Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

ΚΚΕ, το καλύτερο καλό!


 

«30%, να τ' αφήσω;».

Εκεί βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ τον πήχη του «εύλογου κέρδους» για τα funds, στην πρότασή του για τα «κόκκινα» δάνεια.

Τους λέει, «εκβιάστε τα λαϊκά νοικοκυριά που χάνουν το σπίτι τους, αλλά μην το παρακάνετε».

Με το μαλακό!

Αλήθεια, από τη μάνα τους τα βρήκαν τα χιλιάδες σπίτια που έβαλαν στο χέρι κοψοχρονιά τα κοράκια των funds;

`Η μήπως ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ αυτός που νομοθέτησε τη δυνατότητα να παίρνουν από «δεύτερο χέρι» την περιουσία του λαού, για να απαλλάσσονται οι τράπεζες από βάρη;

Κλεπταποδόχοι, δηλαδή, με «εύλογο κέρδος» 30%!

Δεν είναι κι άσχημα...

Το μέτωπό μας με τον φασισμό διαρκές, γιατί έχουμε μέτωπο στο σύστημα που τον γεννά


Πλήθος κόσμου στη χτεσινή συγκέντρωση - συναυλία των ΚΟ Κερατσινίου - Δραπετσώνας του ΚΚΕ

 

Κ. Κούνεβα - Μάγδα Φύσσα
Κ. Κούνεβα - Μάγδα Φύσσα
Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην αντιφασιστική συναυλία - συγκέντρωση στο μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, που διοργάνωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στον δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας, τιμώντας τη Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών.

Εργαζόμενοι, νέοι και νέες της ευρύτερης περιοχής δήλωσαν για άλλη μια φορά τα αντιφασιστικά τους αισθήματα, αλλά και την εμπιστοσύνη τους στο ΚΚΕ που είναι στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα. Εξάλλου, όπως δηλώνουν οι στίχοι του δολοφονημένου μουσικού, «εδώ είναι Κερατσίνι, Πειραιάς. Κληρονομιά μας τα Ταμπούρια και η πλατεία Κοκκινιάς». Στίχοι που ήταν γραμμένοι και στο πανό στην εξέδρα της συναυλίας μαζί με το σύνθημα «Τσακίζουμε τον φασισμό και το σύστημα που το γεννά».

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Νίκος Αμπατιέλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Γραμματέας της ΤΕ Πειραιά και υποψήφιος βουλευτής στην Α' Πειραιά, και ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ στη Β' Πειραιά.

Ακολούθησε συναυλία.

Παραβρέθηκαν η Μάγδα Φύσσα, υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στην Α' και Β' Πειραιά, καθώς και η Κωνσταντίνα Κούνεβα, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στην Α' Αθήνας.

Ξεχωριστή εικόνα ήταν όταν μαθητές από φροντιστήριο ανέβηκαν στην ταράτσα για να παρακολουθήσουν τη συναυλία.

«Θα έρθει το ΚΚΕ»

 

Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου
Πηγή: Associated Press

 

Ενα μικρό χωριό έξω από την Κοζάνη, η Καλαμιά, κινδυνεύει να εξαφανιστεί από τον χάρτη, καθώς σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια σχεδιάζεται η εγκατάσταση ενός μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου.

Ο οδοστρωτήρας της «πράσινης ανάπτυξης» δεν λογαριάζει τις αντιδράσεις των κατοίκων, αφού η περιοχή βρίσκεται κοντά στο δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και έτσι αποτελεί φιλέτο για τον επενδυτή, που την πλάτη του ζεσταίνουν οι νόμοι των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ για την «πράσινη» κερδοφορία.