Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Γ. Δελής: Θα λειτουργεί ως κανονική εμπορική επιχείρηση με πελάτες τις λαϊκές οικογένειες (VIDEO)

 


Η ανάγκη για την κατασκευή και λειτουργία ενός παιδιατρικού νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη που σήμερα δεν υπάρχει, διαστρεβλώνεται και εμπορευματοποιείται, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, μιλώντας στη συζήτηση στη Βουλή για την Κύρωση της Σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του Ιδρύματος «Στ. Νιάρχος». Η σύμβαση, που προβλέπει την κατασκευή παιδιατρικού νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, είχε ψηφιστεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα ήρθε για κύρωση η εξειδίκευσή της. 

Ο Γιάννης Δελής επισήμανε πως το παιδιατρικό νοσοκομείο μετατρέπεται σε επιχείρηση που θα έχει τη μορφή Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού δικαίου και τελικά θα λειτουργεί ως κανονική εμπορική επιχείρηση με πελάτες τις λαϊκές οικογένειες της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής.

Κόψτε τους το γέλιο!

 

Μια μικρή προσωπική αναφορά από τις πυρκαγιές στην Ηλεία το καλοκαίρι του 2007. Βρέθηκα εκεί για ρεπορτάζ για τον «Ριζοσπάστη», όταν ακόμα ο τραγικός απολογισμός δεν είχε ολοκληρωθεί. Τότε, μετρούσαμε πάνω από 30 νεκρούς. Η ατμόσφαιρα μύριζε θάνατο. Το μέτωπο της φωτιάς μέσα σε λίγες ώρες είχε ξεπεράσει τα 80 χιλιόμετρα, από την Ανδρίτσαινα ως την Αμαλιάδα και από εκεί ως το Βαρθολομιό.

«Λίγο πριν τη στροφή για Αρτέμιδα, στην πλαγιά, με την αυγή βρέθηκαν δυο πτώματα», καταγράφαμε στο ρεπορτάζ. «Στη συνέχεια προχωράμε και φτάνουμε στο χωριό – φάντασμα, το Μάκιστο. Σιωπή. Οι κάτοικοι θρηνούν τους νεκρούς τους και αγωνιούν για τους αγνοούμενους». Η μαρτυρία ενός 80χρονου τότε συνταράσσει:  «Τα παιδιά μου ήταν στη Ζαχάρω. Ημουν στο μαγαζί μου και κάτι σημείωνα. Είδα πανικό στους συγχωριανούς μου και βγήκα έξω. Αντίκρισα τη φωτιά και έτρεξα πίσω στη γυναίκα μου που είναι ανάπηρη και της είπα: “Κάτσε εδώ και θα κάνω ό,τι μπορώ”. Προσπάθησα με το λάστιχο να βρέχω το σπίτι. Παράλληλα, έριχνα νερό στο κεφάλι μου και πάνω σε όλο μου το σώμα για να μη με πιάσει η σπίθα και λαυρώσω. Με βοήθησε ο αέρας και σωθήκαμε»

Η πανδημία είναι φονική και όχι «λεκές» κ. Σιμόπουλε

 


«Λεκές» λοιπόν οι 24.000 νεκροί από τον κορονοϊό κατά τον βουλευτή της ΝΔ Στράτο Σιμόπουλο, που αντικατοπτρίζει την κυβερνητική πολιτική, που μεταφέρει την ευθύνη για τα κρούσματα και τους θανάτους από τον Covid – 19 στον ίδιο τον λαό.

Δεν είναι πολύς ο καιρός που η έκθεση Τσιόδρα – Λύτρα  ανέδειξε με τον πιο γλαφυρό τρόπο ότι 4.000 με 5.000 ασθενείς του 2ου και 3ου  κύματος του Covid 19  θα σώζονταν, αν το δημόσιο σύστημα υγείας ενισχυόταν με περισσότερες μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) και ανάλογο προσωπικό.

Αυτή η έκθεση ήρθε μετά από την επαίσχυντη δήλωση του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου, ότι είναι πολυτέλεια να ενισχύσουμε το δημόσιο σύστημα υγείας.

Σε μια άλλη μετάφραση: Είναι πολυτέλεια να κάνουμε καινούργιες ΜΕΘ με πλήρες ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ας πεθάνουν μερικοί χιλιάδες άνθρωποι από την πανδημία. Και μπορεί ο υπουργός να μην είπε «ας πεθάνουν μερικοί χιλιάδες» αλλά είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής  που θεωρεί  κόστος και «πολυτέλεια»  την ενίσχυση του  δημόσιου συστήματος υγείας.

«Πού είναι το κράτος;»

 

Το κράτος συνεχίζει να είναι εδώ και λειτουργεί ρολόι, με προσανατολισμό να θωρακίζει τα συμφέροντα και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Εδώ δεν «ολιγωρεί», δεν «αποπροσανατολίζεται», δεν «τα χάνει», δεν «αποσυντονίζεται», όπως συνέβη το βράδυ του χιονιά, όπως συνέβη και σε άλλες τραγωδίες και καταστροφές.

 


Έχουν περάσει δυο βδομάδες από το 48ωρο του τρόμου σε Αττική Οδό και σιδηροδρόμους, στα παγωμένα χωρίς ρεύμα σπίτια και στους δρόμους - παγοδρόμια στο κέντρο της Αθήνας. Και όποιος αναρωτιέται ακόμα και σήμερα «πού χάθηκε το κράτος», δεν έχει παρά να δει τις εικόνες από τη χτεσινή απεργία στην COSCO, στα «Πετρέλαια Καβάλας» πριν λίγο καιρό, ή να κοιτάξει τι συμβαίνει αυτές τις μέρες στη Λάρισα και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, το κράτος φάνηκε «πανέτοιμο» για μία ακόμα φορά να σταθεί απέναντι στον «εχθρό λαό»: Τους εργαζόμενους της COSCO που απεργούν για Συλλογική Σύμβαση, τους βιοπαλαιστές αγρότες που παλεύουν για την επιβίωσή τους, τους εργαζόμενους των «Πετρελαίων» που παλεύουν για τη δουλειά τους. Το ίδιο κράτος είναι που έστειλε τελεσίγραφο στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ ότι θα απολυθούν και θα ξεσπιτωθούν από την περιοχή τους.

Αποπομπές από τη ΝΔ μετά από δημοσιοποίηση αισχρών τοποθετήσεων


ΚΚΕ: Οι κυνικοί υπουργοί αποπέμπονται, οι κυνικές πολιτικές ζουν και βασιλεύουν

 


 

Νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ορίστηκε χτες ο Γ. Γεωργαντάς, καθώς ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να παραιτήσει από τη θέση του τον Σπ. Λιβανό, ο οποίος μαζί με άλλα στελέχη της ΝΔ έκανε απαράδεκτους αστεϊσμούς για το πώς κέρδισαν τις εκλογές του 2007, πάνω στις καταστροφικές φωτιές και στους δεκάδες νεκρούς εκείνης της χρονιάς.

Συγκεκριμένα, σε σύσκεψη στις 2/2 στη Σπάρτη, για τις αποζημιώσεις στους πληγέντες από παγετό σε κηπευτικά και εσπεριδοειδή, παρουσία του τότε υπουργού Λιβανού, αλλά και του προέδρου του ΕΛΓΑ Ανδ. Λυκουρέντζου (άλλο μεγαλοστέλεχος της ΝΔ), ο δήμαρχος της πόλης Π. Δούκας καυχιόταν κυνικά για το πώς διαχειρίστηκε η κυβέρνηση Καραμανλή τις φονικές πυρκαγιές του 2007 και όσα ακολούθησαν, δίνοντας σχετικά «μαθήματα» στον υπουργό.

Κάνουν πως δεν ξέρουν...

 

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...
Η δολοφονία του 19χρονου Αλκη ήταν η αφορμή για να ανοίξει ξανά η συζήτηση γύρω από τα θέματα της λεγόμενης «οπαδικής βίας» και τη νομοθεσία για την καταπολέμησή της. Καμιά πρωτοτυπία. Το ίδιο έργο βλέπουμε κάθε φορά μετά από τέτοια τραγικά περιστατικά, τα τελευταία 15 τουλάχιστον χρόνια. Από τη δολοφονία Φιλόπουλου το 2007 και τον θάνατο του φιλάθλου του Εθνικού Κώστα Κατσούλη το 2014, μέχρι τη δολοφονία του Βούλγαρου οπαδού στη Θεσσαλονίκη το 2020 και του Αλκη στη Θεσσαλονίκη, οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ αποδίδουν τις εγκληματικές επιθέσεις σε ...νομικά κενά και συσκοτίζουν τις πραγματικές αιτίες του φαινομένου που επαναλαμβάνεται, παρά τους δεκάδες νόμους που έχουν ψηφίσει ο ένας μετά τον άλλον για την καταπολέμηση τάχα της οπαδικής βίας.

* * *

Θυμίζουμε ενδεικτικά τον νόμο Βενιζέλου το 2002, για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, που θα προσωποποιούσε τάχα τις ευθύνες για τυχόν επεισόδια και γι' αυτό θα δρούσε προληπτικά. Με τον ίδιο νόμο προβλεπόταν η εγκατάσταση καμερών τουλάχιστον στα γήπεδα της Α΄ Εθνικής. Με τον νόμο Ορφανού το 2006, θεσπίστηκε το «ιδιώνυμο», βάσει του οποίου οδηγούνταν στη φυλακή όλοι όσοι συλλαμβάνονταν για επεισόδια στα γήπεδα. Δύο χρόνια αργότερα καταργήθηκε. Το 2012 το «ιδιώνυμο» επανήλθε στον νόμο Γερουλάνου - Μπιτσαξή, με προϋποθέσεις, ενώ στον νόμο Κοντονή, του 2015, προβλεπόταν ότι η επιβαλλόμενη ποινή μπορεί να ξεπεράσει το ανώτατο όριο, αν ο δράστης χρησιμοποιήσει όπλο, ή αν εκδηλώσει ρατσιστική συμπεριφορά, ανάλογα με τη βαρύτητα των πράξεών του. Με τον νόμο του 2015 απαγορεύθηκε η συμμετοχή οποιασδήποτε ομάδας σε γήπεδα που δεν έχουν κάμερες και χωρίς να υπάρχει ηλεκτρονικό/ονομαστικό εισιτήριο.