Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Τεράστια νίκη όλων των εργαζομένων – Ο αγώνας, η ενότητα και η αλληλεγγύη γονάτισαν την e-food, αχρήστευσαν τον νόμο Χατζηδάκη!

 

Να τι μπορούμε να καταφέρουμε οι εργαζόμενοι ενωμένοι κατά της εκμετάλλευσης - Η 24ωρη απεργία σήμερα Παρασκευή ΔΕΝ αναστέλλεται - Συγκέντρωση στις 11πμ στο Πεδίον του Αρεως.

Ο εκβιασμός δεν πέρασε, ο κοινός αγώνας των διανομέων με το κύμα αλληλεγγύης από χιλιάδες εργαζομένους απέδωσε.

Η efood μετά τις μαζικές κινητοποιήσεις αναγκάστηκε να μετατρέψει τις συμβάσεις 2.016 εργαζομένων σε αορίστου χρόνου.

Οι διαδηλώσεις, ο σάλος που προκλήθηκε από τεράστια μερίδα του κόσμου, με προεκτάσεις κατά της κυβερνητικής πολιτικής, έφεραν μια μεγάλη νίκη. 

Συγκεκριμένα, η efood σε ανακοίνωση της αναφέρει:

«Μεταφέρουμε όλες τις υπάρχουσες συμβάσεις ορισμένου χρόνου, προσλαμβάνοντας 2.016 εργαζόμενους στο efood με συμβάσεις αορίστου χρόνου, αναγνωρίζοντας παράλληλα την προϋπηρεσία τους».

Επίσης, μεταξύ άλλων σημειώνεται: «Αναδιαμορφώνουμε τα κριτήρια αξιολόγησης τα οποία θα καθοριστούν και σε συνεργασία με τους διανομείς μας».

Oι διανομείς, έχοντας νικήσει έναν αγώνα σημαντικό για όλους τους εργαζομένους, μένουν σε εγρήγορση για την υλοποίηση των συμβάσεων αορίστου χρόνου και τη διεκδίκηση όλων των απαραίτητων συνθηκών δουλειάς που θα εξασφαλίζουν τα δικαιώματα τους.

Οι διανομείς αναμένεται να πραγματοποιήσουν κανονικά αύριο την απεργία που είχαν αναγγείλει, επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τη νίκη τους και την προοπτική για τη συνέχιση των διεκδικήσεων τους. 

” Τι λέει η κυβέρνηση για όλα αυτά τα θρασύδειλα μπουμπούκια;” (από τον Ριζοσπάστη)


Για μια ακόμα χρονιά οι εμφυλιοπολεμικές "γιορτές" μίσους που διοργανώνει η ΕΑΑΣ στο Βίτσι ξεχείλισαν αντικομμουνιστικό οχετό
(το ρεπορτάζ από τον Ριζοσπάστη)
 
Καλύπτουν τον αντικομμουνιστικό οχετό
 
Απαντώντας σε κοινοβουλευτική Ερώτηση σχετικά με τις γιορτές μίσους που διοργανώνει κάθε χρόνο στο Βίτσι η Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), ο υπουργός Αμυνας αναφέρει επί λέξει ότι η κυβέρνηση «ενθαρρύνει τις πρωτοβουλίες εθνικής συμφιλίωσης και θεωρεί ότι οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις, που γίνονται από όλες τις πλευρές, αποτελούν εορτές μνήμης, περισυλλογής, μακριά από αισθήματα μίσους και έχουν σκοπό την αποφυγή παρόμοιων μελλοντικών καταστάσεων».

Οπως μας ενημερώνει δημοσίευμα στον ιστότοπο «armyvoice.gr», στον φετινό «γιορτασμό» στις 29/8 συμμετείχαν – ανάμεσα σε άλλους – βουλευτής και πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ, βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, οι γνωστοί αντικομμουνιστές Θάνος Τζήμερος και Φαήλος Κρανιδιώτης, πρώην ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, βασιλόφρονες του νομού Καστοριάς, η Βασιλική Ενωση Ελλάδος, εκπρόσωπος του Ηλία Κασιδιάρη και η Χρυσή Αυγή.

Τα διδάγματα της δεκαετίας του '40 υλική δύναμη για το δυνάμωμα της λαϊκής πάλης σήμερα

 

ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ

Ανακοίνωση για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ

 

Συμπληρώνονται φέτος, στις 27 Σεπτέμβρη, 80 χρόνια από την ίδρυση του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου (ΕΑΜ) και η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ αποτίει φόρο τιμής σε όσους και όσες έδωσαν τη ζωή τους ή έμειναν ανάπηροι στα πεδία των μαχών, είτε μάτωσαν στις φυλακές και τις εξορίες αγωνιζόμενοι για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους φασίστες, για τη συντριβή του φασιστικού ιμπεριαλισμού.

Το ΕΑΜ ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, το οποίο απευθύνθηκε και σε κόμματα και προσωπικότητες του αστικού πολιτικού κόσμου που δεν ανταποκρίθηκαν.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ σημειώνει: «Το ΕΑΜ έσωσε τον λαό από την πείνα, με την οργάνωση λαϊκών κινητοποιήσεων και συσσιτίων, με το σταμάτημα του πλιάτσικου από τις κατοχικές δυνάμεις. Χάρη στη δράση του ΕΑΜ δεν στάλθηκε ούτε ένας εργάτης για να δουλέψει στα γερμανικά εργοστάσια. Δεν στάλθηκε ούτε ένας για να πολεμήσει κατά της Σοβιετικής Ενωσης. Με τη συσπείρωση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού στο ΕΑΜ και με την ανάπτυξη της ένοπλης πάλης του ΕΛΑΣ δημιουργήθηκαν ελεύθερες περιοχές στην Ελλάδα. Δημιουργήθηκαν λαϊκοί θεσμοί, όργανα λαϊκής αυτοδιοίκησης, λαϊκά δικαστήρια, λαϊκή πολιτοφυλακή, λαϊκός στρατός, ο ΕΛΑΣ. Οι εργαζόμενοι έγιναν πρωταγωνιστές στις εξελίξεις, φύσηξε αέρας λαϊκής μορφωτικής, πολιτιστικής ανάτασης».

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ Ολες οι κυβερνήσεις μετέτρεψαν την Ελλάδα σε πολεμική προκεχωρημένη επιθετική αμερικανονατοϊκή βάση (VIDEO)


 
 

Τις ευθύνες όλων των ελληνικών κυβερνήσεων που έχουν υπογράψει τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ και συμμετέχουν στις επεμβάσεις και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, κατήγγειλε ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, μιλώντας στη συζήτηση της Ολομέλειας της Βουλής, για την κύρωση της σύμβασης για τη δημιουργία του ΝΑΤΟικού «Κέντρου Αριστείας αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας στα Χανιά.

Η συμφωνία είναι ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα ενεργητικής εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς επισήμανε, και καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς των εκάστοτε κυβερνώντων ότι δήθεν ασκούν «πολυδιάστατη και φιλειρηνική πολιτική», υπενθύμισε τις αποστολές των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε μια σειρά χώρες όπως Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράν, Συρία.

Ολο και πιο... δυνατά


«Βλέπετε ότι κινούμαστε όλο και πιο δυνατά», δήλωσε ο Πάιατ προαναγγέλλοντας τη νέα απόβαση των ΑμερικανοΝΑΤΟικών στην Αλεξανδρούπολη τον ερχόμενο Νοέμβρη. Οντως κάθε φορά που ο λαός της περιοχής ακούει τα νέα, πρόκειται και για μια μεγαλύτερη επιχείρηση των ΑμερικανοΝΑΤΟικών φονιάδων. Μπορεί τα ελικόπτερα και τα άλλα κομμάτια της πολεμικής μηχανής των ΗΠΑ να «κρύβονται» από το γυμνό μάτι του λαού της πόλης με τα κοντέινερ που τοποθετούνται γύρω από την προβλήτα, όμως με τίποτα δεν κρύβεται ότι με κάθε τέτοια κίνηση, ενταγμένη στην επιθετική στρατηγική του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα, ο λαός της περιοχής μπαίνει όλο και παραμέσα στο στόχαστρο των ανταγωνιστών.

Με τίποτα δεν κρύβεται ότι όλο και «πιο δυνατά» χτυπάνε τα τύμπανα των ιμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων στην περιοχή, και η εμπλοκή της χώρας σε αυτά που «συνυπογράφουν» η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα. Οτι όσο ο όγκος του στρατιωτικού υλικού που μεταφέρεται μέσω του λιμανιού, του αεροδρομίου και του οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου της Αλεξανδρούπολης θα συνεχίζει να ξεπερνά κάθε φορά τον προηγούμενο, όσο και άλλες υποδομές της πόλης και της ευρύτερης περιοχής θα εντάσσονται στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, τόσο θα μεγαλώνουν και οι κίνδυνοι για τον λαό. Αλλά και για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας που υπονομεύονται παραπέρα για να εξασφαλιστεί η «ΝΑΤΟική συνοχή» στην περιοχή, όπως δείχνει και η πρόσφατη αποστροφή του ανώτατου ΝΑΤΟικού διοικητή από το συνέδριο της λυκοσυμμαχίας στην Αθήνα, ότι οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο αποτελούν ένα «διμερές θέμα που δεν αφορά το ΝΑΤΟ».

«Σωτήρες»...

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Πριν από περίπου δέκα μέρες οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ χαρακτηρίστηκαν από τον αστικό Τύπο «ανάσα για τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες», ενώ ταυτόχρονα έδιναν και έπαιρναν τα ρεπορτάζ για την «ενεργοποίηση των πακέτων του Ταμείου Ανάκαμψης για τους αυτοαπασχολούμενους». Ηρθαν όμως οι προχτεσινές δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης να διευκρινίσουν ...την πραγματικότητα!

Η αλήθεια είναι ότι στις πρωθυπουργικές δηλώσεις στη ΔΕΘ υπήρχε μια «λεπτομέρεια» η οποία δεν προβλήθηκε από τα ΜΜΕ, με εξαίρεση τον «Ριζοσπάστη». Οτι δηλαδή από 1/1/2022 και έως το 2025 παρέχεται έκπτωση 30% επί του ποσού οφειλόμενου φόρου για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που έχουν συσταθεί για τουλάχιστον 3 έτη και συγχωνεύονται σε νέο νομικό πρόσωπο, ή που συγχωνεύονται δι' απορροφήσεως από υφιστάμενο νομικό πρόσωπο! Αυτήν την «έκπτωση» η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ την είχαν εμφανίσει περίπου ως «σωτηρία» για τους βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενους. Σημειώναμε τότε στον «Ριζοσπάστη» πως πρόκειται για «φορολογική πριμοδότηση στις εξαγορές και συγχωνεύσεις», κάτι που άλλωστε αποτελεί ένα από τα κριτήρια για την πρόσβαση επιχειρήσεων στα χαμηλότοκα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης.