Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

Συνεχίζουν την κλοπή αλλά με ... αλγόριθμο

 

ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Eurokinissi

Δύο μήνες μετά την απόφαση για τον νέο τρόπο τιμολόγησης του ηλεκτρικού ρεύματος, που μέσω της κατάργησης της ρήτρας αναπροσαρμογής, εκτοξεύθηκαν οι χρεώσεις, η κυβέρνηση προωθεί έναν νέο τρόπο χαρατσώματος των λαϊκών νοικοκυριών, πάντα με γνώμονα την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών ομίλων της Ενέργειας.

Ετσι, σύμφωνα με πληροφορίες, από την 1η Οκτώβρη, οι επιδοτήσεις προς τους επιχειρηματικούς ομίλους θα είναι συνδεδεμένες με το ύψος της κατανάλωσης. Ο μηχανισμός επιχορήγησης λοιπόν των οικιακών, επαγγελματικών και επιχειρηματικών τιμολογίων αλλάζει και εισάγεται ένα καινούργιο μοντέλο, σύμφωνα με το οποίο οι επιδοτήσεις θα καθορίζονται από έναν αλγόριθμο, ο οποίος θα λαμβάνει υπόψη και τον παράγοντα της κατανάλωσης Ενέργειας.

Τα σενάρια που εξετάζονται είναι τα εξής:

«Εξυπνη»... εξοικονόμηση

 

Εκατομμύρια εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά σε όλη την Ευρώπη αδυνατούσαν να πληρώσουν τους πανάκριβους λογαριασμούς του ρεύματος ακόμα και πριν από τη λεγόμενη «ενεργειακή κρίση», που ήρθε να «απογειώσει» τα τιμολόγια και την ενεργειακή φτώχεια... Ακόμα περισσότεροι παγώνουν εδώ και χρόνια τον χειμώνα με κλειστά καλοριφέρ και λιώνουν το καλοκαίρι με κλειστά κλιματιστικά, γιατί τα λεφτά δεν φτάνουν να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους... Ανθρωποι χάνουν με τραγικό τρόπο τη ζωή τους κάθε χειμώνα, στη χώρα μας και αλλού, προσπαθώντας να ζεσταθούν όπως - όπως, με αυτοσχέδια μαγκάλια και συσκευές της κακιάς ώρας... Οι λογαριασμοί της Ενέργειας ανεβαίνουν συνεχώς, ενώ οι διάφορες «έκτακτες» επιδοτήσεις όπως ήδη προαναγγέλλεται όλο και θα «στενεύουν» με κριτήρια - κόφτες... Κι ενώ οι λαοί βιώνουν αυτή την τραγική κατάσταση, έρχονται με θράσος η Κομισιόν και οι αστικές κυβερνήσεις της ΕΕ να μιλήσουν για «έξυπνη εξοικονόμηση Ενέργειας» - λες και φταίει η... «σπατάλη» των λαϊκών νοικοκυριών - την ίδια ώρα που μπουκώνουν με νέα «πακέτα διάσωσης» ενεργειακά μονοπώλια και «ενεργοβόρες» βιομηχανίες.

Την... «εξυπνάδα» που επικαλούνται βέβαια την βλέπουμε ήδη στα μέτρα εξειδίκευσης αυτής της «εξοικονόμησης» που ανακοινώνουν οι κυβερνήσεις: Μειώνουν τη θέρμανση στους χώρους δουλειάς και σε υπηρεσίες, όπως σε Γερμανία και Ιταλία, ακόμα και στους 12 βαθμούς Κελσίου μέσα στο καταχείμωνο. Χαμηλώνουν τους θερμοστάτες σε συγκροτήματα κατοικιών. Στη Γαλλία κλείνουν ήδη πισίνες και άλλους χώρους άθλησης, ενώ προαναγγέλλουν το ενδεχόμενο εκ περιτροπής διακοπών ρεύματος «γειτονιά με γειτονιά». Στην Ελλάδα έφτασαν με τις χτεσινές ανακοινώσεις να συνδέσουν τα κονδύλια σε δημόσιους φορείς, ακόμα και στις Σχολικές Επιτροπές, με τους στόχους μείωσης της κατανάλωσης...

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ Καταγγέλλει την προκλητική εκδήλωση προβολής αντικομμουνιστών εγκληματιών στο Ευρωκοινοβούλιο

 

 

Τη νέα προκλητική εκδήλωση προβολής αντικομμουνιστών εγκληματιών στο Ευρωκοινοβούλιο καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με αφορμή εκδήλωση που διοργανώνει Τσέχος ευρωβουλευτής.

«Αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά ότι η επίσημη πολιτική "εξίσωσης φασισμού - κομμουνισμού" αποτελεί πολιτική ξεπλύματος κάθε είδους ακροδεξιού, φασιστικού, μορφώματος του παρελθόντος και του παρόντος και σκληρών μέτρων ενάντια σε Κομμουνιστικά Κόμματα, σε ριζοσπάστες αγωνιστές που αγωνίζονται για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, ενάντια στη βαρβαρότητα που διαρκώς γεννά το εκμεταλλευτικό σύστημα που υπερασπίζεται η ΕΕ, τα μονοπώλια και η εξουσία τους». Αυτό σημειώνει στην καταγγελία της η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ αναφέροντας:

«Σε νέα αποκρουστικά ύψη ανεβαίνει ο αντικομμουνισμός στην ΕΕ. Εκδήλωση με τίτλο "Οπλισμένοι ενάντια στον Κομμουνισμό" διοργανώνει ο Τσέχος ευρωβουλευτής Βόντρα και πρώην υπουργός Άμυνας, του συντηρητικού ODS μέλους της ομάδας των "Ευρωπαίων Συντηρητικών και Ρεφορμιστών", όπου θα προβληθεί το ομώνυμο "ντοκιμαντέρ" μίσους και θα ακολουθήσει συζήτηση με τον πρωταγωνιστή των "γεγονότων", Γιόζεφ Μασίν, που διηγείται το εμετικό αυτό κατασκεύασμα.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Κινητοποίηση στη ΔΕΗ απαιτώντας ρεύμα φτηνό για το λαό (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

 
 

Κινητοποίηση στη ΔΕΗ της ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιούν αυτή την ώρα Σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων, ενάντια στις αυξήσεις στην ηλεκτρική ενέργεια και για ρεύμα φτηνό για τον λαό.

«Πάρτε πίσω τις αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος. Δεν δεχόμαστε να μας βυθίζουν στα σκοτάδια, ούτε να λεηλατούν το εισόδημα μας. Διεκδικούμε ρεύμα φτηνό για το λαό» τονίζουν οι διαδηλωτές.

Απ' την ανάποδη!

 

 

Την «ατομική ευθύνη» επιστρατεύει ξανά η κυβέρνηση, αυτήν τη φορά στο φόντο της εκτόξευσης των τιμών της Ενέργειας και για την «εξοικονόμησή» της.

Τι λένε; Οτι είναι «ατομική ευθύνη» του λαού να βγει ζωντανός από το ναρκοπέδιο που έφτιαξαν με τη στρατηγική της «πράσινης» καπιταλιστικής ανάπτυξης, την «απελευθέρωση» της Ενέργειας, την εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την πολιτική που τον καταδικάζει στην ενεργειακή φτώχεια.

Οτι ο λαός πρέπει να ρίξει τις απαιτήσεις του στον πάτο, να κόψει και τα πλέον στοιχειώδη, το φως, τη θέρμανση, να δεχτεί τα παιδιά του να πηγαίνουν σε κρύα σχολεία, να δεχτεί βασικές υπηρεσίες, νοσοκομεία, μονάδες Υγείας να βρίσκονται μεταξύ «φθοράς και αφθαρσίας», με ακόμα λιγότερο προσωπικό.