Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ Καταγγέλλει τη θρασύδειλη δράση των φασιστοειδών





Τη θρασύδειλη δράση των φασιστοειδών στην Κεφαλονιά καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης με αφορμή και την πρόσφατη επίθεση με μπογιές, μέσα στη νύχτα, στην είσοδο των γραφείων της Τομεακής Επιτροπής Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΚΚΕ.

Υπογραμμίζει μάλιστα πως «το οργανωμένο ταξικό κίνημα δεν έκανε βήμα πίσω από τον αγώνα για την υπεράσπιση της εργατικής τάξης, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Να είναι σίγουροι πως δεν θα κάνει ούτε και τώρα. Θα στείλει τους φασίστες και άλλους ομοίους τους, υμνητές του ναζισμού - φασισμού, εκεί που τους αρμόζει: Στο σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου: 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ


Ανακοίνωση σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης για ίδρυση χώρων εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας

 



Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης για ίδρυση χώρων εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας:

«Ως αναζήτηση συνενόχων και μόνο μπορεί να αντιληφθεί κανείς την πρόσκληση του υπουργού Υγείας προς τα κόμματα, αλλά και ΜΚΟ (!), για την εκπόνηση, όπως λέει, σχεδίου δράσης για την “αντιμετώπιση των συνεπειών, που προκαλεί η χρήση ψυχότροπων ουσιών στο κέντρο της Αθήνας και άλλες περιοχές της πρωτεύουσας”. Ως τέτοια λύση προκρίνει τη δημιουργία χώρων εποπτευόμενης χρήσης.

Το ΚΚΕ, λοιπόν, δεν έχει να πει τίποτα σε κανέναν υπουργό, σε καμιά κυβέρνηση, που προσπαθεί νέους ανθρώπους να τους μεταχειριστεί σαν σκουπίδια και να τους βάλει κάτω από το βρώμικο χαλί του καπιταλιστικού κέρδους.

Και μην ξεχάσετε: «Καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται»…




Και μην ξεχάσετε: «Καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται»… – Νίκος Μπογιόπουλος


Προφανώς οι ένστολοι που ήρθαν σε επαφή με τον αιμόφυρτο και ημιαναίσθητο Κωστόπουλο λίγο πριν ξεψυχήσει, δεν είναι “μπάτσοι” και “γουρούνια”. Ούτε ένστολα “τάγματα εφόδου”, είναι.

Τι είναι; Τυπικοί εκπρόσωποι του κατόχου (μονοπωλιακά) της… νόμιμης βίας. Δηλαδή του κράτους.

Και προφανώς δεν είναι όλοι οι αστυνομικοί έτσι, και φυσικά δεν είναι όλοι ίδιοι, και βεβαίως αντίξοες οι συνθήκες που δουλεύουν κοκ.

Αλλά εδώ δεν μιλάμε γι’ αυτό. Εδώ μιλάμε για εκείνο το αειθαλές «εσείς είστε το κράτος». Εδώ μιλάμε::

Είναι εδώ!


Τη μια μέρα διαβάζουμε: «Βόμβα στη ΔΕΗ. Βούλιαξε στα χρέη. Σχέδιο διάσωσης με απολύσεις και πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου». Και την άλλη διαπιστώνουμε ότι στο παρασκήνιο βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο νέων ανατιμήσεων στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ προχωρούν ταχύτατα οι περικοπές στους δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου και οι διακοπές ηλεκτροδότησης σε όσους χρωστάνε και δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε διακανονισμό. Αλλού πάλι γράφεται: «Σε κίνδυνο οι τράπεζες. Ανάγκη για νέα αναδιάρθρωση με κρατική στήριξη. Σχέδιο συγχώνευσης δύο μεγάλων συστημικών τραπεζών, με κλείσιμο καταστημάτων και περικοπές προσωπικού». Η επόμενη διαπίστωση είναι ότι εντείνονται οι απειλές και οι εκβιασμοί σ' αυτούς που χρωστάνε, να πληρώσουν από το υστέρημά τους το «κόκκινο» δάνειο, επιταχύνονται οι πλειστηριασμοί και αποσυντίθεται το όποιο καθεστώς υπήρχε για την προστασία της λαϊκής κατοικίας, εντείνονται η τρομοκρατία και η προσπάθεια ποινικοποίησης των αντιδράσεων στους πλειστηριασμούς. Η «μεταμνημονιακή» εποχή έχει ό,τι και η προηγούμενη, και μάλιστα με κλιμακούμενη ένταση. Την ανταγωνιστικότητα της ΔΕΗ, την «απελευθέρωση» της αγοράς Ενέργειας, την πληρώνουν οι εργαζόμενοι της Επιχείρησης και τα λαϊκά στρώματα. Αντίστοιχα, την «ευρωστία» του τραπεζικού συστήματος, προκειμένου να χρηματοδοτήσει την «ανάκαμψη της οικονομίας» (δηλαδή τα μονοπώλια), τη φορτώνονται οι εργαζόμενοι του χρηματοπιστωτικού τομέα και βέβαια ο λαός. Τίποτα δεν άλλαξε, επειδή ακριβώς «το μνημόνιο των μνημονίων», δηλαδή η αντιλαϊκή στρατηγική του κεφαλαίου, είναι εδώ και την «επόμενη μέρα».

Το όραμα



Με δυνατό του χαρτί την αποφασιστική προώθηση των αντεργατικών μεταρρυθμίσεων προσήλθε ο πρωθυπουργός στην προχτεσινή συνάντησή του με εκπροσώπους επιχειρηματικών ομίλων και επενδυτικών funds στη Ν. Υόρκη. Ο Αλ. Τσίπρας, παρουσιάζοντας το «όραμά» του για την Ελλάδα, κάλεσε τους επενδυτές να εκτιμήσουν την προσήλωση της κυβέρνησης στην προώθηση της πολιτικής υπέρ των μονοπωλίων.

Άλλωστε, ο πρωθυπουργός περιέγραψε αναλυτικά την αισθητά «βελτιωμένη εικόνα» της ελληνικής οικονομίας, σε ό,τι αφορά π.χ. τα «δημοσιονομικά μεγέθη», δηλαδή το ξεζούμισμα των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων.

Εκτός από τη διαφήμιση των αντιλαϊκών πεπραγμένων της κυβέρνησής του, επέμεινε στη δέσμευση ότι θα συνεχιστεί απρόσκοπτα η ίδια πολιτική, ώστε «να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους επενδυτές». Αυτή είναι η «αλλαγή σελίδας» που πλάσαρε ο πρωθυπουργός στους εκπροσώπους των «αγορών», καλώντας τους να εμπιστευτούν την προσήλωση της κυβέρνησης στην αντεργατική επίθεση που «προσελκύει επενδύσεις».

Σε χρήση ήδη από τη Frontex με μέσα δοκιμασμένα για πόλεμο

 
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΟ ΤΥΜΠΑΚΙ
 


Το ισραηλινό MEA «ΗΕRΟΝ 1» της Frontex προσγειωμένο στο Τυμπάκι
Το ισραηλινό MEA «ΗΕRΟΝ 1» της Frontex προσγειωμένο στο Τυμπάκι
Σε μια απέραντη «βάση εφόρμησης» για όλους τους βρώμικους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ μετατρέπει τη χώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
 Η χτεσινή επιβεβαίωση - κατόπιν και των σχετικών καταγγελιών και ερωτημάτων του ΚΚΕ - ότι και η βάση στο Τυμπάκι της Κρήτης έχει ήδη «αναβαθμιστεί» επιχειρησιακά ως ένα ακόμα κέντρο για τους επικίνδυνους σχεδιασμούς σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, με τη στάθμευση εκεί σε αυτήν τη φάση drone της Frontex, έρχεται να προσθέσει μια ακόμα τέτοια ψηφίδα.

Πολύ περισσότερο που δεδομένο είναι και το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για το αεροδρόμιο του Τυμπακίου, με πληροφορίες και δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για το ότι αποτελεί μια από τις βάσεις που έχουν προταθεί από πλευράς κυβέρνησης στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς για να απλώσουν εκεί δυνάμεις και μέσα τους, π.χ. να αναπτύξουν εκεί αμερικανικά Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα (UAV), εναλλακτικά προς τη Σούδα, που όπως λέγεται έχει «φρακάρει» από τις «συμμαχικές δραστηριότητες» που έχουν συγκεντρωθεί εκεί.