Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

ΣΑΝΟ ΤΕΛΟΣ!

Με ψίχουλα δεν μας κοροϊδεύεται 


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  Ι.Κ.Α.  ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ     « Η ΕΝΟΤΗΤΑ»
Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,   Τ.Κ. 546 31,   Ε.Κ.Θ.   Τηλ: 2310 237694
www.syntaxio.blogspot.com    -- --       e-mail: suntax.ika@gmail.com


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η κυβέρνηση σπάει το ένα παγκόσμιο ρεκόρ μετά το άλλο στο άθλημα της εξαπάτησης. Την ίδια στιγμή που με το φετινό προϋπολογισμό μόνο για το 2017 επιβάλλονται νέα αντιασφαλιστικά μέτρα ύψους 1,64 δισ. ευρώ, ο πρωθυπουργός έχει το θράσος να αναφέρεται σε 13η σύνταξη προσπαθώντας να κοροϊδέψει τους χαμηλοσυνταξιούχους.
Τα πραγματικά στοιχεία είναι τόσο ξεκάθαρα που η κυβέρνηση ξεπερνά και το μύθο του ανεκδότου με τον Χότζα.
Θυμίζουμε:

§  Σύμφωνα με την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, οι απώλειες από τις περικοπές σε συνταξιούχους, παλιούς και νέους, θα ανέλθουν το επόμενο χρονικό διάστημα, στα 6,016 δισ. ευρώ. Μόνο οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις στην τετραετία θα ξεπεράσουν το 1 δισ. ευρώ.

Τι να πούμε παραπάνω;


«Μέσα σε ενάμισι χρόνο καταφέραμε να γυρίσουμε σελίδα, μέσα από μεγάλη προσπάθεια που αποδίδει καρπούς», δήλωσε τις προάλλες ο Επίτροπος επί των Οικονομικών, στη συνέντευξη μετά το Γιούρογκρουπ. Ηταν μια από τις πολλές δηλώσεις στήριξης της κυβέρνησης και αναγνώρισης του έργου της, αφού κατάφερε να προωθήσει μέτρα αναγκαία για το κεφάλαιο με ιδιαίτερη ικανότητα στη χειραγώγηση και την ενσωμάτωση των λαϊκών αντιδράσεων. Θυμίζουμε ότι παρόμοιες δηλώσεις έχουν κάνει ο Γ. Ντάισελμπλουμ, ο Ομπάμα, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα και πολλοί άλλοι, επιβεβαιώνοντας ότι αυτή η κυβέρνηση είναι πραγματικό «λαχείο», τόσο για τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνει, όσο και για το ρόλο της στην επίτευξη των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην περιοχή. Σημειώνουμε, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση επιδεικνύει περήφανα αυτή την αναγνώριση από συμμάχους και εταίρους, για να κουνήσει το δάχτυλο στη ΝΔ ότι παραμένει ο εκλεκτός του κεφαλαίου, παρά τη δημοσκοπική φθορά. Εγραφε, για παράδειγμα, η «Αυγή» της Κυριακής: «Στο επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη δεν πέρασαν απαρατήρητα τα εξαιρετικά θερμά λόγια του επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Π. Μοσκοβισί για την κυβέρνηση και τον Αλ. Τσίπρα προσωπικά, η απλόχερη στήριξη του προέδρου της Κομισιόν Ζ. Κλ. Γιούνκερ ως προς την υπεράσπιση του κοινοτικού κεκτημένου στα Εργασιακά, ούτε το σχόλιο του προέδρου του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ σχετικά με το πόσο έχει βελτιωθεί το επίπεδο συνεργασίας με την κυβέρνηση, σε σχέση με παλαιότερες κυβερνήσεις». Εμείς τι παραπάνω να πούμε;

Με ψίχουλα από τους φτωχούς στους φτωχότερους προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΣΙΠΡΑ

Με ψίχουλα προσπαθεί να «εξαγοράσει» ανοχή στα παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα

 
 
Με ψίχουλα από τους φτωχούς στους φτωχότερους προσπαθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να χρυσώσει το χάπι για τα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζει και για εκείνα που έχει ήδη δεσμευθεί η κυβέρνηση στο Eurogroup.

Σε διάγγελμά του ανακοίνωσε πως από το ματωμένο πρωτογενές πλεόνασμα ποσό 617 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν σε 1,6 εκατ. συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη έως 850 ευρώ. Επίσης ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά εκείνα που δέχονται προσφυγικές ροές. Το μέτρο δεν καταργείται, αλλά απλά παρατείνεται η εφαρμογή του για όσο διαρκεί το προσφυγικό πρόβλημα.