Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Ο φόβος ... δημιούργησε τους θεούς

 

  
 Παράξενη "συναστρία" φέτος. Πάσχα-Πρωτομαγιά. Ο θεός ... και ο άνθρωπος του ιδρώτα, μαζί. 
 
 Αυτό είναι όλο ?? Οχι ... και θεάνθρωπο έχουμε !!! Θεάνθρωπο που καταπάτησε τον θάνατο ... που αναστήθηκε !!! "Μην φοβάσαι άνθρωπε" ... φωνάζουν οι παπάδες ... "τι κι΄ άν υποφέρεις τώρα ... τι κι΄άν δεν μπορείς να αναστηθείς άμα πεθάνεις ... πίστη, πίστη στην άλλη τη ζωή".  
Και απο κοντά και οι "τυχεροί" ετούτης της ζωής να προσεύχονται με κατάνυξη ενώ έχουν ξαμολύσει τα φερέφωνα να διαφημίζουν τις αγαθοεργίες τους. 
  
 Είναι αλήθεια ... όπου ανθρώπινο βάσανο απο κοντά και η θρησκεία ... ενώ αλλοιώς θα έπρεπε να  είναι. Εκεί που φτάνει η θρησκεία έπρεπε να τελειώνουν τα βάσανα. Αλλά αυτά συνεχίζουν ... δε λένε να σταματήσουν. Συνθλίβουν ανθρώπους ... η αίσθηση της αδυναμίας ... η κυριαρχία του φόβου ... η καταπίεση του μυαλού. Και δώστου πίστη και ... δώστου βάσανα. 
Λένιν Απαντα Τόμος 17 / σελίδες 426-427

Το Υπερμνημόνιο που λέγεται "Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου" (TTIP)

Οι δημόσιες επιχειρήσεις και η παροχή φθηνών αγαθών και υπηρεσιών δεν αρέσουν στην ΤΤΙP, κάτι που φαίνεται από τις περισσότερες ρυθμίσεις του κεφαλαίου της συμφωνίας που τις αφορά. Το 14ο κεφάλαιο της διαρροής των 248 σελίδων της συμφωνίας από την Greenpeace ρίχνει φως στη μελλοντική διαχείριση αυτών των εταιρειών από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 Το κείμενο αποκαλύπτει το εξής απλό: Καλό το δημόσιο συμφέρον, αλλά όλα έχουν την τιμή τους

Δείτε ολόκληρο το κείμενο της συμφωνίας σχολιασμένο στο OpenProject 

του Θάνου Καμήλαλη

Σε περίπτωση που τεθεί σε εφαρμογή το κείμενο που βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση μεταξύ ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι κυβερνήσεις θα χάσουν τη δυνατότητα να παρέχουν φθηνές υπηρεσίες και αγαθά στους πολίτες τους.

Αυτό θα συμβεί γιατί η TTIP λειτουργεί σε δύο επίπεδα. Αφενός θέτει πολύ σκληρούς όρους για τα κρατικά μονοπώλια στις υπηρεσίες, που ουσιαστικά τα οδηγούν σε εξαφάνιση και προκαλούν την είσοδο νέων οικονομικών παικτών στην αγορά, κάτι που εκ πρώτης όψεως ίσως να μην μοιάζει αρνητικό. Αφετέρου όμως, με σειρά διατάξεων απαγορεύει σε εταιρείες ελεγχόμενες άμεσα ή έμμεσα από το κράτος να κάνουν χρήση «ειδικών προνομίων», να κοστολογούν της υπηρεσίες τους φθηνότερα από τους ανταγωνιστές τους, ή ακόμα και  να τις προσφέρουν δωρεάν προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος. Αυτό εύλογα σημαίνει ότι ακόμα κι αν μιλάμε για βασικά αγαθά, όπως το ρεύμα ή το νερό, η τιμή θα διαμορφώνεται από την (ιδιωτική) αγορά χωρίς το κράτος να μπορεί να παρέμβει.

Όπως προβλέπει ρητά το κεφάλαιο που, μεταξύ άλλων, διέρρευσε η Greenpeace, όσες δημόσιες εταιρείες προσφέρουν υπηρεσίες επί πληρωμή θα πρέπει να μην επηρεάζουν τα συμφέροντα των πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στην ίδια αγορά.  Το κράτος δηλαδή δεν θα μπορεί να προσφέρει φθηνότερα αγαθά από τους ιδιώτες, καθώς κάτι τέτοιο θα θεωρείται «ανεπιθύμητο γεγονός» (σύμφωνα με πρόταση των ΗΠΑ που βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση)  και θα αποτελεί παραβίαση της συμφωνίας.