Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΔΥΝΑΜΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ - ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ - ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ.



ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ   ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ   ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – OAEE – ΝΑΤ – ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ – Π.Σ.Σ. ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ  
Σωκράτους 23 – Αθήνα ΤΗΛ.52 29 442 - ΦΑΞ.52 29 907




18.9.2017
Δελτίο τύπου

10ημερο δράσης των συνταξιούχων σε όλη την χώρα ενάντια στις αντισυνταξιουχικές, αντιλαϊκές πολιτικές και τα νέα θανατηφόρα μέτρα της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΖΑ-ΑΝΕΛ  βάζει σε εφαρμογή  τα νέα αντισυνταξιουχικά μέτρα του 3ου μνημονίου με άμεσες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις με την εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς,  παραπέρα μείωση του ΕΚΑΣ μέχρι την κατάργηση του, των οικογενειακών επιδομάτων.

Οι περικοπές αυτές έρχονται πάνω στις θανατηφόρες περικοπές των προηγούμενων χρόνων και υποβαθμίζουν τις συντάξεις μας σε προνοιακά βοηθήματα.

Ζούμε σε έναν πλαστικό πλανήτη. Τι σημαίνει αυτό για την υγεία μας;


Όπως συμβαίνει με πολλά περιβαλλοντικά προβλήματα – την αλλαγή του κλίματος, τα φυτοφάρμακα, την ατμοσφαιρική ρύπανση – οι επιπτώσεις γίνονται γνωστές όταν η φθορά έχει επέλθει. Εάν είμαστε τυχεροί, ο πλαστικός πλανήτης που έχουμε δημιουργήσει δεν θα αποδειχθεί πολύ τοξικός στη ζωή. Αν όχι, ο καθαρισμός του θα είναι ένας δύσκολος στόχος.





 
Μελέτες αποκαλύπτουν ότι οι μικροσκοπικές ίνες πλαστικού είναι παντού, όχι μόνο στους ωκεανούς αλλά και στη γη. Πρέπει επειγόντως να μάθουμε πώς εισχωρούν στο φαγητό μας, στον αέρα και στο πόσιμο νερό και ποιές είναι οι συνέπειές τους για όλους μας.

Μερικές φορές μια μοναδική αποκάλυψη μας δείχνει μια εντελώς νέα όψη του κόσμου. Η μόλυνση του πόσιμου νερού σε όλο τον κόσμο με μικροΐνες πλαστικού, αποκαλύπτει τη Γη ως πλανήτη μολυσμένο με πλαστικό.

Επιχείρηση...


Το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ», σε μια περιοχή «φορτωμένη» από τα κάθε λογής «επενδυτικά σχέδια» του κεφαλαίου σε στεριά και θάλασσα, ήρθε να αναδείξει με τον πιο δραματικό τρόπο ότι το κυνήγι του κέρδους είναι ασυμβίβαστο με την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της υγείας του λαού και του περιβάλλοντος. Ωστόσο, μαζί με την επιχείρηση απορρύπανσης του Σαρωνικού, μια άλλη «επιχείρηση» στήθηκε, με πολύ πιο γρήγορα αντανακλαστικά από τα αστικά επιτελεία, που μιλάνε για «μεμονωμένες» περιπτώσεις και «έκτακτα» περιστατικά, καλώντας την κυβέρνηση να πάρει μέτρα, ώστε ο νέος κύκλος ανάπτυξης να αποβάλει τους «τυχοδιώκτες» επιχειρηματίες και να βασιστεί στους «υγιείς» και «καθαρούς», που δεν θα διαπλέκονται με το αστικό κράτος, θα τηρούν τη νομοθεσία κ.ο.κ. Η «βρώμικη» αυτή επιχείρηση έχει ως στόχο να ξεπλύνει τον ίδιο τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής, που γεννάει - σταθερά και επαναλαμβανόμενα σε όλο τον κόσμο - παρόμοια εγκλήματα.

«Στη Ζώνη και στους κλάδους ποτέ και πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά!»


Μαζική συγκέντρωση συνδικάτων και φορέων του Πειραιά, στα 4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα


Από τη χτεσινή κινητοποίηση ενάντια στη ναζιστική Χρυσή Αυγή
Από τη χτεσινή κινητοποίηση ενάντια στη ναζιστική Χρυσή Αυγή
Συγκέντρωση καταδίκης της Χρυσής Αυγής οργάνωσαν χτες το απόγευμα σωματεία και φορείς του Πειραιά, με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα τάγματα ασφαλείας της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης.Η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Νίκης (Ζαρντέν). Επικεφαλής της βρέθηκε το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, τα στελέχη και η δράση του οποίου έχουν επίσης βρεθεί στο στόχαστρο των φασιστών. «Η εργατιά δεν σκύβει το κεφάλι, το φασισμό τσακίζει με αντίσταση και πάλη» ήταν το σύνθημα στο πανό του.