Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Στο κενό η απόπειρα τρομοκράτησης των εργαζόμενων της «Forthnet - Netmed» - Συνεχίζουν την απεργία τους (ΦΩΤΟ)




Οι δυνάμεις των ΜΑΤ που έκαναν την εμφάνισή τους, αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν μετά τις διαμαρτυρίες των απεργών
Στο κενό έπεσε η προσπάθεια της εργοδοσίας της «Forthnet – Netmed» να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους της επιχείρησης που πραγματοποιούν 24ωρη απεργία διεκδικώντας να ακυρωθούν οι απολύσεις που γίνονται σε εβδομαδιαία βάση, να υπογραφεί Σ.Σ.Ε. με μισθούς και δικαιώματα σύμφωνα με τις ανάγκες των εργαζόμενων, να σταματήσουν και να ακυρωθούν τα warning letters.
Η εργοδοσία αντέδρασε στήνοντας απεργοσπαστικό μηχανισμό ενώ άσκησε αφόρητη πίεση σε εργαζόμενους με τηλεφωνήματα που τους καλούσαν να μπουν για δουλειά, δείχνοντας για μια ακόμη φορά ότι θέλει εργαζόμενους σκυμμένους και ανοργάνωτους που δεν αντιδρούν στις αντεργατικές μεθοδεύσεις της.
Όταν έγινε ξεκάθαρο, ότι η προσπάθεια αυτή δεν πέρασε, επιστράτευσε την αστυνομία. Κάλεσε τα ΜΑΤ στο κτήριο του Ταύρου όπου οι εργαζόμενοι πραγματοποιούσαν την απεργιακή συγκέντρωση, ενώ οι αστυνομικοί κατ' εντολή της εργοδοσίας, προσήγαγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ταύρου τον πρόεδρο του ΣΕΤΗΠ και δύο μέλη του επιχειρησιακού σωματείου, οι οποίοι αφέθηκαν λίγη ώρα αργότερα ελεύθεροι. Κάτω από τις έντονες διαμαρτυρίες των συγκεντρωμένων, οι δυνάμεις των ΜΑΤ αποχώρησαν από το χώρο της συγκέντρωσης.
Οι εργαζόμενοι της Forthnet- Netmed», συνεχίζουν την 24ωρη απεργία τους, παραμένοντας έξω από το κτήριο του Ταύρου.
Σε ανακοίνωσή του το ΣΕΤΗΠ σημειώνει: «Καταγγέλλουμε τη στάσης της εργοδοσίας και της αστυνομίας. Είναι γελασμένοι αν πιστεύουν ότι με ΜΑΤ και καταστολή θα χτυπήσουν το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων.
Καλούμε σωματεία, λαϊκές επιτροπές και μαζικούς φορείς να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους της Forthnet με ψηφίσματα και συμπαράσταση στο χώρο της απεργίας».


πηγή: 902.gr

Καλοπληρωμένοι Γαμ...δες, Συντρίβουν Δασκάλους Κάθε Μέρα ή αλλιώς η αξιολόγηση αλά Αγγλικά!

Κοίτα να δεις που η κυβερνητική προπαγάνδα προσπαθεί να μας πείσει για την αξιολόγηση με επιχείρημα, ανάμεσα στ΄ άλλα, ότι συμβαίνει και στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Δε μας λέει όμως τα αισθήματα των υπόλοιπων Ευρωπαίων γι' αυτή!
Δείτε τα:


Αναρτήθηκε

Αγρότες

Νίκος Μπογιόπουλος στον eniko

   Σημειώστε: Ένας αγρότης με εισόδημα 5.000 ευρώ (το συγκεκριμένο εισοδηματικό επίπεδο αφορά στο 70% των αγροτών), με ένα σπίτι στο χωριό 100 τετραγωνικών και με ένα αυτοκίνητο 1.400 κυβικών μέχρι τώρα θα πλήρωνε φόρο 548 ευρώ. Με τις νέες ρυθμίσεις Στουρνάρα, και χωρίς να έχει μεταβληθεί κανένα εισοδηματικό ή περιουσιακό δεδομένο, ο ίδιος αγρότης καλείται  να πληρώσει στην εφορία φόρο ύψους 1.550 ευρώ! Τρεις φορές πάνω! Στο ποσό αυτό πρέπει να προστεθεί ένα ακόμα τετρακοσάρι, που πρέπει να καταβάλει ο αγρότης για την επόμενη φορολογική χρονιά με τη μορφή προκαταβολής φόρου... 
   Σημειώστε: Σε μέσους όρους ένα ποσοστό ύψους 70%-80% του αγροτικού τζίρου αφορά σε έξοδα παραγωγής. Οι τιμές σε λιπάσματα, σπόρους, φυτοφάρμακα έχουν τιναχτεί στο Θεό. Η τιμή του αγροτικού πετρελαίου αυξήθηκε 50%. Η τιμή του αγροτικού ρεύματος αυξήθηκε 157%! Με ό,τι απομένει ο γεωργός πρέπει να φάει, να ντυθεί, να πιεί, να ζεσταθεί, να μεγαλώσει παιδιά. Ο Στουρνάρας έχει άλλη άποψη…
   Σημειώστε: Κοντά σε όλα τα υπόλοιπα ο αγρότης έχει να πληρώσει το ένα χαράτσι μετά το άλλο. Εκτός από χαράτσι για τη ΔΕΗ, εκτός από το χαράτσι για το σπίτι, πληρώνει: Χαράτσι για τον ΕΛΓΑ, χαράτσι για τον ΟΓΑ, χαράτσι για την γεώτρηση που θα κάνει, χαράτσι για τη δήλωση καλλιέργειας, ο κτηνοτρόφος καλείται να πληρώσει χαράτσι για τον στάβλο, ακόμα και για την ηλεκτρονική σήμανση των ζώων τους ζητούν χαράτσι!
   Όλα τα προηγούμενα έρχονται να προστεθούν σε μια πολιτική που ισοδυναμεί με ξεκλήρισμα του αγροτικού κόσμου και της αγροτικής παραγωγής ως απότοκο του «παραδείσου» της ΕΕ.

Έκθεση της UNESCO επιβεβαιώνει τα επιτεύγματα της Κούβας στην εκπαίδευση


Πηγή: Cubadebate 

Η Κούβα είναι η χώρα της Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής με τον υψηλότερο δείκτη στην Ανάπτυξη της Εκπαίδευσης (IDE), σύμφωνα με την παγκόσμια έκθεση της UNESCO "Εκπαίδευση για όλους" (ΕΡΤ) που κυκλοφόρησε πρόσφατα στο Παρίσι. Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης IDE της Κούβας ήταν 0,983, ανώτερος ακόμα και από τον αντίστοιχο των ΗΠΑ.

Ο IDE είναι ένας σύνθετος δείκτης που επιτρέπει μια συνολική αξιολόγηση του συστήματος εκμάθησης όσον αφορά στην ποιότητα, στη νηπιακή, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τον αλφαβητισμό των ενηλίκων και την ισότητα των φύλων.
 
Το έγγραφο με τίτλο "Διδασκαλία και εκμάθηση: Πετυχαίνοντας την ποιότητα για όλους" τοποθετεί επίσης την Κούβα ανάμεσα στις χώρες που έχουν πετύχει τις μεγαλύτερες προόδους στην επιδίωξη των στόχων του ΕΡΤ, αν και ήδη από το 1999 είχε εκπληρώσει σε μεγάλο βαθμό αυτούς τους στόχους.

Η μελέτη της UNESCO επιβεβαιώνει ότι σε παγκόσμιο επίπεδο, η Κούβα είναι η χώρα που αφιερώνει το μεγαλύτερο μέρος του Ακαθάριστού Εθνικού Προϊόντος της στην εκπαίδευση, με 13%.

Αυτή η έκθεση έχει σκοπό να αξιολογήσει τα επιτεύγματα ως προς την εκπλήρωση των στόχων του ΕΡΤ που είχαν συμφωνηθεί το 2000 στο Ντακάρ της Σενεγάλης για το 2015. Παρόλες τις προόδους μέσα στην τελευταία δεκαετία, είναι αναμφίβολο ότι σε παγκόσμια κλίμακα θα πιαστούν αυτοί οι στόχοι, και γι'αυτό η εκπαίδευση πρέπει να κατέχει κεντρική θέση στην ατζέντα της ανάπτυξης για μετά το 2015, σύμφωνα με το έγγραφο.

Επί του παρόντος υπάρχουν ακόμα 57 εκ. παιδιά και 69 εκ. ενήλικες χωρίς σχολική εκπαίδευση και ο αριθμός των ενήλικων αναλφάβητων πλησιάζει τα 774 εκατομμύρια. Η έρευνα της UNESCO προειδοποιεί ότι το έλλειμμα στη βασική εκπαίδευση φτάνει τα 26 δις δολάρια ετησίως, καθώς συνεχίζεται να μειώνεται η βοήθεια στην ανάπτυξη.