Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

“Για μένα η ΓΛΔ ήταν τέλεια”



Γερμανίδα χρυσή ολυμπιονίκης σφαιροβολίας

υπερασπίζεται τη χώρα που την ανέδειξε

Μπορεί να πρόλαβε να τιμήσει μόνο δυο φορές τα χρώματα της ΓΛΔ, σε πρωταθλήματα νεανίδων το 1988 και το 1990, ωστόσο για τη σφαιροβόλο Άστριντ Κούμπερνους, η σημαία με το σφυρί και το διαβήτη παραμένει εκείνη της πατρίδας της καρδιάς. 
 
Η χρυσή ολυμπιονίκης της Ατλάντα, που κατόρθωσε να κερδίσει σε ένα απίστευτο σερί 53 αγώνων, ανακηρύχθηκε αθλήτρια της χρονιάς το 1997. Πιστή παρέμεινε όχι μόνο στη χώρα που τη διαμόρφωσε αθλητικά, αλλά και στο σύλλογο από όπου ξεκίνησε, τον Αθλητικό Σύλλογο Νέου Βραδεμβούργου (SCN).
Μιλώντας σε τοπική εφημερίδα με αφορμή τα 50ά της γενέθλια, αναφέρθηκε στη σχέση της με τη ΓΛΔ, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο βίωσε τη διάλυση της χώρας και τη γερμανική επανένωση-προσάρτηση:

Ιδού η… «Σοβιετία» τους


    Να το ξεκαθαρίσουμε: Η έρευνα δεν έγινε από καμιά… μαρξίζουσα ή καμιά… κρυπτοκομμουνιστική γιάφκα. Εχει την αξεπέραστης εγκυρότητας σφραγίδα του ΣΕΒ. Του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών. Εκτίθεται με τον πιο επίσημο τρόπο στο Δελτίο του ΣΕΒ (τεύχος 177, 6/2/2020, εδώ: sev.org.gr/Uploads/Documents/52662/EconBulletin06022020V2.pdf)

Πάμε τώρα στα στοιχεία της έρευνας:

    α) Το 10% του πλουσιότερου πληθυσμού κατέχει το 42% του συνολικού πλούτου της χώρας!

    β) Το εισοδηματικά ανώτερο 10% του πληθυσμού έχει περίπου 3 φορές τις αποδοχές του κατώτερου 10%.

    γ) Το πλουσιότερο 20% του πληθυσμού έχει μέσο διαθέσιμο εισόδημα 5,5 φορές μεγαλύτερο από το 20% του εισοδηματικά ασθενέστερου πληθυσμού.

Δίκαιος ο μισθός του! Να τον χαίρονται ο ΣΕΒ και η κυβέρνηση της ΝΔ!


Νέο άθλιο ντελίριο με αντικομμουνισμό και επίθεση στα συνδικάτα και τους εργαζόμενους

Σε νέο αντιδραστικό ντελίριο επιδόθηκε χτες από τη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, με χυδαίο αντικομμουνισμό και άθλια επίθεση στα συνδικάτα και τους αγώνες των εργαζομένων, δείχνοντας και με τον τρόπο αυτό την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να «τρέξει» αποφασιστικά την αντεργατική επίθεση και στη φάση της ανάκαμψης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η «έκρηξη» του Γ. Βρούτση έγινε όταν κλήθηκε να απαντήσει στην Επίκαιρη Ερώτηση που έθεσε το ΚΚΕ, ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις για τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση για να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο σε βάρος των μεταναστών εργατών γης, αλλά και σε άλλη Επίκαιρη Ερώτηση (του ΚΙΝΑΛ), σχετικά με τις θέσεις εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.


Αλλεργία στα δικαιώματα και τους αγώνες των εργαζομένων
Η αρχή έγινε με την Ερώτηση για τα ναυπηγεία και την επιστράτευση από τον υπουργό Εργασίας των ίδιων αθλιοτήτων σε βάρος των ταξικών συνδικάτων και των αγώνων των εργαζομένων που αναμασούσε κάθε φορά και η ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή για λογαριασμό των εφοπλιστών.

ΣΥΡΙΖΑ - «ΑΥΓΗ»: Άθλιο μοντάζ, ακόμα πιο άθλια επίθεση στο ΚΚΕ




Πάτος στο βαρέλι έχει σταματήσει να υπάρχει εδώ και καιρό για τον ΣΥΡΙΖΑ, την «Αυγή» και τον διαδικτυακό, προπαγανδιστικό μηχανισμό τους.

Τις τελευταίες ώρες με κόψε-ράψε και fake news πασχίζουν να παρουσιάσουν τις θέσεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό ως θέσεις εθνικιστικές, που τις «δανείζεται από τον Αδ. Γεωργιάδη».

Την ίδια μέρα λοιπόν που ο υπουργός Εργασίας έβγαζε τους αφρούς του στην Βουλή ενάντια στο ΚΚΕ και στο ΠΑΜΕ, τα «τσακάλια» του ΣΥΡΙΖΑ και της Αυγής θυμήθηκαν -με 27 ώρες καθυστέρηση (!!!)- την παρέμβαση της Λ. Κανέλλη, βουλευτή του ΚΚΕ, σε τηλεοπτικό σταθμό για το προσφυγικό.

ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ



Να αποσυρθεί ο νόμος Κατρούγκαλου - Βρούτση Απεργιακός ξεσηκωμός στις 18 Φλεβάρη!




Στις 18 Φλεβάρη απεργούμε!

Ολοι στη μάχη της απεργίας! Με το σύνθημα αυτό ολοκληρώθηκαν οι κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα την περασμένη Πέμπτη σε δεκάδες πόλεις στην Αττική και την υπόλοιπη χώρα.
 Το μήνυμα αυτό, του ξεσηκωμού για το Ασφαλιστικό, τώρα πρέπει ακόμα πιο αποφασιστικά να φτάσει σε κάθε τόπο δουλειάς. Με την κλιμάκωση της πλατιάς και μαχητικής εξόρμησης στην εργατική τάξη, στη νεολαία, στους συνταξιούχους να ξεδιπλώσουμε τους δεκάδες λόγους που υπάρχουν για να μη λείψει κανείς από τη μεγάλη απεργιακή αναμέτρηση.

Κάνοντας τη νύχτα μέρα να παλέψουμε για να αντιμετωπιστεί η άγνοια, αλλά και η δηλητηριώδης προπαγάνδα της κυβέρνησης, να σπάσει σε περισσότερες δυνάμεις το «μια απεργία ακόμα...», το «δεν με αφορά», να κλονίζεται δηλαδή κάθε σκέψη που λειτουργεί ανασταλτικά για τη συμμετοχή στην απεργία. Οι επόμενες μέρες να είναι μέρες πλατιάς ενημέρωσης, συζήτησης με τον εργατόκοσμο, οργάνωσης της απεργιακής μάχης στα όργανα του κινήματος για να μη μας ξεφύγει τίποτα. Αλλά και διαρκούς κινητοποίησης για κάθε πλευρά της εργοδοτικής επίθεσης, αντιπαράθεσης με τον εργοδοτικό συνδικαλισμό. Δηλαδή, μέρες που θα δημιουργείται παντού απεργιακό κλίμα, κλίμα μαζικής συμμετοχής στα συλλαλητήρια.