Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Εφοδος


Δεν πρόλαβε να κλείσει την πόρτα του υπουργείου Εξωτερικών ο Ρώσος πρέσβης, μετά τη συνάντησή του με τον υφυπουργό Μ. Μπόλαρη την περασμένη Τετάρτη, και ακολούθησε αμέσως η επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη Τζ. Πάιατ! Ο Μασλόφ μετέφερε στο ΥΠΕΞ την «ανησυχία» της Ρωσίας για την αναγνώριση του αυτοκέφαλου της Ουκρανικής Εκκλησίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, εξέλιξη με μεγάλη γεωπολιτική σημασία, που χαιρετίστηκε βέβαια από τις ΗΠΑ. Λίγη ώρα αργότερα, στο γραφείο του υφυπουργού εμφανίστηκε ο Πάιατ και συζήτησαν «επίκαιρα θέματα, ιδιαίτερα πολιτιστικά, εκπαιδευτικά και θρησκευτικά», αλλά και την ανάγκη να διατηρηθεί το «καλό μομέντουμ» μετά τη συμμετοχή των ΗΠΑ στη ΔΕΘ και να αναπτυχθούν παραπέρα οι σχέσεις των δύο χωρών σε όλους τους τομείς. Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες μέρες, ύστερα από επίσκεψη του επικεφαλής της «Cosco» στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, με θέμα την εξέλιξη του «master plan» της κινεζικής πολυεθνικής στον Πειραιά, ακολούθησε ...έφοδος του Πάιατ στο ίδιο υπουργείο, όπου συζήτησε με τον Φ. Κουβέλη το αμερικανικό ενδιαφέρον για τη Ναυπηγοεπισκευή. Είναι προφανές ότι ο Αμερικανός πρέσβης ακολουθεί κατά πόδας (όταν δεν προπορεύεται...) τους ανταγωνιστές των ΗΠΑ σε ό,τι αφορά το σχεδιασμό τους για την Ελλάδα. Οπως βγάζει μάτι ότι στις συναντήσεις με τα κυβερνητικά στελέχη μαθαίνει «χαρτί και καλαμάρι» τι συζητήθηκε πιο πριν, δίνοντας προφανώς και τις ανάλογες «συμβουλές» στην κυβέρνηση για το πώς μπορεί καλύτερα να χειριστεί ζητήματα «υψηλού ενδιαφέροντος» για τις ΗΠΑ.

Το πραγματικά προοδευτικό για το λαό ο αγώνας για τις σύγχρονες ανάγκες του


Πόσο «προοδευτικές» είναι η υπονόμευση διά νόμου του απεργιακού δικαιώματος, η εφαρμογή του μνημονιακού εκτρώματος για τον καθορισμό του κατώτερου μισθού από την κυβέρνηση και την εργοδοσία, η «κωδικοποίηση» - μονιμοποίηση των εκατοντάδων αντεργατικών νόμων των μνημονίων, που σημαίνουν χαμοζωή για 500 ευρώ, απληρωσιά, εργασιακές σχέσεις - λάστιχο, ζούγκλα στην αγορά εργασίας;

Πόσο «προοδευτικό» είναι να βγάζεις στο σφυρί λαϊκά σπίτια, να ψηφίζεις νόμο που χαρακτηρίζει τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς «ιδιώνυμο» αδίκημα, να σφίγγεις τη θηλιά της φοροληστείας, των εκβιασμών και των κατασχέσεων σε εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά, να εφαρμόζεις κατά γράμμα την «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ που επιταχύνει το ξεκλήρισμα των φτωχών αυτοαπασχολούμενων της πόλης και της υπαίθρου;

Πόσο «ριζοσπαστικό» και «σύγχρονο» είναι να φορτώνεις στο λαό ως ατομική ευθύνη την προστασία από φυσικά φαινόμενα και τα περιβαλλοντικά εγκλήματα του κεφαλαίου, να βυθίζεις χιλιάδες σπίτια στην ενεργειακή φτώχεια, να πληρώνει ο λαός για Υγεία και Φάρμακο;

Να «ξεπλένεις» τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και τη «διαβολική αλλά για καλό» κυβέρνηση Τραμπ, να μετατρέπεις τη χώρα σε μια απέραντη βάση εφόρμησης για ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην οποία ο Αμερικανός πρέσβης αλωνίζει από πανεπιστήμιο σε υπηρεσία κι από υπουργείο σε περιφέρεια, κάνοντας το λαό κινούμενο στόχο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών;

Tιμητική πλακέτα για τους αλύγιστους της ταξικής πάλης στα πρώην γραφεία της Ασφάλειας (ΦΩΤΟ)



Tιμητική πλακέτα ως ελάχιστο φόρο τιμής στους αλύγιστους της ταξικής πάλης στα πρώην γραφεία της Ασφάλειας στον πεζόδρομο Καλαμαριάς τοποθέτησαν σήμερα, στο πλαίσιο του διήμερου εκδηλώσεων «το ΚΚΕ στους λαϊκούς αγώνες της Καλαμαριάς», οι Κομματικές Οργανώσεις Καλαμαριάς του Κόμματος.

Στο συγκεκριμένο σημείο όπου επιλέχτηκε να τοποθετηθεί η πλακέτα για 30 χρόνια λειτουργούσαν τα γραφεία της Αστυνομίας όπου στα μπουντρούμια του υπογείου, εκατοντάδες κομμουνιστές και λαϊκοί αγωνιστές φυλακίστηκαν και βασανίζονταν. Μετά το 1975 το κτίριο ανακαινίστηκε και πέρασε στο Δήμο Καλαμαριάς. Δεν πάρθηκε όμως υπόψη η ιστορία του κτιρίου και παρά τις αναφορές των δημοτικών αρχών τα προηγούμενα χρόνια για την ανάγκη να γίνει μουσείο στην Καλαμαριά, τίποτα δεν έχει γίνει.

«Μπορεί ο χρόνος να έχει σβήσει τα σημάδια του στο κτίριο της παλιάς Αστυνομίας, άλλα σίγουρα δεν τα έχει σβήσει από την συλλογική μνήμη των Καλαμαριωτών», σημείωσε στην ομιλία του ο Αριστείδης Θάνου γραμματέας της ΤΕ Κεντροανατολικού Τομέα Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

«Μπολσονάροι» που αγνοούν την Ιστορία αλλά και τη Φυσική!



 

Κι ονειρεύονται ότι οδηγούν θηριώδη αμερικάνικα τζιπ, που πατάνε κομμούνια και διαδηλωτές για να προλάβουν το ραντεβού τους με την κακοήθεια της Ιστορίας!


Γεμίσαμε Μπολσονάρους κάθε μορφής, ηλικίας, επαγγέλματος, ιδιότητας και με ποικιλομορφία πολιτικών προσήμων.

«Μπολσονάροι» που αγνοούν την Ιστορία αλλά και τη Φυσική 

Όλοι αυτοί ομαδοποιούνται και ομογενοποιούνται με τον παμπάλαιο κλασικό τρόπο, την άθλια συγκολλητική ουσία του πρωτόλειου ή και εφαρμοσμένου φασισμού, που είναι ο αντικομμουνισμός.
Στην εποχή του Τραμπ λοιπόν, του Βορειοαμερικανού πλανητάρχη – καρικατούρα μουσολινικού τύπου διεθνούς εμβέλειας, ήρθε να προστεθεί και η νοτιοαμερικάνικη εκδοχή, του… μελαχρινού λοχαγού που διετέλεσε και 26 χρόνια βουλευτής, χωρίς να το μάθει κανείς.
Και τώρα ήρθε η ώρα των ελεύθερων σκοπευτών στις στέγες, είτε με όπλο τις σφαίρες είτε με όπλο τις λέξεις, που θα καθαρίσουνε τις πλατείες από τον οχτρό λαό, ακριβώς όπως έκαναν τα φασισταριά στην πλατεία Μεϊντάν του Κιέβου,
όταν επόπτευε την «εφαρμογή» της δημοκρατίας ο πολυαγαπημένος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τότε εκεί και τώρα εδώ πρεσβευτής των ΗΠΑ, ο διαβόητος κ. Πάϊατ.

Ο Σουηδικός καπιταλισμός με “ανθρώπινο” πρόσωπο πετάει τους μετανάστες από τα σπίτια τους





Από Panos στο Νοέ 3, 2018 Διεθνή
 
Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης //

Οι μετανάστες-πρόσφυγες στην Σουηδία παίρνουν βοήθημα και επίδομα ενοικίου για 2 χρόνια. Μεσα στα 2 αυτά χρόνια πρέπει να μάθουν την γλώσσα, να συμπληρώσουν τις σπουδές τους, να βρούν μια δουλειά και σπίτι μόνιμο.

Αν δεν τα καταφέρουν ίσως επειδή είναι αναλφάβητοι ή μεγάλης ηλικίας τότε το Σουηδικό σύστημα κόστους-οφέλους δείχνει το αληθινό του απάνθρωπο πρόσωπο.

Να τι γράφουν στην επιστολή τους προς το Δημοτικό Συμβούλιο οι 200 που ζουν με κοινωνικό συμβόλαιο διετίας στις προσωρινές λυόμενες κατοικίες του Δήμου Σόλνα, προάστειο της Στοκχόλμης, ενος πλούσιου Δήμου με περίπου 70.000 κατοίκους.