Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

«Μεντεσές» των βρώμικων ευρωατλαντικών σχεδιασμών από το Μάλι έως τον Περσικό

 

Από την άσκηση «Μέδουσα 10» 
Από την άσκηση «Μέδουσα 10»

 Έτοιμη για την αποστολή ειδικών δυνάμεων (αλεξιπτωτιστών) στο Μάλι της Δυτικής Αφρικής, στο πλάι των γαλλικών στρατευμάτων που πραγματοποιούν επέμβαση στη χώρα, εμφανίζεται η ελληνική κυβέρνηση, με το πρόσχημα της «τρομοκρατίας» και της «ανάσχεσης των μεταναστευτικών ροών».

Θυμίζουμε ότι σχετικό αίτημα υπάρχει ήδη από τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Γαλλίας τον περασμένο Φλεβάρη, όπου μπήκαν οι βάσεις για την «αναβάθμιση» της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας, η οποία «επικυρώθηκε» και με τις κοινές ασκήσεις Ελλάδας - Γαλλίας σε Ανατ. Μεσόγειο και Αιγαίο, την προμήθεια από τη Γαλλία μίας μοίρας 18 μαχητικών αεροσκαφών «Rafale» με ταυτόχρονη αντικατάσταση των παλαιότερων «Mirage» κ.ο.κ.

Ήδη από το Φλεβάρη εξάλλου ο υπουργός Άμυνας, απαντώντας σε σχετική Ερώτηση στη Βουλή, επιστρατεύοντας τα γνωστά προσχήματα περί τρομοκρατίας αποκάλυπτε πως με απόφαση που είχε εγκριθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «τρέχει» «εθνική» συμμετοχή στην ευρωενωσιακή αποστολή «European Union Training Mission» - EUTM, ενώ πρόσθετε ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι άλλο. Φυσικά και υπάρχουν σκέψεις ή προτάσεις να αναπτύξουμε περισσότερες δυνάμεις, αλλά δεν έχουμε πάρει καμία θετική απόφαση επ' αυτού, δεδομένης της μεγάλης έντασης και της επικινδυνότητας που επικρατεί στην περιοχή αυτή», αφήνοντας έτσι ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο για αποστολή και πρόσθετων δυνάμεων.

Στο δικό μου κάνει κρος, στο δικό σου μοτοκρός


Αν μη τι άλλο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πρόγραμμα.

Και βόλτα-ποδηλατάδα στην Πάρνηθα πήγε.

Και τη σύζυγό του είδε να κάνει μότο-κρος.

Και φωτογραφίες με περαστικούς έβγαλε…

Συντάξεις: Έρχονται μειώσεις μέσω ΟΟΣΑ και της «έκθεσης Πισσαρίδη»


Ως «πυξίδα» για τις παραπέρα μειώσεις των συντάξεων λειτουργεί η πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ για τις κοινωνικές δαπάνες, καθώς επισημαίνει ότι η Ελλάδα -όπως και η Ιταλία- έχουν τις υψηλότερες συνταξιοδοτικές δαπάνες.

Την ίδια ώρα ο μέσος όρος της συνταξιοδοτικής δαπάνης για τις χώρες μέλη του ΟΟΣΑ είναι στο 7,8% με μεγάλες χώρες της Ευρώπης όπως η Γαλλία η συνταξιοδοτική δαπάνηση να ανέρχεται στο 13,6%.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί, όπως αναφέρει το in.gr, είναι ότι το ύψος των συνταξιοδοτικών δαπανών έναντι του συνόλου των κοινωνικών δαπανών ήταν από τα «κάλπικα» επιχειρήματα που χρησιμοποιήθηκαν στο όνομα του «εξορθολογισμού» για τις παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό την περίοδο των μνημονίων και οδήγησαν σε σαρωτικές μειώσεις των συντάξεων.

Κλιμακώνουν τη συκοφάντηση των αγώνων και τη δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης


Νέες καταγγελίες από σωματεία και συνδικαλιστές μετά την απεργία στις 26/11

 

Από τη χτεσινή παρέμβαση της ΕΝΕΔΕΠ στο λιμάνι του Πειραιά
Από τη χτεσινή παρέμβαση της ΕΝΕΔΕΠ στο λιμάνι του Πειραιά
Μια σειρά από νέες καταγγελίες από σωματεία και συνδικαλιστές για κρούσματα εργοδοτικής αυθαιρεσίας με τις πλάτες τις κυβέρνησης, σχετικά με την απεργία στις 26 Νοέμβρη και αμέσως μετά από αυτήν, έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι οι συνδικαλιστικές διώξεις και η κλιμάκωση της επίθεσης στους αγώνες των εργαζομένων έχουν στόχο τη φίμωση των συνδικάτων με πρόσχημα την πανδημία, και όχι βέβαια την προστασία από αυτήν, όπως προκλητικά ισχυρίζονται η κυβέρνηση και τα επιτελεία της.
Στην Πολιτική Αεροπορία

Πιο συγκεκριμένα, με αυθαίρετες διαδικασίες και άρον άρον, το δικαστήριο έκρινε παράνομη τη συμμετοχή των εργαζομένων της Πολιτικής Αεροπορίας στην απεργία, μετά από αγωγή που κατέθεσε σε βάρος τους το Δημόσιο.

Οπως καταγγέλλει μάλιστα η «Αγωνιστική Συσπείρωση» Δικηγόρων, με βάση την ΚΥΑ για τη λειτουργία των δικαστηρίων προβλέπεται η αναστολή εκδίκασης υποθέσεων με μάρτυρες, εκτός αν και οι δύο πλευρές δηλώσουν ότι δεν επιθυμούν την εξέτασή τους. Επομένως, η συγκεκριμένη αγωγή της εργοδοσίας δεν θα μπορούσε να εκδικαστεί.

Ομως ο δικαστής του Πρωτοδικείου Αθήνας, με την υπ' αριθμ. 1767/2020 απόφασή του, προχώρησε σε μια αυθαίρετη και προκλητικά ευνοϊκή για την εργοδοσία ερμηνεία της παραπάνω ΚΥΑ, προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία. Το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης υπεραμύνεται του δικαιώματος «...του εργοδότη και εν προκειμένω του ελληνικού Δημοσίου να αμυνθεί επί των προκηρυχθεισών απεργιακών κινητοποιήσεων...» και διαπιστώνει πως με τη μη εκδίκαση των σχετικών υποθέσεων «...καταργείται το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα παροχής δικαστικής προστασίας...».

Τώρα βλέπουν «προοπτική» στη ΛΑΡΚΟ!

 

Και ξαφνικά, απ' όταν η κυβέρνηση και ο ειδικός εκκαθαριστής ανακοίνωσαν την έναρξη των διαγωνισμών για την εκποίηση της ΛΑΡΚΟ, η επιχείρηση μετατράπηκε από «βαρέλι δίχως πάτο» σε «φλουρί Κωνσταντινάτο»! Από «βαρίδι» για το λαό, που το πληρώνει χωρίς να του αποδίδει τίποτα και παράγει μόνο χρέη, σε «μαγαζί γωνία», που διαχειρίζεται «χρυσάφι» (έτσι χαρακτηρίζουν το νικέλιο και το κοβάλτιο). Αφού πρώτα «απαξίωναν» τις παραγωγικές δυνατότητες της επιχείρησης και κατασυκοφαντούσαν τους εκατοντάδες εργαζόμενους, αφού έπεσαν με λύσσα πάνω στον αγώνα τους, τώρα, με δημοσιεύματα στον Τύπο, διαφημίζουν το ενδιαφέρον μεγάλων πολυεθνικών ομίλων για το νικέλιο και το κοβάλτιο.

Αξιοποιούν μέχρι και δηλώσεις του Elon Musk, γενικού διευθυντή της εταιρείας «Tesla», για την τεράστια αξία που έχει το νικέλιο για την τεχνολογία των μπαταριών και την «πράσινη οικονομία», όπου θα επενδυθούν τα επόμενα χρόνια τεράστια συσσωρευμένα κεφάλαια που αναζητούν κερδοφόρα διέξοδο, με την ανάλογη κρατική στήριξη. Οπως γράφεται μάλιστα, ο επικεφαλής της «Tesla», μιας από τις πρωτοπόρες βιομηχανίες στην ηλεκτροκίνηση, προτρέπει τους παραγωγούς νικελίου να ρίξουν στην αγορά όσο μεγαλύτερες ποσότητες μπορούν για να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση, δηλώνοντας ότι η εταιρεία του είναι διατεθειμένη να υπογράψει γενναία συμβόλαια με καθέναν απ' αυτούς.

Στα σκοτάδια...

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Η κυβερνητική συσκότιση σημαντικών στοιχείων για την εξέλιξη της πανδημίας, οι μεθοδεύσεις σε ό,τι αφορά το τι δημοσιεύεται και τι όχι, αλλά και η πραγματική απουσία στοιχείων λόγω ελλιπούς ή ανύπαρκτης πρόληψης και ιχνηλάτησης σε μια σειρά κρίσιμους χώρους, δεν είναι καινούργιο «φρούτο».

Ούτε είναι βέβαια ζήτημα «ανικανότητας», «λάθος χειρισμών» κ.ο.κ., όπως ισχυρίζονται αποπροσανατολιστικά διάφορα επιτελεία, με αφορμή δημοσιεύματα στον αστικό Τύπο για τον τρόπο καταγραφής των κρουσμάτων, που δημιουργούν πράγματι ερωτήματα.

Η κυβέρνηση βάφτισε από την πρώτη στιγμή την πανδημία «αόρατο εχθρό», συγκαλύπτοντας και μ' αυτόν τον τρόπο τις τεράστιες ελλείψεις στους μηχανισμούς παρακολούθησης και ιχνηλάτησης, που είναι αναγκαίοι για τον έγκαιρο και αποτελεσματικό έλεγχο του ιού. Επιστημονικοί φορείς κατήγγειλαν την απουσία ουσιαστικής ενημέρωσης για τα πραγματικά δεδομένα στα οποία βασίζονταν οι πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας.