Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Έβαλαν χέρι σε 600.000 καταθέσεις

 
Έβαλαν χέρι σε 600.000 καταθέσεις
 

Τη στιγμή που δρομολογείται νομοθετικά η απευθείας αφαίμαξη των τραπεζικών λογαριασμών από τις Εφορίες, η επίθεση του Δημοσίου στους λογαριασμούς οφειλετών που έχουν λυγίσει από τα φορολογικά βάρη, συνεχίζεται με απίστευτη ένταση. Το τρέχον έτος, πραγματοποιήθηκαν κατασχέσεις εις βάρος τουλάχιστον 600.000 καταθετών!

Σύμφωνα με τα βιβλία των δηλώσεων τρίτων του Ειρηνοδικείου Αθηνών, το 2013 κατατέθηκαν 98.743 δηλώσεις τρίτων, η καθεμία όμως από τις οποίες αφορά πολύ περισσότερους οφειλέτες, που με μετριοπαθείς υπολογισμούς αλλά και σύμφωνα με την επιτόπια έρευνα της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» ξεπερνούν τους 600.000. Εννοείται βέβαια ότι δεν πρόκειται για τα μεγάλα ψάρια, αλλά κυρίως για τους μικρούς και μεσαίους οφειλέτες του Δημοσίου.

Σε κάθε περίπτωση η επίθεση κλιμακώνεται. Εντός του 2013 οι κατασχέσεις του Δημοσίου (δηλώσεις τρίτων) για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών φτάνουν κατά μέσο όρο τις 500 ημερησίως, ενώ υπάρχουν και μέρες που επιδόθηκαν περισσότερες από 1.000! Δεν στρέφονται μόνο όμως εναντίον των καταθετών, αλλά και κατά των συνταξιούχων, καθώς στα βιβλία του Ειρηνοδικείου υπήρξαν συντάξεις που κατάσχονται στα χέρια ασφαλιστικών ταμείων!

Κατασχέσεις καταθέσεων οφειλετών από το Δημόσιο μέσω του Ειρηνοδικείου Αθηνώ:

• 98.749 οι αιτήσεις το 2013 έναντι 70.387 πέρσι
• Κάθε αίτηση περιέχει πολλά ονόματα οφειλετών
• Υπολογίζεται ότι κάθε μέρα οι αιτήσεις κατασχέσεις φτάνουν τις 500 κατά μέσον όρο!
• Συνολικά, το 2013 επιχειρήθηκαν κατασχέσεις καταθέσεων (κυρίως μισθών) σε πάνω από 600.000 οφειλέτες
• Αυξάνονται οι αιτήσεις της Εφορίας για κατάσχεση και των συντάξεων
• Το νέο σύστημα της απευθείας σύνδεσης της Εφορίας με τις τράπεζες θα διευκολύνει την αφαίμαξη των καταθέσεων χωρίς προειδοποίηση.

Πηγή: real.gr

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας Εραψαν το στόμα τέσσερις μετανάστες σε κέντρα κράτησης

 
Στο Πόντε Γκαλέρια, κοντά στην Ρώμη
Τέσσερις τυνήσιοι μετανάστες που βρίσκονται στο κέντρο προσωρινής κράτησης του Πόντε Γκαλέρια, κοντά στην Ρώμη έραψαν το στόμα τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, για την μακρά τους κράτηση και για το πώς αντιμετωπίζονται από τους ιταλικούς θεσμούς.
Φωτογραφία: Reuters                         
                             Φωτογραφία: Reuters

Οι μετανάστες είναι ηλικίας, είκοσι έως σαράντα ετών. Μόλις οι υπεύθυνοι του κέντρου αντελήφθησαν την ακραία τους πράξη, ειδοποίησαν τους εφημερεύοντες γιατρούς για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Υπενθυμίζεται ότι η ιταλική νομοθεσία προβλέπει το αδίκημα λαθρομετανάστευσης και η προσωρινή κράτηση των μεταναστών που εισέρχονται λαθραία στην χώρα, μπορεί να συνεχισθεί μέχρι και για δεκαοκτώ μήνες.
Πριν τρεις ημέρες είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο του κέντρου προσωρινής κράτησης της Λαμπεντούζα, νότια της Σικελίας, όπου μετανάστες υποβάλλονταν σε υποχρεωτική απολύμανση, κατά της ψώρας , με μάνικες και κρύο νερό, μπροστά σε δεκάδες άλλα άτομα.

πηγή: .enet.gr