F-16» και 40 γαλλικά «Μιράζ 2000». Κόστος κοντά στα 600 εκατομμύρια - σημερινά - ευρώ. 1996 - 2000: «Awacs», εκσυγχρονισμός αεροσκαφών, νέα άρματα, υποβρύχια, τορπιλάκατοι, κορβέτες και κανονιοφόροι, αλλά και αγορά «Πάτριοτ». Κόστος, πάνω από 11 δισ. ευρώ. 2001 - 2005: «Απάτσι», φρεγάτες, μεταφορικά ελικόπτερα και άλλα, αξίας πάνω από 2,2 δισ. 2006 - 2010: Τροχοφόρα, δορυφορικά συστήματα, εκπαιδευτικά αεροσκάφη, φρεγάτες, κόστους πάνω από 27 δισ. Τα παραπάνω είναι μόνο ένας πρόχειρος «απολογισμός» από τις προηγούμενες «αγορές του αιώνα», που όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις έχουν κάνει, με τα ίδια κάθε φορά αφηγήματα περί «ασφάλειας» και «σταθερότητας». Για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, μόνο την περίοδο 2010 - 2017 η Ελλάδα δαπάνησε περίπου 36 δισ. ευρώ, την ώρα που ο λαός τσακιζόταν από τα απανωτά αντιλαϊκά μέτρα. Σήμερα, που τα ίδια ψέματα ξαναβγαίνουν απ' τα συρτάρια με αφορμή την ελληνογαλλική συμφωνία, ήρθε η ώρα ο λαός να κάνει τον δικό του «απολογισμό»: Καμία ασφάλεια και σταθερότητα δεν εξασφάλισαν οι εξοπλισμοί και τα ευρωατλαντικά σχέδια στα οποία αυτοί εντάσσονται. Αντίθετα, είναι όλα αυτά που μετατρέπουν σε στόχο τον λαό και αποτελούν σκαλοπάτι για «ένα βήμα πιο πάνω» στην ιμπεριαλιστική εμπλοκή. Στην πίσω όψη του ίδιου νομίσματος βρίσκονται το «γκριζάρισμα» του Αιγαίου, τα Ιμια, οι Συμφωνίες της Μαδρίτης, τα παζάρια με τα κυριαρχικά δικαιώματα, για να εξασφαλιστεί η ΝΑΤΟική «συνοχή». Κανένας εφησυχασμός λοιπόν! Οι λυκοφιλίες των αστικών τάξεων και οι «αρραβώνες» με προίκα τα δισ. των εξοπλισμών «εγγυώνται» μόνο νέες περιπέτειες για τον λαό.

Σύσκεψη Σωματείων της Κεντρικής Μακεδονίας (ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ)


 Συμμετοχή στην πανελλαδική κινητοποίηση στις 8 Οκτώβρη στην Αθήνα 


Ο Δήμος Κουμπούρης στο βήμα της  σύσκεψης των ΔΣ των Συνταξιουχικών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας


Την Τρίτη 28  Σεπτέμβρη έγινε σύσκεψη των Σωματείων της Κεντρικής Μακεδονίας με την συμμετοχή δώδεκα (12) Σωματείων   στο Εργατικό Κέντρο  Θεσσαλονίκη.

 

 Στη σύσκεψη παραβρέθηκε και μίλησε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ενώ χαιρέτισαν ο Βασίλης Ρέβας, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», και ο Γιώργος Κουτουνίδης, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσσαλονίκης.. Στόχος της σύσκεψης, η καλύτερη προετοιμασία και συμμετοχή των συνταξιούχων στην πανελλαδική κινητοποίηση στις 8 Οκτώβρη στις 11.30 π.μ. στην Αθήνα στην πλ. Κλαυθμώνος.

Όπως τονίζουν, «με ομόφωνη απόφαση για τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική κινητοποίηση τα Συνταξιουχικά Σωματεία της Κεντρικής Μακεδονίας  θα τιμήσουν αγωνιστικά την Παγκόσμια Ημέρα των Συνταξιούχων και διεκδικούμε:

Λειαίνουν τις γωνίες

 

Από την υπογραφή της συμφωνίας 
 Από την υπογραφή της συμφωνίας
Πηγή: Associated Press

 

«Μετά βαΐων και κλάδων» ανακοινώθηκε χτες η περίφημη «αμυντική συμφωνία» Γαλλίας - Ελλάδας, η οποία εκτός από όλα τα άλλα περιλαμβάνει και ένα γενναίο εξοπλιστικό πακέτο, που θα πληρώσει μέχρι δεκάρας ο ελληνικός λαός στη γαλλική πολεμική βιομηχανία. Για να λειάνει τέτοιες γωνίες και να στηρίξει τη συμφωνία, που προσθέτει έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα της επικίνδυνης ιμπεριαλιστικής εμπλοκής, η κυβέρνηση και τα επιτελεία της έχουν ξεκινήσει μια προπαγανδιστική επίθεση για την «αναγκαιότητα» και τα «οφέλη» από την ελληνογαλλική συμφωνία.

Λένε μεταξύ άλλων ότι οι γαλλικές φρεγάτες, τις οποίες θα προμηθευτεί το Πολεμικό Ναυτικό, μεταβάλλουν τον συσχετισμό στο Αιγαίο και στην Ανατ. Μεσόγειο σε βάρος της Τουρκίας και ότι έτσι ενισχύεται η άμυνα της χώρας. Λένε ψέματα. Τα εξοπλιστικά προγράμματα όλων των κυβερνήσεων, και της σημερινής, δεν καθορίζονται με βάση τις ανάγκες της άμυνας και της προστασίας των κυριαρχικών δικαιωμάτων, αλλά κυρίως από τον ευρωατλαντικό σχεδιασμό και τον ρόλο που αναλαμβάνουν οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις σε αυτόν.

Το αυγό του φιδιού το εκκολάπτει το σύστημα – Ο λαός, με τους κομμουνιστές μπροστά, το τσακίζει!

 

Εδώ και δυο μέρες στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης διαδραματίζονται εικόνες που μόνο οργή και αγανάκτηση προκαλούν.

Χθες το πρωί, ένα φασιστικό τσούρμο πλήρως εξοπλισμένο με καδρόνια και κουκούλες βγήκε από το προαύλιο ενός σχολείου, με σκοπό να επιτεθεί σαν τάγμα εφόδου σε φοιτητές που κινητοποιούνταν έξω από το σχολείο. Μια κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε, μάλιστα, ύστερα από επίθεση φασιστικών στοιχείων, λίγες μέρες πριν, στον ίδιο χώρο, σε τρεις φοιτητές.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και σήμερα το πρωί. Αυτή τη φορά οι φασίστες χρησιμοποίησαν μέχρι και βόμβες μολότοφ, ενώ οι δυνάμεις της αστυνομίας τους άφηναν ανενόχλητους και ψέκαζαν με χημικά τους συγκεντρωμένους φοιτητές και μέλη της ΚΝΕ που καλούσαν στη σημερινή συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Τερψιθέας. Μεγάλες ευθύνες έχει και η διεύθυνση του σχολείου που αφήνει τους φασίστες να μπαινοβγαίνουν ανενόχλητοι μεταφέροντας τον εξοπλισμό τους και να χρησιμοποιούν το σχολείο ως ορμητήριο.

Από χθες έχουμε διαβάσει διάφορα… Από «αντιφασίστες» του πληκτρολογίου, μέχρι υποστηρικτές της θεωρίας  των «δύο άκρων», αλλά και γραφικούς φασίστες που ξαφνικά «αναθάρρησαν».

Χαιρετούν φασιστικά κουκουλοφόροι μέσα από το σχολείο (ΦΩΤΟ)

 

ΕΠΑΛ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

 

Πηγή: THESSTODAY.GRΠηγή: THESSTODAY.GR

Φασιστικούς χαιρετισμούς από τους κουκουλοφόρους μέσα στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης καταγράφουν φωτογραφικά ντοκουμέντα και βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, επιβεβαιώνοντας τη ναζιστική ιδεολογία των φασιστοειδών που επιτέθηκαν το πρωί στους συγκεντρωμένους έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, αλλά και σε μαθητές του σχολείου. 

Όπως φαίνεται σε βίντεο που δημοσίευσε η ιστοσελίδα thesstoday.gr, ένας από τους κουκουλοφόρους που βρίσκονται εντός του προαύλιου χώρου του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης κάνει, επανειλημμένως, ναζιστικό χαιρετισμό μπροστά στις κάμερες και στους δημοσιογράφους που κάλυπταν τα γεγονότα.