Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Τα ΜΑΤ, η «Kavala Oil», ο Τζέφρι Πάιατ και ο Ντάνιελ Λεμπ...

 

 

Η αλήθεια είναι πως δεν χρειαζόταν κανένα τηλεφώνημα του Αμερικανού πρεσβευτή η κυβέρνηση ή πιο καλά ο υπουργός Εργασίας, κ. Χατζηδάκης, με τον τόσο αντεργατικό κατήφορο που έχουν πάρει, ώστε να υπάρξει όλος αυτός ο εξοργιστικός αυταρχισμός εις βάρος των εργαζομένων στο παράρτημα του ενεργειακού ομίλου «Energean» στον Πρίνο, που ακούει στο επιχειρηματικό όνομα «Kavala Oil» ή, ελληνιστί, «Καβάλα Όιλ». 

Είναι απλώς κι αυτή μια «διαβολική καλή» εταιρεία -που θα έλεγε ο κ. Τσίπρας, ειρήσθω εν παρόδω- από αυτές τις επιχειρήσεις που πρόκοψαν επί της περιόδου του κ. Τραμπ και, σε κάθε περίπτωση, ως μεγάλος επενδυτής κι αυτός, θα πάει τη χώρα μπροστά.

Δρα μάλιστα και με γαλανόλευκη σημαία! Σαν αυτή που υψώνουν διάφοροι ξένοι επενδυτές που καλωσορίζει κάθε τόσο ο κ. Μητσοτάκης ως ζωντανές αποδείξεις μιας νέας -μα στην πραγματικότητα σκουριασμένης- εποχής προόδου. Πρόοδος που αφορά τους κάθε λογής επενδυτές και όχι τον λαό της Ελλάδας και των ανθρώπων της. Αντιγράφοντας σχεδόν δηλαδή τον παρόμοιο τρόπο που ο κ. Τσίπρας καλωσόριζε την αμερικανική «Philip Morris» στη βιομηχανία τσιγάρων «Παπαστράτος», την περίοδο που εκείνη καθιέρωνε στο εργοστάσιό της εργασία και τις Κυριακές σε συνδυασμό με πρόγραμμα «εθελουσίας εξόδου» για μέρος του προσωπικού.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ Με «ευαγγέλιο» την επιχειρηματική δράση στην Υγεία σχεδιάζει και απολύσεις υγειονομικών


Την προώθηση των ΣΔΙΤ και της εμπορευματοποίησης που οδήγησαν στο σημερινό χάλι υπηρετεί το νομοσχέδιο για την Υγεία που αναμενόταν να ψηφιστεί χτες

 

Eurokinissi

Στην Ολομέλεια της Βουλής αναμενόταν να ψηφιστεί αργά χτες το βράδυ το πολυνομοσχέδιο - σκούπα του υπουργείου Υγείας, με το οποίο η κυβέρνηση, την ώρα που επελαύνει η πανδημία, σπεύδει να προσφέρει χρήμα με τη σέσουλα στους επιχειρηματικούς ομίλους της Υγείας, στους φαρμακοβιομήχανους, ακόμα και στους κατασκευαστικούς ομίλους που έχουν αναλάβει την κατασκευή και διαχείριση των μεγάλων οδικών αξόνων. Την ίδια στιγμή, δεν δίνει «δεκάρα τσακιστή» για το δημόσιο σύστημα Υγείας και συνεχίζει τα ορισμένα μπαλώματα που ανοίγουν περισσότερες τρύπες, τις παρατάσεις και μετακινήσεις του λιγοστού πια και καταταλαιπωρημένου υγειονομικού προσωπικού.

Για να καλύψει τη συνέχεια της εγκληματικής της πολιτικής σε βάρος της υγείας του λαού, την οποία μετατρέπει όλο και περισσότερο σε χρυσοφόρο εμπόρευμα για τους ομίλους, βαφτίζει αυτές τις ρυθμίσεις προκλητικά στο νομοσχέδιό της ...μέτρα «για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας».

MASTERPLAN ΕΛΛΗΝΙΚΟ Κλειστή «πράσινη» και «έξυπνη πόλη» για λίγους


Ανακοίνωση της ΤΟ Νοτίων Συνοικιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ

 

Ανακοίνωση για τις εξελίξεις με την επένδυση στον χώρο του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό εξέδωσε η ΤΟ Νοτίων Συνοικιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

Οπως αναφέρει μεταξύ άλλων, στο φόντο των επιπτώσεων ενός ακόμη σφοδρού κύματος της πανδημίας που βαραίνει τις λαϊκές οικογένειες, της επίθεσης απέναντι σε κάθε εναπομείναν εργατικό - λαϊκό δικαίωμα, της δραστικής μείωσης του λαϊκού εισοδήματος κ.ά.:

«Οι επιχειρηματικοί όμιλοι και η ΕΕ, η κυβέρνηση ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματά τους, ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ) - ΜέΡΑ25 - Βελόπουλος, παρουσιάζουν ως μοναδική φιλολαϊκή διέξοδο τις επενδύσεις στην "πράσινη" και "ψηφιακή μετάβαση". Μέσω του προϋπολογισμού και του Ταμείου Ανάκαμψης κατευθύνουν δισεκατομμύρια ευρώ προς τους ομίλους. Την ίδια στιγμή περικόπτουν τις κρατικές κοινωνικές δαπάνες και μας καλούν με τους μισθούς που μας "αφήνει" η κρίση, να πληρώσουμε την ακρίβεια που μας "φέρνει" η ανάκαμψη και να στηρίξουμε το "κοινό επενδυτικό συμφέρον" που φέρνει δουλειές (...).

Εργα δισεκατομμυρίων για μια ισχνή μειοψηφία

«Από το Σούνιο μέχρι τον Πειραιά και από εκεί στα Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά και της Ελευσίνας, μέχρι και το Εμπορευματικό Κέντρο στο Θριάσιο. Από το Λιμάνι μέσω του άξονα της Πειραιώς, στην Ομόνοια και το Κέντρο της Αθήνας. Από τους Στύλους Ολυμπίου Διός μέχρι το Πεδίον Αρεως που θα ενωθούν με τον "Μεγάλο Περίπατο". Από τον Βοτανικό και τη Λεωφόρο με τη διπλή ανάπλαση, μέχρι την ευρεία ανάπλαση της Νέας Φιλαδέλφειας. Από το Παράκτιο Μέτωπο μέχρι τον Υμηττό που η "Lamda" διαφημίζει ότι μέσω του Ελληνικού "θα συνδεθεί με τη θάλασσα" και από εκεί μέχρι τα Βασιλικά Κτήματα στο Τατόι.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ Στα ύψη για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και την «αναβάθμιση» της αστικής τάξης

 


 

Εξαπλάσιος μέσα σε δύο χρόνια ο προϋπολογισμός για εξοπλισμούς, την ώρα που γίνονται περικοπές σε Παιδεία - Υγεία - Πρόνοια και η κυβέρνηση βαφτίζει «παροχολογία» τα αιτήματα για αύξηση μισθών, συντάξεων, μέτρα κατά της ακρίβειας

 

Στα ύψη εκτοξεύονται οι στρατιωτικές δαπάνες της χώρας, προσανατολισμένες όπως είναι στα προτάγματα του ΝΑΤΟ, την ώρα που ακρίβεια και φόροι τσακίζουν τα λαϊκά νοικοκυριά. Εξοπλισμοί που «τρέχουν» παράλληλα με την κλιμάκωση των ανταγωνισμών του κεφαλαίου, από την Ανατ. Μεσόγειο έως τη Μαύρη Θάλασσα, και τον ρόλο ευρωατλαντικού χωροφύλακα που αναθέτουν στις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις στην επίμαχη ζώνη, ακριβώς για τη γεωστρατηγική αναβάθμιση των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων.

Χαρακτηριστικά, σύμφωνα και με τα στοιχεία που παρουσίασε πριν από μερικές μέρες στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, προχώρησαν από τα 3,35 δισ. συνολικά για το ΥΠΕΘΑ το 2020 στα 5,44 δισ. για το 2021, και πλέον - με τον κατατεθέντα προϋπολογισμό 2022 - στα 6,39 δισ. για το επόμενο έτος. Κι αυτό με την «επιφύλαξη» περαιτέρω ενίσχυσης αυτού κατά τη διάρκεια του έτους, όπως είχε γίνει και πέρυσι από το ειδικό αποθεματικό από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Μια ετήσια αύξηση που αγγίζει το 17,5%!

Πριν αλέκτορα

 

Πηγή: Associated Press

 

Πανηγυρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για την επιτυχία του συνασπισμού κομμάτων που ηγήθηκε ο σοσιαλδημοκράτης Γκαμπριέλ Μπόριτς στις προεδρικές εκλογές της Χιλής.

Θυμίζουμε ότι ο νέος Πρόεδρος υπόσχεται ανάπτυξη της χιλιανής οικονομίας «μέσα από μια δημοσιονομικά υπεύθυνη πολιτική» και «με κοινωνική συνοχή», ενώ εκπρόσωπός του χαρακτήρισε «δικτατορίες» την Κούβα και τη Βενεζουέλα, κλείνοντας το μάτι στις ΗΠΑ, που είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Χιλής.

Με αφορμή την εκλογή του, «Αυγή» και «Εφημερίδα των Συντακτών» ξεσαλώνουν, ξαναζεσταίνοντας αυταπάτες για φιλολαϊκή τάχα διέξοδο από τα αδιέξοδα που ζει ο λαός. Τα ίδια έλεγαν και για τον Γάλλο Ολάντ, τον Πορτογάλο Κόστα ή τον Ισπανό Σάντσεθ.

Κοινός τόπος

 

Πηγή: Associated Press

 

Την ίδια περίοδο που η πανδημία καλπάζει και ο λαός εξακολουθεί να θρηνεί καθημερινά δεκάδες νεκρούς, η κυβέρνηση συνεχίζει να ανακυκλώνει την υποχρηματοδότηση, το «ράβε - ξήλωνε», τις μετακινήσεις και τις παρατάσεις του αποδεκατισμένου και εξουθενωμένου υγειονομικού προσωπικού, ως «μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας», όπως είναι ο ψευδεπίγραφος τίτλος του τελευταίου σχετικού νομοσχεδίου της, με το οποίο «έκλεισε» το 2021.

Ανάμεσα σε άλλα, το νομοσχέδιο προβλέπει ότι το κράτος θα συνεχίσει να «μπουκώνει» τον ιδιωτικό τομέα Υγείας με λεφτά του λαού, αντί να επιτάξει άνευ όρων κλινικές και εργαστήρια που είναι αναγκαία για να σωθούν ζωές. Με άλλη διάταξη, αντί να ανοίξουν καινούργιες ΜΕΘ και ΜΑΦ και να στελεχωθούν πλήρως οι υπάρχουσες, «βαφτίζονται» τέτοιες χώροι που δεν πληρούν ούτε στο ελάχιστο τις αναγκαίες προδιαγραφές σε διαστάσεις, εξοπλισμό και κυρίως σε προσωπικό!