Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Πάνε πακέτο




Πάνε πακέτο


Σχολιάζει ο Σφυροδρέπανος //

Ο ένας (πλασάρει ότι) είναι παιδί των καταλήψεων και των κινημάτων, αλλά βγάζει στο σφυρί τα σπίτια των οφειλετών και ό,τι έχει μείνει όρθιο από τις λαϊκές-εργατικές κατακτήσεις.

Ο άλλος πλασάρει το προφίλ του αυτοδημιούργητου από τζάκι, με τα τρία πτυχία, αλλά δεν ξέρει να ξεχωρίσει το Μοντεσκιέ από το Ρουσό με το Κοινωνικό Συμβόλαιο.

Ο μεν ανέφερε τη Ζίμενς και το ηθικό πλεονέκτημα της ΔΦΑ, που δεν έχει παλιώσει (δηλ φθαρεί, με όρους πολιτικού κόστους) αλλά πρόλαβε να κλείσει εξωδικαστική συμφωνία για το ζήτημα και να το κουκουλώσει.

Ο… δεν φοβάται μη τυχόν γίνει Λαϊκή Δημοκρατία η χώρα, λες και τόσα χρόνια αντί για μνημόνια ψηφίζει πενταετή πλάνα σοσιαλιστικής οικοδόμησης.

Ψάχνουν ψύλλους στα άχυρα, για να βρούνε διαφορές μεταξύ τους, στο ύφος και την ηθική, γιατί επί της ουσίας είναι σύμφωνοι και βαδίζουν χέρι-χέρι (έστω και χωρίς τον Καρατζαφέρη). Το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο το σύστημα. 

Κανείς δεν είναι αϊτή!!!

Ο Vagelis Gonatas κοινοποίησε τη φωτογραφία του χρήστη Tropas Revolucionarias.
 
Nadie es Haití 🇭🇹
Κανείς δεν είναι αϊτή 🇭🇹
 
 https://www.facebook.com/TropasRevolucionariasEcuatorianas/photos/a.223883687955774.1073741828.223416581335818/353755334968608/?type=3&theater

«Καρφώνονται» μόνοι τους


Διαβάζοντας την ανακοίνωση της ΔΑΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας για την απόφαση του δικαστηρίου που ακυρώνει το συνέδριο του ΕΚΑ και παρεμβαίνει ωμά στο συνδικαλιστικό κίνημα, σχηματίζει κανείς την εντύπωση ότι οι συνδικαλιστές της ...«μοιράζονταν» την έδρα μαζί με την πρόεδρο που έβγαλε τη συγκεκριμένη απόφαση. 
 
Δεν εξηγείται αλλιώς το σθένος και ο χυδαίος αντικομμουνισμός με τον οποίο προσπαθούν να υπερασπιστούν την απόφαση του δικαστηρίου, για την οποία, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ισχυρίζονται ότι αποκαθιστά τη «νομιμότητα» που διατάραξε η ΔΑΣ, πρωτοστατώντας στο τελευταίο συνέδριο να αποκλειστούν μια σειρά νόθοι αντιπρόσωποι ή σωματεία με παρατυπίες στην εκλογή και στη νομιμοποίηση των αντιπροσώπων τους. 
 
Μάλιστα, δε διστάζουν να καταφέρονται με αναλήθειες και αθλιότητες ενάντια σε σωματεία με συνεπή αγωνιστική δράση και συμβολή στην ανάπτυξη του κινήματος, αναγνωρισμένα από τους εργαζόμενους για τη γραμμή σύγκρουσης με την εργοδοσία, όταν τα σωματεία όπου πλειοψηφεί ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός «φημίζονται» για το ακριβώς αντίθετο, για τα κομπρεμί δηλαδή με τους εργοδότες, ενάντια στα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων. 
 
Ενα πράγμα πετυχαίνει η ΔΑΚΕ με την ανακοίνωσή της: Να επιβεβαιώνει τη συμβολή της στον εκφυλισμό του κινήματος, να επαληθεύει ότι ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός είναι η «πέμπτη φάλαγγα» της εργοδοσίας στο κίνημα των εργαζομένων και ότι αν δεν απαλλαγούν από αυτόν, το κεφάλαιο θα συνεχίσει να υπαγορεύει τη γραμμή του στα συνδικάτα, χρησιμοποιώντας και τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

Η αστική τάξη μετακόμισε Κερατσίνι ;


Οι πλειστηριασμοί που πραγματοποιούνται με απόφαση της κυβέρνησης, αφορούν σε εργαζόμενους, ανέργους και φτωχούς και όχι σε πλούσιους κακοπληρωτές όπως διατείνεται με περισσό θράσος το κυβερνητικό επιτελείο. Εκτός αν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τα “πορτοφόλια” μετακόμισαν Λαύριο, Κερατσίνι και Ταμπούρια, λόγω της αναδιανομής εισοδήματος που  διενεργήθηκε από την “κυβέρνηση της αριστεράς”.

Άλλωστε ποιος πραγματικά πιστεύει, πως κάποιος  με λεφτά θα αφήσει να του πλειστηριάσουν τη βίλα του, αλλά ακόμη και αν το αφήσει, ποιο κίνημα θα κινητοποιηθεί  για την διάσωσή του ; Το κίνημα του τένις club της Κηφισιάς ; Έστω και έτσι, αν είναι δούμε κομψούς κυρίους με κολονάτα ποτήρια να χτυπιούνται με τα αριστερά ΜΑΤ, θα είναι μια φολκλόρ εμπειρία ανεκτίμητης αξίας !

Το βέβαιο είναι πως η κυβέρνηση σε έκδηλη αδυναμία να χειριστεί την κατάσταση, θα είναι θεατής στην μετάβαση της πολιτικής αντιπαράθεσης από την ασφάλεια των βουλευτικών εδράνων στους δρόμους και στις γειτονιές της Ελλάδας, όπου οι εργαζόμενοι θα υπερασπίζονται τα σπίτια τους από το κράτος και τις τράπεζες. Είναι αυτή η μετάβαση που τρομοκρατεί την κυβερνητική πλειοψηφία.

Πουλάνε τρέλα



Τρέλα βγήκε να πουλήσει, εκ μέρους της κυβέρνησης, ο αν. υπουργός Αμυνας και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Βίτσας, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, σχετικά με την κριτική που κάνει το ΚΚΕ για την υποστήριξη της κυβέρνησης στα επικίνδυνα ΝΑΤΟικά σχέδια για το λαό μας, για το γεγονός ότι στους κόλπους της λυκοσυμμαχίας εκτρέφεται η τουρκική προκλητικότητα σε βάρος ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

«Το ΚΚΕ, από την πλευρά του, λέει ότι το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να μας προστατεύσει. Ομως ζήτησε κανείς την προστασία κανενός;», είπε ο ΣΥΡΙΖΑίος υπουργός, διαστρεβλώνοντας δόλια τη θέση του Κόμματος. Το ΚΚΕ ούτε βγήκε προς αναζήτηση προστατών για τον ελληνικό λαό ούτε έκατσε να ...κλάψει ωσάν εξαπατημένη παρθένα, που δεν μας προστατεύει το ΝΑΤΟ.

Αυτό που είπε και λέει το ΚΚΕ είναι ότι οι λυκοσυμμαχίες ΝΑΤΟ και ΕΕ ούτε προστάτεψαν, ούτε εγγυώνται τα κυριαρχικά δικαιώματα, την ειρήνη και την ασφάλεια του λαού, όπως υποστηρίζουν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τα άλλα αστικά κόμματα.

Αποδείξεις γι' αυτό πάμπολλες.

Θυμίζουμε στον αν. υπουργό Αμυνας, που τάχα απορεί για το εάν ζήτησε κανείς την προστασία κανενός, ότι μετέχει σε μια κυβέρνηση μέλη της οποίας, όπως ο υπουργός Αμυνας, ο υπουργός Εξωτερικών αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, κάνουν δηλώσεις περί της Ελλάδας - «προπύργιο ασφαλείας» στη ΝΑ πτέρυγα των ΝΑΤΟ και ΕΕ, «πυλώνας σταθερότητας» και «ακρογωνιαίος λίθος της νέας πολιτικής ασφάλειας», όποιο αμπαλάζ παίρνει κάθε φορά το ΝΑΤΟικό σχέδιο για την ευρύτερη ζώνη της Ανατολικής Μεσογείου. Επιπλέον, δηλώνουν πρόθυμοι να υποστηρίξουν τους τέτοιους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς με τις βάσεις σε Σούδα, Κάρπαθο, Καστέλι και Καλαμάτα, με τις ίδιες τις Ενοπλες Δυνάμεις. Πλασάρουν, δε, το παραμύθι ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά, την ίδια ώρα που η ΕΕ, προσπερνώντας την τουρκική προκλητικότητα, ανοίγει το ένα μετά το άλλο τα κεφάλαια στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Αγκυρα, στηρίζει σχέδια τύπου «Ανάν» στο Κυπριακό και τελευταία βάζει στο τραπέζι ως ζήτημα προς συζήτηση και επίλυση μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας το λεγόμενο τσαμικό!