Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Μπακαλίστικα


«Δεν υπάρχει αριστερό, αντιιμπεριαλιστικό "όχι" στη συμφωνία των Πρεσπών», είπε τις προάλλες ο Γ. Δραγασάκης, κουνώντας το δάκτυλο στο ΚΚΕ, μεταφέροντας με διαφορετικά λόγια αυτό που είχε πει η Αναγνωστοπούλου λίγες μέρες πριν, ότι δηλαδή η συμφωνία είναι αντιιμπεριαλιστική (!) επειδή αφαιρεί προσχήματα από τον ιμπεριαλισμό να επεμβαίνει στην περιοχή. Το επιχείρημα αυτό δεν αντέχει βέβαια σε καμιά λογική, παίρνοντας υπόψη ότι ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ εξέφρασαν με κάθε τρόπο τη βούλησή τους να υπάρξει συμφωνία, παρεμβαίνοντας με διάφορους τρόπους σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ, έχοντας βέβαια ως δεδομένη την προθυμία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να υπηρετήσει μέχρι τέλους τον ευρωατλαντικό σχεδιασμό στα Βαλκάνια, προς όφελος της ελληνικής αστικής τάξης. Γι' αυτό άλλωστε ο Στόλτενμπεργκ, η διπλωματία των ΗΠΑ και η Μέρκελ ήταν οι πρώτοι που χαιρέτισαν τη συμφωνία, επισημαίνοντας ακριβώς αυτό: Οτι ανοίγει το δρόμο για την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων σε ΝΑΤΟ - ΕΕ, προκειμένου να «περιοριστεί η κακόβουλη ρωσική επιρροή». Πώς γίνεται τώρα οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ να προωθούν μια ...αντιιμπεριαλιστική συμφωνία, στην οποία μάλιστα δεν μπορεί να υπάρξει αντίλογος από τα αριστερά, αυτό μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να το εξηγήσει, επιστρατεύοντας μπακαλίστικες ερμηνείες των κλασικών του μαρξισμού - λενινισμού, όπως αυτές που ανέπτυξε ο Τσίπρας τις προάλλες από το βήμα της Βουλής.

Εμετικοί «αστεϊσμοί» Μιχαλολιάκου-χρυσαυγιτών για τα θύματα του Άουσβιτς (Βίντεο Ντοκουμέντο)




Από atexnos3 στο Μαΐ 3, 2018 Πολιτική
 
«Ένα ωραίο μαγευτικό ταξίδι» χαρακτηρίζει το πιο απάνθρωπο και φρικιαστικό έγκλημα στην ιστορία της ανθρωπότητας ο φύρερ της ναζιστικής-εγκληματικής Χρυσής Αυγής σε βίντεο που βρέθηκε στο δίσκο του υπολογιστή του Ν.Μιχαλολιάκου. Στο βίντεο φαίνεται ο Μιχαλολιάκος να «αστειεύεται» και να γελά μαζί με άλλους φασίστες σχολιάζοντας την θηριωδία που υπέστησαν περισσότεροι από 1 εκατομμύριο- εβραίοι και μη- συνάνθρωποι μας στο κολαστήριο του Άουσβιτς.

Τελικά ηττήθηκε ο εθνικισμός;



Είναι πρόκληση να μιλάμε για “ήττα του εθνικισμού” λίγες μέρες μετά από το μεγαλύτερο ναζιστικό φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας. Ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε τους ασκούς του αιόλου και το μόνο που είχε να αντιτάξει σε αυτό ήταν μια σφεντόνα με τουιτς, memes και εξυπνακισμούς. Ψεκάστε, σκουπίστε, μπείτε στο ΝΑΤΟ, τελειώσαμε. Και η ζωή συνεχίζεται.

Από τα λίγα ενδιαφέροντα, πολλά ανησυχητικά και ακόμα περισσότερα ευτράπελα που συνέβησαν αυτές τις μέρες με αφορμή την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, επέλεξα να ασχοληθώ με ένα από αυτά που ακούστηκαν δια στόματος κυβερνητικών στελεχών και παρακυβερνητικών τρολ. Ηττήθηκε, λέει, ο εθνικισμός. Ισχύει άραγε;

Η άνοδος των Ναζί στην εξουσία


5 Μάρτη 1933: Εκλογές στη Γερμανία, χιτλερικά στρατεύματα έξω από τα γραφεία του ΚΚ
5 Μάρτη 1933: Εκλογές στη Γερμανία, χιτλερικά στρατεύματα έξω από τα γραφεία του ΚΚ
Στις 30 Γενάρη 1933, ο «αρχηγός» του Εθνικοσοσιαλιστικού Γερμανικού Εργατικού Κόμματος Α. Χίτλερ ορίστηκε από τον Πρόεδρο Π. Χίντεμπουργκ καγκελάριος της Γερμανίας. Η ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας από τους Ναζί έχει αποδοθεί ανά καιρούς από διάφορους αστούς και οπορτουνιστές ιστορικούς/πολιτικούς αναλυτές σε μια σειρά από παράγοντες και κυρίως: α) Την «ευάλωτη» Δημοκρατία της Βαϊμάρης, που στάθηκε αδύνατη να υπερασπιστεί τον εαυτό της απέναντι στις «αντιδημοκρατικές» και «αντιθεσμικές» δυνάμεις που την «επιβουλεύονταν», και β) Την αδυναμία «συνεννόησης» των λεγόμενων «δημοκρατικών» - «αντιφασιστικών» δυνάμεων σε ένα πολιτικό μπλοκ, ικανό να αναχαιτίσει την επέλαση των Ναζί.
 
Η εκλογική άνοδος των Ναζί
 
Από τις εκλογές του Μάη 1928 έως τις εκλογές του Νοέμβρη 1932, οι Εθνικοσοσιαλιστές αύξησαν τα ποσοστά τους από 2,6% σε 33,09%. Πού στηρίχτηκε εκλογικά η άνοδος των Ναζί;

-- Στους «απογοητευμένους» ψηφοφόρους των Σοσιαλδημοκρατών και Κομμουνιστών; Οχι. Το διάστημα 1928-1932, οι Σοσιαλδημοκράτες έχασαν μεν 1,9 εκατομμύρια ψήφους, ωστόσο οι Κομμουνιστές κέρδισαν 2,7 εκατομμύρια. Τουναντίον, οι Ναζί άντλησαν βασικά δυνάμεις από την εκλογική πτώση μιας σειράς αστικών κομμάτων, όπως του Γερμανικού Εθνικού Λαϊκού Κόμματος, του Γερμανικού Λαϊκού Κόμματος και του Κόμματος της Μεσαίας Τάξης (μόνο τα οποία, την εν λόγω περίοδο, απώλεσαν αθροιστικά 4,7 εκατομμύρια ψήφους).

«Documento» βρώμικης αντιΚΚΕ προπαγάνδας




Το παράρτημα του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, η εφημερίδα «Documento», αναπαράγει σε δημοσίευμά της ολόκληρη την «επιχειρηματολογία» Καρτερού και των trolls του διαδικτύου, που στρατεύονται στη βρώμικη αντιΚΚΕ προπαγάνδα της κυβέρνησης, με αφορμή τη ΝΑΤΟική Συμφωνία των Πρεσπών.

Το πιο φαιδρό απ' όσα γράφουν όλοι αυτοί και αναπαράγει το «Documento», είναι ότι με τη Συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ, που την επέβαλε ο ευρωατλαντικός σχεδιασμός για την ένταξη όλων των βαλκανικών χωρών σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, βρίσκουν δικαίωση τα οράματα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, τον οποίο παρεμπιπτόντως έχουν αποκηρύξει η ανανεωτική αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ (να τους θυμίσουμε τι έλεγαν ο Φαράκος και ο Κύρκος;).