Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

Το ποδαρικό...


  Πηγή: Eurokinissi
 
Της Κάλι Καρά
 
Μέσα στη βιασύνη της κυβέρνησης, παίρνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη «αριστερή», να αποτελειώσει τη βρώμικη δουλειά και να κάνει πράξη τα πιο τρελά όνειρα της ΕΕ και της εργοδοσίας, όπως ενδεικτικά:
  • Να επιβάλλει το δόγμα «νόμος και τάξη» για να διευκολύνει το πέρασμα της αντιλαϊκής πολιτικής.

  • Να διαλύσει πλήρως την Κοινωνική Ασφάλιση, μετατρέποντάς την σε ατομική υπόθεση, στη λογική όποιος έχει πληρώνει και κοινωνικά δικαιώματα τέλος.

  • Να αποτελειώσει το συνταξιοδοτικό, όπου αυτοί που παράγουν τον υλικό και πνευματικό πλούτο να ζουν με την εθνική σύνταξη, η οποία δεν θα αρκεί ούτε για τα στοιχειώδη και όσο δουλεύουν, θα ταΐζουν με ασφάλιστρα τα κοράκια της υγείας και της πρόνοιας.

Στρατηγέ, είπες τη μισή αλήθεια!



Του Αεροπεζοναύτη

Σε ένα πόλεμο, λένε οι σοβαροί στρατιωτικοί, οφείλεις να ξέρεις να μπαίνεις και να ξέρεις να βγαίνεις. Επίσης οφείλεις να γνωρίζεις ότι «ο πόλεμος, είναι συνέχεια της πολιτικής με άλλα μέσα» όπως πολύ σωστά διατύπωσε ο Πρώσος στρατηγός, θεωρητικός του πολέμου Κλαούζεβιτς, αλλά ήταν η μισή αλήθεια.

Όπως και να έχει ο πόλεμος, επιβάλει δια πυρός και σιδήρου, τις επιθυμίες της πολιτικής ηγεσίας και κατά επέκταση τις επιθυμίες των οικονομικών συμφερόντων, τις οποίες στηρίζουν τα κόμματα και οι κυβερνήσεις που διαχειρίζονται το αστικό σύστημα. Βλέπε σε εναλλαγή ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και αν χρειαστεί και όλοι μαζί, όπως στην παρούσα φάση με την ψήφιση στη Βουλή της «Αμυντική συμφωνία ΗΠΑ – Ελλάδας αλλά και της κύρωσης του αγωγού φυσικού αερίου East Med μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ