Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

Οσα ψέματα κι αν πουν... .

 

Αγανάκτηση για τον ρόλο «δημοσιογράφων» και ΜΜΕ που ξεπλένουν Ισραήλ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ

 

Copyright 2023 The Associated

Πώς δικαιολογεί το κράτος του Ισραήλ το νέο κύμα σφαγής του παλαιστινιακού λαού; Πώς δικαιολογήθηκε η κυνική στήριξη στο μακελειό, στην «αυτοάμυνα με κάθε τρόπο», όπως λέγεται προκλητικά από την ελληνική κυβέρνηση και τα θλιβερά φερέφωνά της στα ΜΜΕ; Τι επικαλούνται οι σοσιαλδημοκράτες των ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, που στο όνομα μιας τάχα «αντικειμενικότητας» αναπαράγουν τη λογική των «ίσων αποστάσεων», ξεπλένοντας πρακτικά το έγκλημα;

Ολα τα παραπάνω έχουν μια κοινή αφετηρία, που κατά τ' άλλα «φιλελεύθεροι» και «προοδευτικοί» ξορκίζουν με κάθε ευκαιρία: Τα fake news που διακινεί ο ισραηλινός στρατός.

* * *

Η μέθοδός τους αποτελεί πρόκληση: Πριν προλάβει ακόμα να κάνει tweet το ισραηλινό υπουργείο Αμυνας, αμέσως στην Ελλάδα γίνεται «γεγονός». Αμέσως «σημαίνει συναγερμός», με έκτακτα δελτία, με ανακοινώσεις υπουργών, με αναμεταδόσεις, με στημένα ρεπορτάζ, με «δηλώσεις» που η μόνη τους «αλήθεια» είναι ότι προέρχονται από το «πεδίο». Το μόνο τους «τεκμήριο» είναι ότι το λένε το κράτος και οι υπηρεσίες του Ισραήλ, που σε καιρό πολέμου ελέγχουν απόλυτα ή/και κατασκευάζουν την ενημέρωση και την πληροφορία.

Στο πλαίσιο αυτό, «ειδήσεις» της ισραηλινής κατοχικής προπαγάνδας σκάνε σαν πυροτεχνήματα και σέρνονται για τρεις - τέσσερις μέρες, μπας και εξασφαλιστεί έστω η παθητική ανοχή για το αιματοκύλισμα στη Γάζα. Μετά αρχίζουν κάτι ντροπαλές «επανορθώσεις».

ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ Ψήφισαν κατάπτυστη απόφαση στήριξης στο ισραηλινό κράτος - δολοφόνο

 

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: ΕΕ, κυβερνήσεις και αστικά κόμματα συνένοχοι των εγκλημάτων του ισραηλινού κράτους

 

Copyright 2023, The Associated

Με 500 ψήφους υπέρ, 21 κατά και 24 αποχές το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε κατάπτυστο ψήφισμα, με το οποίο εκφράζει κυνικά τη στήριξή του στο ισραηλινό κράτος - δολοφόνο, την ώρα που αυτό ισοπεδώνει τη Γάζα, αναγνωρίζοντας το «δικαίωμά του στην αυτοάμυνα» με τον ...αστερίσκο να το ασκεί στο πλαίσιο του ...διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου! Ενώ, σιγοντάροντας τις δολοφονικές προθέσεις και τα προσχήματα που αξιοποιεί, το Ευρωκοινοβούλιο προτρέπει «η τρομοκρατική οργάνωση "Χαμάς" να εξαλειφθεί». Το ελεεινό ψήφισμα υπερψήφισαν σύσσωμοι οι ευρωβουλευτές των αστικών κομμάτων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση.

Το Ευρωκοινοβούλιο καταδικάζει «τις φρικτές τρομοκρατικές επιθέσεις της "Χαμάς" κατά του Ισραήλ» και εκφράζει υποκριτικά τη σοβαρή ανησυχία του για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, δίχως καμιά αναφορά στους ενόχους για την πρόκλησή της, σαν να έπεσε αυτή απ' τον ουρανό! Ακόμα και για την ισοπέδωση του νοσοκομείου αρκείται να εκφράσει υποκριτικά το «βαθύ του πένθος για την απώλεια εκατοντάδων αθώων ζωών» και συντάσσεται με την ισραηλινή προπαγάνδα ζητώντας «διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για εσκεμμένη επίθεση και έγκλημα πολέμου»!

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Μεγαλειώδης διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό (VIDEO - ΦΩΤΟ)


 
 

Το σύνθημα - απαίτηση για «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» αντήχησε δυνατά και στη Θεσσαλονίκη απόψε, μέσα από την μεγαλειώδη σε όγκο και συγκλονιστική σε παλμό διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.

Χιλιάδες λαού πλημμύρισαν το χώρο της συγκέντρωσης μπροστά στο Άγαλμα Βενιζέλου και την οδό Εγνατία, βροντοφωνάζοντας «η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά» και «στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί».

Στη συγκέντρωση που οργάνωσαν η Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης, η ΕΔΥΕΘ και Εργατικά Σωματεία, συμμετείχαν μαζικά και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι δίνοντας τον παλμό με το μεγάλο πανό και τα συνθήματά τους.

Τόσο στη συγκέντρωση όσο και στη μεγάλη διαδήλωση που ακολούθησε στους δρόμους της πόλης με σταθμούς το Αμερικάνικο Προξενείο και το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης (ΥΜΑΘ) πρωταγωνίστησε το μεγάλο μπλοκ της Παλαιστινιακής παροικίας με τη νέα κυρίως γενιά να κρατά και να κυματίζει τη μεγάλη σημαία της Παλαιστίνης και να φωνάζει αδιάκοπα συνθήματα απαιτώντας «Λευτεριά στην Παλαιστίνη».

Η «STARBUCKS» Σέρνει στα δικαστήρια εργαζόμενους επειδή εξέφρασαν αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη!


 

Ο αμερικανικός κολοσσός της εστίασης «Starbucks» σέρνει στα δικαστήρια το Σωματείο Εργαζομένων της εταιρείας επειδή υποστήριξε τον αγώνα των Παλαιστινίων γράφοντας σε ανάρτηση «Αλληλεγγύη προς την Παλαιστίνη». Η ανάρτηση δημοσίευε τη φωτογραφία μιας μπουλντόζας η οποία γκρεμίζει το ισραηλινό τείχος που περιβάλλει τη Γάζα.

Η διοίκηση της «Starbucks» καταδίκασε αμέσως αυτήν την ανάρτηση και διαφοροποίησε τη θέση της από το συνδικάτο Starbucks Workers United. Αρχικά η εργοδοσία καταδίκασε «απερίφραστα τις πράξεις τρομοκρατίας, μίσους και βίας» και ξεκαθάρισε ότι «διαφωνεί με τις δηλώσεις και τις απόψεις που εκφράζονται από το Workers United και τα μέλη του». Το σωματείο Starbucks Workers United έχει πάνω από 9.000 μέλη που εργάζονται σε 360 καταστήματα της αλυσίδας καφέ σε όλη τη χώρα.

Συναγερμός παντού!

 

 

Τα τύμπανα του πολέμου χτυπάνε από χτες πιο δυνατά σε όλη τη Μέση Ανατολή, καθώς το Ισραήλ, με τη στήριξη των συμμάχων τους ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, βρίσκεται ένα βήμα από τη χερσαία εισβολή στη Γάζα.

Με αγανάκτηση και με κομμένη την ανάσα, οι λαοί όλου του κόσμου παρακολουθούν αυτές τις μέρες τον στρατό του κράτους - δολοφόνου να σκοτώνει αμάχους, γυναίκες και μικρά παιδιά, να ισοπεδώνει πολυκατοικίες και νοσοκομεία.

Η εισβολή της ισραηλινής πολεμικής μηχανής στην «ανοιχτή φυλακή» της Γάζας θα οδηγήσει σε λουτρό αίματος που όμοιό του δεν έχει γνωρίσει μέχρι σήμερα η περιοχή, όπως προεξοφλεί άλλωστε η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του Ισραήλ.

Το κατοχικό κράτος έχει ζεστές τις πλάτες του από τους συμμάχους ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, που έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να αναγνωρίσουν το «δικαίωμά του στην αυτοάμυνα», ανάβοντας το «πράσινο φως» για όσα ακολούθησαν μετά την 7η Οκτώβρη.