Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

Ραβασάκηδες


Αγωνιώδεις προσπάθειες καταβάλλουν μια σειρά παράγοντες στον Εβρο για να πείσουν τον λαό της περιοχής ότι θα βγει κερδισμένος από τη μετατροπή του τόπου σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο. Για παράδειγμα, στον τοπικό Τύπο κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα ρεπορτάζ για την αμερικανική «απόβαση», με τίτλο «Ζωντανεύει η αγορά της Αλεξανδρούπολης με τους Αμερικάνους». Οπως εξηγούσε ο συντάκτης, οι Αμερικανοί στρατιωτικοί που διαμένουν στην πόλη αποτελούν «ένεση» για την τοπική οικονομία, «είναι ευγενικοί και ξοδεύουν πολλά χρήματα». Από τη συνέχεια του ρεπορτάζ, όμως, καταλαβαίνει κανείς ότι ο συντάκτης του επινόησε «από κοιλιάς» τον τίτλο. «Ακόμα δεν τους είδαμε, ειδικά στον δικό μας κλάδο» εμφανίζεται να λέει ο ιδιοκτήτης κεντρικού καταστήματος ένδυσης - υπόδησης, ομολογώντας πως «μέχρι στιγμής, ένας μπήκε στο μαγαζί μας». Κάποιος άλλος, αυτοαπασχολούμενος στην Εστίαση, διαπιστώνει απλά μια «κινητικότητα», ενώ ο πρόεδρος των μεσιτών χαρακτηρίζει «ελάχιστο έως μηδαμινό το όφελος από τη παρουσία Αμερικανών στην Αλεξανδρούπολη». Και επειδή το ρεπορτάζ που θα ...καλωσόριζε το δολάριο δεν τους βγήκε, το 'ριξαν στα χωρατά, όπως ότι οι Αμερικανοί έχουν «ωραίο στιλ και χαρακτήρα» και ότι «βλέπουμε εκ μέρους τους μια καταναλωτική διάθεση»... Είναι φανερό ότι δεν νιώθουν καμία αναστολή στην προσπάθεια να στοιχίσουν τον λαό της περιοχής στις επικίνδυνες επιλογές της αστικής τάξης και των κομμάτων της. Τη θεσούλα τους πάντως, ως «ραβασάκηδες» της πρεσβείας και της κυβέρνησης, την έχουν εξασφαλισμένη...

ΜΕΛΕΤΗ ΤΣΙΟΡΔΑ - ΛΥΤΡΑ : ΑΥΞΗΜΕΝΗ Η ΘΝΗΤΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑ 87% ΕΚΤΟΣ ΜΕΘ ΑΛΛΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ !!! [ video ]

 

 
Ενδεικτικά της δραματικής κατάστασης που επικρατεί στο ΕΣΥ στο πλαίσιο της πανδημίας του κορωνοϊού είναι τα στοιχεία μελέτης του επικεφαλής της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, Σωτήρη Τσιόρδα και του Επίκουρου Καθηγητή Δημόσιας Υγείας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου Θεόδωρου Λύτρα, σύμφωνα με τα οποία «η νοσηλεία εκτός ΜΕΘ σχετίζεται με 87% αυξημένη θνητότητα».

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ Προχώρησε σε νέο εμβολιασμό Ρομά του Ριγανόκαμπου (ΦΩΤΟ)

 

 

Εμβολιασμός κατά του κορονοϊού -για δεύτερη φορά σε ένα μήνα- σε 35 Ρομά που διαμένουν στον καταυλισμό του Ριγανόκαμπου, πραγματοποιήθηκε σήμερα με πρωτοβουλία του δήμου Πατρέων, σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ, το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού Πατρών και την ΤΟΜΥ Εγλικάδας.

Σημειώνεται πως ο δήμος πραγματοποίησε τον σημερινό εμβολιασμό στην προσπάθειά του να βοηθήσει υγειονομικά ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Η κυβέρνηση θέλει να μετατρέψει την καταστροφή σε ευκαιρία για τα συμφέροντα των ομίλων

 

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ Β. ΕΥΒΟΙΑ

 

Η «αναγέννηση» δεν μπορεί να γίνει με την πολιτική που θεωρεί τις λαϊκές ανάγκες κόστος

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Η «αναγέννηση» της Βόρειας Εύβοιας δεν μπορεί να γίνει με την πολιτική που θεωρεί τις λαϊκές ανάγκες κόστος, τονίζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην περιοχή και σημειώνει ότι η κυβέρνηση θέλει να μετατρέψει την καταστροφή σε ευκαιρία για τα συμφέροντα των ομίλων.

Αναλυτικά:

«Με τα περιβόητα "ολιστικά σχέδια ανασυγκρότησης" η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει να μετατρέψει τη μεγάλη καταστροφή σε μεγάλη ευκαιρία για τα συμφέροντα των ομίλων στον Τουρισμό, στην Ενέργεια, στον αγροτοδιατροφικό και κατασκευαστικό τομέα. Όμως η "αναγέννηση" της Βόρειας Εύβοιας, προς όφελος του λαού της, δεν μπορεί να γίνει με τα ίδια υλικά που οδήγησαν στην καταστροφή της, δηλαδή την πολιτική που θεωρεί τις λαϊκές ανάγκες κόστος, γιατί υπηρετεί τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Ζούγκλα γεμάτη παγίδες

 

 

«Είναι στραβό το κλήμα, το τρώει και ο γάιδαρος»... «Γάντι» ταιριάζει αυτή η διαπίστωση για την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς και αποτυπώνεται στην «πανδημία» εργατικών «ατυχημάτων», με επαναλαμβανόμενα «κρούσματα» βδομάδα τη βδομάδα. Μόνο τις τελευταίες έξι μέρες, άλλοι τρεις εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους την ώρα της δουλειάς, σε ισάριθμα δυστυχήματα, που αποκαλύπτουν το «μακελειό» διαρκείας στους χώρους εργασίας.

Η διαχείριση της πανδημίας από κράτος και εργοδοσία, μαζί με τα αντεργατικά μέτρα που πάρθηκαν στο όνομα της αντιμετώπισής της, επιδεινώνουν συνολικά τους όρους δουλειάς, πολλαπλασιάζουν τις εστίες των «ατυχημάτων». Η απογείωση της «ευελιξίας», η δουλειά όπως, όσο και όποτε θέλει ο εργοδότης, διαμορφώνει καθεστώς ζούγκλας για τον εργαζόμενο, τον εκθέτει σε κάθε είδους κινδύνους.

Σαν το σκυλί στ' αμπέλι

 

Από το Κεντάκι Πηγή: Associated Press

 

Εκατομμύρια κάτοικοι σε πέντε Πολιτείες των νότιων και κεντρικών ΗΠΑ βρέθηκαν ξανά εκτεθειμένοι στην ...«επιλεκτική ανικανότητα» του κράτους να τους προστατέψει από τα καιρικά φαινόμενα που σάρωσαν τις προηγούμενες μέρες την περιοχή.

Οπως με την πανδημία, έτσι και με τις φυσικές καταστροφές στη «μητρόπολη» του καπιταλισμού, αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ότι η προστασία των εργαζομένων και του λαού είναι ασυμβίβαστη με τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που στο όνομα της κερδοφορίας απαξιώνουν ακόμα και την ανθρώπινη ζωή.

Ετσι, ενώ μέρες πριν οι μετεωρολόγοι προειδοποιούσαν σε Κεντάκι, Ιλινόι, Τένεσι και Αρκανσο για το σύστημα ισχυρών ανεμοστρόβιλων που τελικά εξαφάνισε από τον χάρτη τουλάχιστον δύο κωμοπόλεις (και μαζί τα σπίτια και τις επιχειρήσεις δεκάδων χιλιάδων πολιτών), ο κρατικός μηχανισμός έλαμψε διά της απουσίας του στην οργάνωση της πρόληψης.

Κι όταν τελικά σήμανε συναγερμός και άρχισαν να καταφθάνουν στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών μηνύματα άμεσης εκκένωσης λόγω επικίνδυνων ανεμοστρόβιλων, χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά αφέθηκαν στην τύχη τους: Οχι μόνο δεν τους προσφέρθηκε καταφύγιο ή δρόμος διαφυγής, αλλά οι μεγαλοεργοδότες αρνήθηκαν σε εργαζόμενους ακόμα και να φύγουν εγκαίρως από τους χώρους δουλειάς, για να μη σταματήσει ούτε λεπτό η παραγωγή και χαθούν κέρδη.