Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

7 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ


Να τιμωρηθούν οι φασίστες δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής
 
Κινητοποίηση από σωματεία και φορείς στις 18 Σεπτέμβρη στο Κερατσίνι

Κάλεσμα κινητοποίησης για τα επτά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής απευθύνουν σωματεία και συνδικάτα του Πειραιά που συμμετείχαν στη χτεσινή σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο.
 Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ., στο Κερατσίνι (πλ. Ζαρντέν, Αμφιάλη). Επίσης τα σωματεία καλούν σε κινητοποίηση την Τετάρτη 7 Οκτώβρη, μέρα που θα ανακοινωθεί η απόφαση στη δίκη, απαιτώντας να καταδικαστεί η ναζιστική εγκληματική οργάνωση.

Οπως είπε στην εισήγησή του ο Ακης Αντωνίου εκ μέρους του Παραρτήματος Πειραιά του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής, η ναζιστική Χρυσή Αυγή «μπορεί να είναι αποδυναμωμένη αλλά οι μηχανισμοί που την τροφοδότησαν θα βρουν άλλους τρόπους, ειδικά τώρα που και από την κυβέρνηση και από ΕΕ - ΝΑΤΟ προωθούνται ο εθνικισμός και ο αντικομμουνισμός ως κεντρική πολιτική γραμμή». Πρόσθεσε ότι «η καταδίκη της ναζιστικής - φασιστικής - δολοφονικής ΧΑ δεν πρέπει να είναι μόνο στις αίθουσες των δικαστηρίων, αλλά πρέπει να καταδικαστεί και στη συνείδηση του κάθε νέου, του κάθε εργαζόμενου», αφού «οι φασίστες είναι το μακρύ χέρι του κεφαλαίου και διαχρονικά το όπλο του».

Σκάσε... και κολύμπα


Αντιστρέφοντας πλήρως την πραγματικότητα, μετά και τις τελευταίες πρωτοβουλίες ΝΑΤΟ και ΕΕ, που προωθούν τη συνεκμετάλλευση και διαμορφώνουν «πλατφόρμα» για επώδυνους συμβιβασμούς στα Ελληνοτουρκικά, η κυβέρνηση και τα επιτελεία της συνεχίζουν να εξωραΐζουν το ρόλο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών και την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας σε σχέδια και ανταγωνισμούς που απειλούν τα κυριαρχικά δικαιώματα και το λαό. Παρουσιάζοντας τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ως το «γήπεδο» όπου θα κριθεί η αντιπαράθεση για τις θαλάσσιες ζώνες με την Τουρκία, η κυβέρνηση βαφτίζει το λύκο πρόβατο και συγκαλύπτει τις τεράστιες ευθύνες των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ για την τουρκική επιθετικότητα στην περιοχή. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά αξιώνει και πλήρη στοίχιση όλων σ' αυτήν την επικίνδυνη πολιτική, με το επιχείρημα ότι δεν γίνεται να ζητάς «ομόθυμη στήριξη» από την ΕΕ στα Ελληνοτουρκικά και στο εσωτερικό να υπάρχουν δυο και τρεις διαφορετικές φωνές πάνω στα εθνικά θέματα, πέρα απ' αυτή που εκφράζει η κυβέρνηση!
 
Πρόκειται για άθλιο εκβιασμό. Και δεν απευθύνεται βέβαια στον ΣΥΡΙΖΑ και στα άλλα αστικά κόμματα, που καμιά διαφωνία δεν έχουν με την ευρωατλαντική διαχείριση των Ελληνοτουρκικών και την εμπλοκή τους στο αμερικανοΝΑΤΟικό παζάρι για γενικότερες διευθετήσεις στην περιοχή, αλλά στο λαό, που ανησυχεί δικαιολογημένα και βλέπει τώρα πιο καθαρά ότι δεν έχει τίποτα να περιμένει από τους ιμπεριαλιστές συμμάχους και την πολιτική εμπλοκής στα βρώμικα σχέδιά τους. Το μήνυμα επομένως της κυβέρνησης είναι «σκάσε και κολύμπα», στη ρότα που χαράζουν τα συμφέροντα της αστικής τάξης και των ιμπεριαλιστών συμμάχων της.

Εκλεκτή της Χρυσής Αυγής προβάλλεται από ΜΜΕ ως «διοργανώτρια συγκεντρώσεων γονέων» ενάντια στις μάσκες



Είναι απλά ηλίθιοι ή συνειδητοί προβοκάτορες;






Προβοκατόρικος αντικομμουνισμός από το μέλος του «Ρουβίκωνα» Σπ. ΔαπέργκολαΠροβοκατόρικος αντικομμουνισμός από το μέλος του «Ρουβίκωνα» Σπ. Προβοκατόρικος αντικομμουνισμός από το μέλος του «Ρουβίκωνα» Σπ. ΔαπέργκολαΠροβοκατόρικος αντικομμουνισμός από το μέλος του «Ρουβίκωνα» Σπ. ΔαπέργκολαΠροβοκατόρικος αντικομμουνισμός από το μέλος του «Ρουβίκωνα» Σπ. ΔαπέργκολαΠροβοκατόρικος αντικομμουνισμός από το μέλος του «Ρουβίκωνα» Σπ. Προβοκατόρικος αντικομμουνισμός από το μέλος του «Ρουβίκωνα» Σπ. Δαπέργκολα
Προβοκατόρικος αντικομμουνισμός από το μέλος του «Ρουβίκωνα» Σπ. Δαπέργκολα

Προ­βο­κα­τό­ρι­κος αντι­κομ­μου­νι­σμός από το μέλος του «Ρου­βί­κω­να» Σπ. Δα­πέρ­γκο­λα

Αν νομίζατε ότι ο χυδαίος, προβοκατόρικος αντικομμουνισμός ευδοκιμεί μόνο στα δεξιά του αστικού πολιτικού φάσματος κάνετε λάθος. Η απέχθεια για τον σοσιαλισμό του 20ου αιώνα, την Σοβιετική Ένωση και τους κομμουνιστές αποτέλεσε και αποτελεί κυρίαρχο ιδεολόγημα (και) στους κόλπους του λεγόμενου «αναρχισμού».

Ένα τέτοιο μπουμπούκι του «αντιεξουσιαστικού κινήματος», πρωτοκλασάτο μέλος του «Ρουβίκωνα», μας θύμισε σήμερα ότι ο αντικομμουνισμός και ο αντισοβιετισμός μπορεί και ενώνει ακόμη και τους πιο ετερόκλητους – φαινομενικά – πολιτικούς χώρους.

ΔΗΜΟΣ ΚΟΥΜΠΟΥΡΗΣ Να δοθούν όλα τα αναδρομικά στους συνταξιούχους! (VIDEO)






Παρέμβαση στην από κοινού συνεδρίαση που πραγματοποιούν η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και η Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για την κύρωση νέων κυβερνητικών αντιλαϊκών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου πραγματοποίησε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Το εργατικό δυστύχημα στο μετρό αποδεικνύει την έλλειψη μέτρων προστασίας και ασφάλειας


Από το χώρο του εργατικού δυστυχήματος 
Από το χώρο του εργατικού δυστυχήματος

«Δεν θα ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση! Δεν είναι η φύση της δουλειάς! Δεν είναι η κακιά η ώρα! Δεν είναι μία στατιστική! Είναι οι ζωές μας! Είναι οι οικογένειές μας!», τονίζει το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης με αφορμή το εργατικό δυστύχημα στο εργοτάξιο της Αγίας Σοφίας του Μετρό Θεσσαλονίκης, που σημειώθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι.

Θυμίζουμε ότι 54χρονος οικοδόμος, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, που εκτελούσε εργασίες τοιχοποιίας, ανέβηκε σε ξύλινη σκάλα και έπεσε από τα 4 μέτρα με αποτέλεσμα τον ακαριαίο του θάνατο.

Ηταν θέμα χρόνου...


  Πηγή: Associated Press

Οι εξελίξεις στο κολαστήριο της Μόριας επιβεβαιώνουν ότι το στρατόπεδο του διπλού εγκλωβισμού, το «έμβλημα» της κατάπτυστης πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ στο Μεταναστευτικό, θα έπρεπε να είχε κλείσει ...χτες! Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, που υλοποίησαν διαδοχικά τη Συμφωνία Τουρκίας - ΕΕ για τους πρόσφυγες, που έφτιαξαν και συντηρούν τους άθλιους καταυλισμούς, έχουν την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση, για τον κίνδυνο που απειλεί ντόπιους και μετανάστες, ειδικά σε συνθήκες έξαρσης της πανδημίας.

Το καμπανάκι είχε ακουστεί προ πολλού. Το χτύπησαν με τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι και οι φορείς του νησιού, που απαιτούν να κλείσει η Μόρια, να μη φτιαχτεί κανένας νέος καταυλισμός, να καταργηθεί η Συμφωνία Τουρκίας - ΕΕ. 
Να πάψει ο διπλός εγκλωβισμός και να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες στην ηπειρωτική Ελλάδα, να διευκολυνθεί με κάθε μέσο η μετάβασή τους στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, για τις οποίες ξενιτεύτηκαν.

Αντί όμως η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους, όχι μόνο κλιμάκωσε την καταστολή σε βάρος των κατατρεγμένων, σπέρνοντας στα νησιά στρατόπεδα «κλειστού τύπου» που διαιωνίζουν τον εγκλωβισμό, αλλά ρίχτηκε και με τα ΜΑΤ ενάντια στους κατοίκους της Μυτιλήνης και της Χίου, όταν τον περασμένο Φλεβάρη προσπάθησαν να εμποδίσουν την άθλια πολιτική της.
Ηταν θέμα χρόνου, επομένως, να αναφλεχθεί το εκρηκτικό μείγμα που σωρεύεται εδώ και χρόνια στα νησιά.