Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Σε άμεση εφαρμογή άλλη μια αντεργατική διάταξη του νόμου Χατζηδάκη

 


ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΤΑΙ Η ΥΠΕΡΕΡΓΑΣΙΑ
 
 

 


Με απόφαση του υπουργού Εργασίας, από τις 29 Νοέμβρη παύει να υφίσταται η υποχρέωση των εργοδοτών να καταχωρούν στο σύστημα «Εργάνη» την υπερεργασία των εργαζομένων τους. 
 
Τι θα συμβεί στην πράξη αν εφαρμοστει ; Κάτι παρόμοιο που αναφέρει η παρακάτω παλιότερη ανάρτηση που καναμε και αφορούσε την ΙΑΠΩΝΙΑ
''Καλοντυμένοι, κατ’ όψη επιτυχημένοι, κουστουμαρισμένοι άντρες κοιμούνται τη νύχτα σε πεζοδρόμια, σε παγκάκια, έξω από σταθμούς των μέσων μαζικής μεταφοράς του Τόκιο, κουλουριασμένοι σαν έμβρυα σε μήτρα.
 
Είναι οι ''άστεγοι με τα κοστούμια''. Το νέο φαινόμενο στην Ιαπωνία. Πρόκειται για εργαζόμενους, οι οποίοι δουλεύουν με εξουθενωτικούς ρυθμούς μέχρι αργά το βράδυ, με αποτέλεσμα εξαντλημένοι να καταρρέουν και να τους παίρνει ο ύπνος στη στάση του λεωφορείου ή του τρένου

Τώρα να παρθούν μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων!

 

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  • Συλλαλητήριο την Πέμπτη 25 Νοέμβρη
  • Ασφυκτιούν τα νοσοκομεία από τις τραγικές ελλείψεις
 

Συλλαλητήριο για τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας της υγείας διοργανώνουν Εργατικά Σωματεία της Θεσσαλονίκης, την επόμενη Πέμπτη 25 Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου, κλιμακώνοντας τη δράση τους μπροστά στη δραματική κατάσταση που διαμορφώνεται στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Απαιτούν, μεταξύ άλλων: Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων. Να επιστρέψουν άμεσα στη δουλειά οι υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή. Ανάπτυξη νέων σύγχρονων κλινών ΜΕΘ σε κάθε νοσοκομείο. Αμεσο άνοιγμα του «Παναγία» και του Λοιμωδών για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών νοσηλείας.

Επίταξη των 120 κλινών ΜΕΘ και 1.000 κλινών νοσηλείας που έχουν οι πέντε μεγάλες ιδιωτικές πολυκλινικές της πόλης. Επίταξη των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων.

Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων στο πλαίσιο ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Αμεσα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, στις αστικές συγκοινωνίες και στην εκπαίδευση. Επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους, με αποκλειστική επιβάρυνση του κράτους και των εργοδοτών.

Ψιλά γράμματα


«Το 75% του ενήλικου πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί δεν κινδυνεύει να πεθάνει, άρα δεν υπάρχει το επιχείρημα της προστασίας της δημόσιας υγείας». Τα παραπάνω ακούστηκαν χτες από τον υπουργό Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη και συμπυκνώνουν μέσα σε λίγες λέξεις την πολιτική της κυβέρνησης, που χρησιμοποιεί το εμβόλιο ως άλλοθι για να ξεκόψει κάθε συζήτηση για ενίσχυση του συστήματος Υγείας και για ουσιαστικά μέτρα αποτροπής της διάδοσης. Οπως εξηγεί μάλιστα ο υπουργός, τα rapid test δεν πρέπει να είναι δωρεάν για όλους, αφού «υπάρχει το δωρεάν εμβόλιο». Είναι η γνωστή δηλητηριώδης λογική ότι έχουμε «πανδημία ανεμβολίαστων». Τι κι αν έχει αποδειχθεί ότι όσο σέρνεται ο ιός αφορά τους πάντες; Οτι αν και πολύτιμο εφόδιο, το εμβόλιο από μόνο του δεν φτάνει για να προστατέψει ουσιαστικά τον πληθυσμό, πόσο μάλλον όταν το εμβολιαστικό πρόγραμμα είναι ανεπαρκέστατο; Τι κι αν έχει αποδειχθεί ότι τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα μετά από κάθε προσπάθεια να «κρεμαστεί» η διαχείρισή της αποκλειστικά σε ένα μέτρο, με κριτήριο πάντα το «κόστος - όφελος» για το κεφάλαιο και το κράτος του, είτε πρόκειται για τη μάσκα είτε για την «αυτοδιάγνωση» είτε για τα εμβόλια; Κι αυτό επειδή δεν συνδυάζονται τα εμβόλια με αποφασιστική θωράκιση νοσοκομείων και ΠΦΥ, με μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς, ΜΜΜ, σχολεία κ.α. Δηλαδή με όλα αυτά που δεν «χωράνε» στη στρατηγική κυβερνήσεων - κεφαλαίου για την Υγεία. Πρόκειται για τα ...«ψιλά γράμματα» σε μια πολιτική που «όλα τα σφάζει - όλα τα μαχαιρώνει» στο όνομα του κέρδους.

Ανακλήθηκε η τιμωρία για την συμμετοχή του καταδρομέα στον αγωνιστικό εορτασμό του Πολυτεχνείου!

 
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ

 

Από την πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ 
Από την πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ

Ανακλήθηκε η απαράδεκτη τιμωρία που είχε ανακοινωθεί στον καταδρομέα του Κέντρου Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στο Μεγάλο Πεύκο μετά το κύμα καταδίκης από δεκάδες στρατιώτες από όλη τη χώρα, την Επιτροπή Αλληλεγγύης για τα Δικαιώματα των Στρατευμένων, απόστρατους αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων και την Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας.

Ολόκληρη η Ανακοίνωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τα Δικαιώματα των Στρατευμένων έχει ως εξής:

«Οι ενέργειες και οι μεθοδεύσεις που επιχείρησαν να ενεργοποιήσουν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με διάφορους τρόπους, έπεσαν στο κενό μετά το κύμα καταδίκης και αλληλεγγύης που εκφράστηκε στον στρατιώτη.

Η ποινή που είχε ανακοινωθεί στον στρατιώτη ανακλήθηκε!

19 Νοέμβρη 1948... Οδηγείται στο εκτελεστικό απόσπασμα, ο Νίκος Γόδας…

 

ΝΙΚΟΣ ΓΟΔΑΣ

Σαν σήμερα εκτελέστηκε στο Λαζαρέτο, όρθιος και αλύγιστος μέχρι το τέλος (ΦΩΤΟ)

 

 

Σαν σήμερα, στις 19 Νοέμβρη του 1948, σχεδόν αξημέρωτα, στη βροχερή Κέρκυρα ακούγονταν οι ομοβροντίες των πυρών από το εκτελεστικό απόσπασμα. Ο ήχος προερχόταν από το νησάκι Λαζαρέτο, πολύ κοντά στις ακτές της Κέρκυρας, όπου είχε γίνει άλλη μια ομαδική εκτέλεση πολιτικών κρατούμενων.

Μεταξύ των εκτελεσμένων ήταν ο σπουδαίος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Νίκος Γόδας. Κομμουνιστής, λοχαγός του ΕΛΑΣ την περίοδο της Αντίστασης, στάθηκε όρθιος και αλύγιστος μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα.

Ο Νίκος Γόδας υπήρξε ένας μαχητής που έδωσε τη ζωή του στον αγώνα του λαού και έμεινε πιστός μέχρι τέλους στα ιδανικά του σοσιαλισμού. Δεν κατάφεραν να τον λυγίσουν ούτε μια στιγμή οι κακουχίες από την κράτησή του στις φυλακές Αβέρωφ, Αίγινας και Κέρκυρας. Από το κάτεργο της Κέρκυρας, οδηγήθηκε στο εκτελεστικό απόσπασμα σε ηλικία μόλις 27 ετών, αρνούμενος να υπογράψει δήλωση μετανοίας, παρότι του ζητήθηκε αρκετές φορές.

Οποια πέτρα...

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Νέα έξαρση της πανδημίας, ακρίβεια, ενεργειακή φτώχεια, φυσικές καταστροφές. «Οποια πέτρα» κι αν σηκώσουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, θα βρουν από κάτω τον ίδιο ένοχο για τα οξυμένα προβλήματα και τα αδιέξοδα που ζουν: Το σύστημα που θυσιάζει τις ανάγκες τους στον βωμό του κέρδους. Το κράτος που υπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων, γι' αυτό είναι «επιλεκτικά ανίκανο» να προστατεύσει τη ζωή και την περιουσία του λαού. Κυβερνήσεις και αστικά κόμματα - «σωματοφύλακες» της πολιτικής στήριξης του κεφαλαίου.

Από πού να το πρωτοπιάσει κανείς; Στην πανδημία, την ώρα που ένα ακόμα κύμα της στέλνει δεκάδες στον θάνατο κάθε μέρα, το ζύγι του «κόστους - οφέλους» για το κεφάλαιο και το κράτος του δείχνει σταθερά: Ούτε ένα «σεντ» από τον κρατικό προϋπολογισμό για την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού, για μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία, ΜΕΘ, μέτρα πύκνωσης των δρομολογίων στα ΜΜΜ, προσλήψεις και μέτρα αραίωσης των μαθητών στα σχολεία.

Η αντιφατική πολιτική και η εγκληματική διαχείριση υπονομεύουν την προστασία από την πανδημία

 
ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

 

Τα ψέματα τέλειωσαν. Μόνο λαός θα σώσει το λαό με τον αγώνα για το δίκιο και τη ζωή του

 

 

«Τα ψέματα τέλειωσαν. Μόνο λαός θα σώσει το λαό, με τη διεκδίκηση και τον αγώνα για το δίκιο και τη ζωή του» τονίζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τον διάγγελμα του πρωθυπουργού και σημειώνει πως με την κυβερνητική αντιφατική πολιτική και την εγκληματική διαχείριση υπονομεύεται η προστασία από την πανδημία. Το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι χρειάζεται επίταξη των μεγάλων επιχειρηματικών μονάδων υγείας, ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με μόνιμο προσωπικό και καθολικό πρόγραμμα δημόσιου-δωρεάν εμβολιασμού. 

Αναλυτικά:

ΚΛΙΜΑΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ Στρώνει τον δρόμο για «πράσινη» κερδοφορία και επενδύσεις


Αντί για μέτρα και υποδομές προστασίας από φωτιές και πλημμύρες, η κυβέρνηση φορτώνει ένα ακόμα χαράτσι στον λαό

INTIME NEWS

Αντί για μέτρα και υποδομές προστασίας από φωτιές και πλημμύρες, η κυβέρνηση φορτώνει ένα ακόμα χαράτσι στον λαό
Η περαιτέρω ενίσχυση και διευκόλυνση των «πράσινων επενδύσεων» είναι το κύριο χαρακτηριστικό του νέου κλιματικού νόμου, τις βασικές κατευθύνσεις του οποίου παρουσίασε χτες ο υπουργός Περιβάλλοντος Κ. Σκρέκας. Ο νέος κλιματικός νόμος επί της ουσίας έρχεται να εφαρμόσει στην εγχώρια οικονομία όλα τα μέτρα που προωθεί η ΕΕ για την επίτευξη της λεγόμενης «κλιματικής ουδετερότητας» έως το 2050, υιοθετώντας αντίστοιχα και τους σχετικούς ποσοτικούς στόχους και τα χρονικά ορόσημα για την επίτευξή τους. Επιπλέον, αποδεικνύουν ότι είναι τελείως προσχηματικό το ενδιαφέρον για το περιβάλλον, αφού αντί να προχωρήσουν σε μέτρα προστασίας δασών, δασικών εκτάσεων, αγροτικών καλλιεργειών από καιρικά φαινόμενα, θεσπίζουν την υποχρεωτική ασφάλιση, για να πλουτίσουν οι ασφαλιστικές εταιρείες και να ξεκληριστούν οι φτωχοί αγρότες.

Συγκεκριμένα, ορίζεται η μείωση εκπομπών αερίων θερμοκηπίου κατά 55% έως το 2030 σε σχέση με το 1990, επιπλέον μείωση εκπομπών αερίων θερμοκηπίου κατά 80% έως το 2040 σε σχέση με το 1990 και τέλος «κλιματική ουδετερότητα» έως το 2050, με επανεξέταση των παραπάνω στόχων κάθε πέντε χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει κατάρτιση «τομεακών προϋπολογισμών άνθρακα» - πενταετούς διάρκειας που θα κυρώνονται με νόμο - για εφτά βασικούς οικονομικούς τομείς και συγκεκριμένα για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και θερμότητας, μεταφορές, βιομηχανία, κτίρια, γεωργία και κτηνοτροφία, απόβλητα και χρήσεις γης, αλλαγές χρήσεων γης και δασοπονία.