Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

Τρανή απόδειξη ότι το ΝΑΤΟ αποτελεί βασικό παράγοντα ενθάρρυνσης της επιθετικότητας της τουρκικής κυβέρνησης

 

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Γ. ΣΤΟΛΤΕΝΜΠΕΡΓΚ

 

Πηγή: Associated Press

 

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε το εξής σχόλιο για τις προκλητικές δηλώσεις του γγ του ΝΑΤΟ περί «ελληνοτουρκικών διαφορών»:

«Αφού ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ "επαίνεσε" την Ελλάδα για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που παίζει σε όλο το εύρος των επιθετικών ΝΑΤΟικών σχεδιασμών, στη συνέχεια τήρησε τη γνωστή τακτική των "ίσων αποστάσεων" και κάλεσε την Ελλάδα και την Τουρκία να "λύσουν τις διαφορές τους" για το καλό της ΝΑΤΟικής συμμαχίας, τροφοδοτώντας έτσι τις διεκδικήσεις του τουρκικού κράτους.

Πρόκειται για μια ακόμη απόδειξη ότι το ΝΑΤΟ ουσιαστικά δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, θεωρώντας αυτές τις περιοχές ως ενιαίο ΝΑΤΟικό επιχειρησιακό χώρο, καθώς και ότι διεξάγει ένα πολύπλευρο παζάρι με την Τουρκία, την οποία αντιμετωπίζει ως βασικό στρατηγικό εταίρο.

Κυρίως, όμως, πρόκειται για μια ακόμη τρανή απόδειξη ότι το ΝΑΤΟ, το οποίο οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν διαχρονικά αναγορεύσει σε εγγυητή και παράγοντα σταθερότητας, αποτελεί τη νούμερο ένα απειλή για τους λαούς και το βασικό παράγοντα ενθάρρυνσης της επιθετικότητας της τουρκικής κυβέρνησης, σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας».

Τα «Ματωμένα Χώματα» της Μικρασιατικής προσφυγικής τραγωδίας

 

Εξήντα χρόνια από την πρώτη έκδοση του αντιπολεμικού μυθιστορήματος (1962) | «Ο μεγάλος ένοχος για την ανθρώπινη δυστυχία, ο εχθρός κάθε προόδου είναι ο πόλεμος και τα οικονομικά συμφέροντα που τον προκαλούν»

 

Η συγγραφέας, το 1937, σε ηλικία 32 ετών, κρατώντας ένα βιβλίο, όταν έχει αρχίσει τη δημοσιογραφική συνεργασία της με τον «Ριζοσπάστη»
Η συγγραφέας, το 1937, σε ηλικία 32 ετών, κρατώντας ένα βιβλίο, όταν έχει αρχίσει τη δημοσιογραφική συνεργασία της με τον «Ριζοσπάστη»
Σε συνθήκες ζόφου και τρομοκρατίας, καθώς κράτος και «παρακράτος» συνεχίζουν τη γενικευμένη καταστολή με θύματα κομμουνιστές αγωνιστές, η τότε 53χρονη Διδώ Σωτηρίου (18 Φλεβάρη 1909 - 23 Σεπτέμβρη 2004) αποφασίζει, στα 1962, να εκδώσει το αντιπολεμικό μυθιστόρημά της «Ματωμένα Χώματα».

Μέχρι σήμερα η κυκλοφορία του έχει ξεπεράσει τα 400.000 αντίτυπα κι έχει μεταφραστεί στις ακόλουθες γλώσσες: Αγγλικά, Βουλγαρικά, Εσθονικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ολλανδικά, Ουγγρικά, Ρωσικά, Ρουμανικά, Σερβικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Τουρκικά και Κέλτικα βρετονικά.

Το σημαντικό αυτό μεταπολεμικό έργο, το οποίο τυπώνεται ακριβώς σαράντα χρόνια μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, είναι η απάντηση της εργατικής τάξης, με τη μέθοδο της ρεαλιστικής λογοτεχνίας. Αυτής που αποκαλύπτει και δεν σκεπάζει τα γεγονότα της ιμπεριαλιστικής εκστρατείας στην υπό διάλυση Οθωμανική Αυτοκρατορία, που είχε ως αποτέλεσμα την προσφυγική τραγωδία, με εγκλωβισμένους και νεκρούς, κυρίως τους «ανώνυμους» της Ιστορίας, στρατευμένους κι αμάχους.

Εχει προηγηθεί το πρώτο της μυθιστόρημα «Οι νεκροί περιμένουν» (1959), που κρατιέται στα όρια του συναισθηματικού καμβά, όπως οι αναμνήσεις από την παιδική ηλικία ανέρχονται στη συνείδηση για να φωτιστεί ο γενέθλιος τόπος, το Αϊδίνι.

Η κυρία-ψέματα της ουκρανικής προπαγάνδας απολύθηκε από τους ίδιους τους Ουκρανούς γιατί έλεγε ψέματα!

 


 

Εχετε ακουστά τη Λουντμίλα Ντενίσοβα; Αν ακούτε το όνομα για πρώτη φορά, μάλλον δεν παρακολουθείτε και πολύ τις ειδήσεις, καθώς η εν λόγω κυρία, με την πομπώδη ιδιότητά της ως επίτροπος του ουκρανικού Κοινοβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ήταν μέχρι πριν από λίγες μέρες καθημερινά στις… επάλξεις του ουκρανικού πολέμου, ή σωστότερα του πολέμου προπαγάνδας, αποκαλύπτοντας τα αμέτρητα φρικτά εγκλήματα των Ρωσομογγόλων εισβολέων.

Πηγη: Γιώργος Τσιάρας/ΕφΣυν

Και τι δεν είχε πει το στόμα της κυρίας Λουντμίλα το περασμένο τετράμηνο – τι για σφαγές εκατοντάδων αμάχων στην Μπούτσα και στο Κραματόρσκ, τι για την ισοπέδωση ολόκληρων πόλεων, τι για ομαδικούς τάφους και κινητά κρεματόρια των Ρώσων που εξαφάνιζαν χιλιάδες νεκρούς αμάχους. Για μαζικές απαγωγές παιδιών και στρατόπεδα συγκέντρωσης «τύπου Μπούχενβαλντ», για ανατιναγμένα μαιευτήρια και θέατρα στη Μαριούπολη, και φυσικά τη «σπεσιαλιτέ» της – τον συστηματικό βιασμό όχι μόνο χιλιάδων Ουκρανίδων, αλλά ακόμη και νεογέννητων βρεφών (!) από τα βάρβαρα, διεστραμμένα ρωσικά ορκ.

Το βασικό όμως είναι πως ό,τι κι αν έλεγε, ακόμη και τα πιο τερατώδη ψέματα, μέσα σε λίγα λεπτά γινόταν πρωτοσέλιδο σε όλο τον δυτικό κόσμο, και φυσικά και στην Ελλάδα, καθώς με έναν μαγικό τρόπο όλα τα μεγάλα ΜΜΕ ξέχασαν εδώ και λίγους μήνες αυτή τη μικρή λεπτομέρεια της δημοσιογραφίας που λέγεται «διασταύρωση»… Το είπε η Λουντμίλα μας; Αρα μπουμπούνισέ το, είναι αλήθεια!