Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Ανακοίνωση για τη διεξαγωγή του 21ου Συνεδρίου

 

 

Για τη διεξαγωγή του 21ου Συνεδρίου του ΚΚΕ ενημερώνει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του Κόμματος.

1) Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ ανακοινώνει την απόφασή της να προχωρήσει στην προετοιμασία και διεξαγωγή του 21ου Συνεδρίου του Κόμματος μέσα στο 2021. Με βάση το Καταστατικό του Κόμματος, το Συνέδριο διεξάγεται ανά τετραετία. Το προηγούμενο 20ό Συνέδριο είχε πραγματοποιηθεί από τις 30 Μάρτη έως τις 2 Απρίλη 2017. Η ΚΕ, παίρνοντας υπόψη το κύμα πανδημίας και τις δυσκολίες που αυτό αντικειμενικά δημιουργεί, εξαιτίας της ανεπάρκειας και των τεράστιων ελλείψεων του δημόσιου συστήματος Υγείας, με ευθύνη όλων των μέχρι σήμερα αστικών κυβερνήσεων και τη διαχείριση της κρίσης εκ μέρους της κυβέρνησης της ΝΔ, επιφυλάσσεται για τη συγκεκριμένη ανακοίνωση της ακριβούς ημερομηνίας διεξαγωγής του Συνεδρίου. Αυτή θα ανακοινωθεί όταν υπάρχουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία και τα επιστημονικά δεδομένα.

Καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την Κούβα

 

 

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) καταδικάζει και απορρίπτει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ να συμπεριλάβει για άλλη μια φορά την Κούβα στον μονομερή κατάλογο κρατών που υποθάλπουν την τρομοκρατία.

Στην ανακοίνωσή του επισημαίνει:

«Αυτή η κυνική και υποκριτική ενέργεια της κυβέρνησης των ΗΠΑ στοχεύει στην επιβολή νέων καταναγκαστικών μέτρων εναντίον ενός λαού και μιας χώρας που υπερασπίζεται εδώ και 62 χρόνια το δικαίωμά τους να καθορίσουν το μέλλον τους.

Ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός με τις μακρόχρονες ανατρεπτικές ενέργειες, τις παρεμβάσεις και κάθε είδους κυρώσεις και αποκλεισμούς, δεν έχει εγκαταλείψει ποτέ τις φιλοδοξίες του να επιβάλει ένα καθεστώς όπως ήταν πριν από τον θρίαμβο της κουβανικής επανάστασης το 1959. Αυτή η πρόσφατη απόφαση των ΗΠΑ αποτελεί επίσης ένα μέσο για τη δυσφήμιση της Κούβας, μιας χώρας που αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους φτωχούς και τους καταπιεσμένους λαούς στον κόσμο. Η γνήσια και ανιδιοτελής αλληλεγγύη που επέδειξε από την αρχή της επανάστασης η Κούβα απέναντι στους λαούς του κόσμου είναι τεράστιας σημασίας.

Δεκάδες χιλιόμετρα καλούνται να ταξιδέψουν 85χρονοι για να εμβολιαστούν!

 

Κάτοικος από τα Αστερούσια καλείται να εμβολιαστεί στο ΚΥ Μοιρών, 30 χλμ μακρυά! 
Κάτοικος από τα Αστερούσια καλείται να εμβολιαστεί στο ΚΥ Μοιρών, 30 χλμ μακρυά!

 

Να ταξιδέψουν δεκάδες χιλιόμετρα μακρυά από το μόνιμο τόπο κατοικίας τους καλούνται οι 85χρονοι προκειμένου να εμβολιαστούν!!!

Επιβεβαιώνεται ότι η κυβέρνηση δεν έχει οργανωμένο σχέδιο για έναν πληθυσμό που συνήθως είναι επιβαρυμένος, με μια σειρά από προβλήματα υγείας και πετάει για ακόμα μια φορά το μπαλάκι της ατομικής ευθύνης.

Σύμφωνα με καταγγελία του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσιών, ηλικιωμένοι που μένουν στην περιοχή των Αστερουσίων λαμβάνουν μηνύματα μέσω της άυλης συνταγογράφησης, για εμβολιασμό στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, 30 χιλιόμετρα μακρυά, αντί να εμβολιαστούν στο Κέντρο Υγείας Χάρακα.

12/1/1921: Εγγραφήτε συνδρομηταί εις την «Κομμουνιστικήν Επιθεώρησιν»

 



ΕΓΓΡΑΦΗΤΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ «ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΙΝ»

(Μηνιαίον θεωρητικόν όργανον του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (Κομμουνιστικού).

Εκδίδεται εις καλλιτεχνικόν τεύχος την πρώτην εκάστου μηνός.

Συνδρομαί: Εσωτερικού ετήσια δρ. 12

»» εξαμην. δρ. 6

Εξωτερικού ετήσια δρ. 15

»» εξαμην. δρ. 9

Απευθύνεσθε προς τον σ. Σ. Κομιώτην, Ευριπίδου 14, Αθήνας.

* * *

Με αυτήν τη λιτή ανακοίνωση, 100 χρόνια πριν, στις 12-1-2021, ο «Ριζοσπάστης» καλούσε τους αναγνώστες του να εγγραφούν συνδρομητές στο θεωρητικό - πολιτικό περιοδικό του ΣΕΚΕ (Κ), της «Κομμουνιστικής Επιθεώρησης», που το πρώτο της τεύχος είχε εκδοθεί την Πρωτοχρονιά του 1921.

Ο Νίκος Δημητράτος, Γραμματέας τότε της ΚΕ του Κόμματος, σε άρθρο του στο πρώτο τεύχος της «Κομμουνιστικής Επιθεώρησης» έγραφε σχετικά με τους λόγους έκδοσης του περιοδικού:

«Με τον σκοπόν να κατευθύνη την σκέψιν και ενέργειαν του Κόμματος και ν' αποβή μόνιμον αντιπροσωπευτικόν όργανον του αγώνος εκδίδεται από σήμερον η Κομμουνιστική Επιθεώρησις», η οποία «προδιαθέτουσα και παρασκευάζουσα τους αγωνιστάς και όλους εν γένει τους παράγοντας του αγώνος εις την ικανότητα δια την πιστήν και ομοειδή αντιμετώπισιν πάντων των ζητημάτων αρχών, οργανώσεως και τακτικής κατά την εξέλιξιν του ιστορικού αγώνος του ελληνικού και παγκόσμιου προλεταριάτου, εις το παρόν και το μέλλον».

Το δολοφονικό χέρι του «ορατού εχθρού»...

 

Στις ΗΠΑ, τη «μητρόπολη» του καπιταλισμού, τα καταγεγραμμένα κρούσματα πλησιάζουν τα 23 εκατ. και οι νεκροί τις 400.000. Στα νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται αυτήν τη στιγμή πάνω από 130.000 άνθρωποι, προκαλώντας συνθήκες ασφυξίας. Στο Λος Αντζελες της Καλιφόρνιας, την πολιτεία που έχει πληγεί περισσότερο από τον κορονοϊό, καταγράφεται ένας θάνατος από Covid κάθε οκτώ λεπτά, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης. Τα νοσοκομεία έχουν φτάσει σε τέτοιο οριακό σημείο, που το υπουργείο Υγείας δίνει οδηγίες για το ποιοι ασθενείς θα νοσηλεύονται και ποιοι όχι.

Σύμφωνα με αυτές, μόλις ένα νοσοκομείο φτάσει σε κατάσταση «κρίσης», μια ομάδα ειδικών αποφασίζει για το πώς θα κατανέμονται οι αναπνευστήρες, ποιοι θα πηγαίνουν στις ΜΕΘ, κ.λπ., όπως εξηγεί το CNN, περιγράφοντας με αυτόν τον ...κομψό τρόπο μια κατάσταση που απεύχεται να ζήσει κάθε υγειονομικός: Τη διαλογή ασθενών με κριτήριο τα διαθέσιμα μέσα για τη διαχείριση μιας νόσου, στην προκειμένη περίπτωση της πανδημίας, που κλείνει έναν χρόνο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μια πρώτη οδηγία που δόθηκε προς τα πληρώματα των ασθενοφόρων, ήταν να μη διακομίζουν στα νοσοκομεία ασθενείς με καρδιακή ανακοπή που δεν έχουν ελπίδες να επιβιώσουν. Δηλαδή, να τους αφήσουν να πεθάνουν στο σπίτι τους! `Η μήπως να τους «διευκολύνουν» μέσα στο ασθενοφόρο; Περιμένοντας αύξηση των θανάτων το επόμενο διάστημα, το κράτος έστειλε στα νοσοκομεία της Καλιφόρνιας φορτηγά - ψυγεία για να στοιβάζουν τους νεκρούς, με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ να προειδοποιεί ότι τα 60 - μέχρι στιγμής - κρούσματα του μεταλλαγμένου κορονοϊού είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Το εμπόδιο

 

 

Το «καλύτερο» σενάριο για τους εμβολιασμούς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης, που προσπαθεί να εξωραΐσει την κατάσταση, μεταθέτει την κάλυψη ενός ικανοποιητικού ποσοστού του πληθυσμού προς το τέλος του ερχόμενου καλοκαιριού.

Ακόμα όμως κι αυτό το «αισιόδοξο» σενάριο έχει ως προϋπόθεση τον απρόσκοπτο εφοδιασμό με τις αναγκαίες ποσότητες εμβολίων, κάτι που φαίνεται σχετικά απίθανο, στο φόντο των σφοδρών ανταγωνισμών μεταξύ κρατών, αλλά και φαρμακευτικών κολοσσών.

Αν κάτι επιβεβαιώνεται με αφορμή και τον εμβολιαστικό σχεδιασμό, είναι ότι το κυνήγι των κερδών ευθύνεται τελικά για τις ελλείψεις, τις καθυστερήσεις και τις «εκπτώσεις» στα υγειονομικά πρωτόκολλα, που είναι απαραίτητα για να εμβολιαστεί ο λαός με ασφάλεια.