Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

Περιμένοντας στην ουρά για ένα γεύμα – Εικόνες ντροπής στο ΑΠΘ

 


Ένα ακόμα θαύμα του “επιτελικού κράτους” και του καπιταλισμού της εποχής μας – Η ουρά στη Λέσχη του ΑΠΘ για ένα πιάτο φαΐ, έβγαινε από το κτίριο, έφτανε στην Εγνατία και έστριβε στην 3ης Σεπτεμβρίου, δείχνοντας πόσο… “έτοιμες” ήταν οι αρχές να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια χωρίς πρόβλημα.

Μες στη βδομάδα, τα Πανεπιστήμια άνοιξαν χωρίς καμία σοβαρή οργανωτική προετοιμασία και μέτρα προστασίας, με τους φοιτητές να στοιβάζονται στα αμφιθέατρα και τις σχετικές εικόνες να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Σήμερα μία ακόμα εικόνα ντροπής έρχεται από τη λέσχη του ΑΠΘ, όπου εκατοντάδες φοιτητές περιμένουν τη σειρά τους για μια μερίδα φαγητό -και αυτό αμφίβολης ποιότητας- αλλά τα μέτρα προστασίας και η περιορισμένη χωρητικότητα τους αναγκάζουν να σχηματίζουν τεράστιες ουρές που βγαίνουν από το κτίριο, φτάνουν ως την Εγνατία και συνεχίζουν κάνοντας στροφή στην Γ’ Σεπτεμβρίου.

Έμπνευση και υπόσχεση αγώνα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΕ


 
 

Τα λόγια, η εικόνα, η σκέψη και η δράση του Τσε «ζωντάνεψαν» το βράδυ της Παρασκευής στον κινηματογράφο «Studio», όπου εργαζόμενοι, νέοι, συνταξιούχοι, αγωνιστές του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος της χώρας μας τίμησαν τη μνήμη του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, στην εκδήλωση της «New Star», με την αιγίδα της πρεσβείας της Κούβας στην Ελλάδα και συνδιοργανωτές τον Ελληνοκουβανικό Σύνδεσμο Φιλίας και Αλληλεγγύης, την Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και την Ελληνική Πρωτοβουλία για την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης 2021 στην ιατρική ταξιαρχία «Henry Reeve» της Κούβας.

Το Σάββατο, 9 Οκτώβρη, συμπληρώνονται 54 χρόνια από τότε που ο Τσε, δολοφονημένος στα 39 του χρόνια από πράκτορες της CIA και όργανα του δικτάτορα της Βολιβίας Μπαριέντος, πέρασε στην αθανασία και έγινε το παγκόσμιο σύμβολο της επανάστασης, των ανυπότακτων, αυτών που παλεύουν ενάντια στον ιμπεριαλισμό, για την ειρήνη και το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

«Όλοι στο δρόμο, ξεσηκωμός, να μην πεινάσει ο λαός» το μήνυμα από τη μεγάλη διαδήλωση (VIDEO - ΦΩΤΟ)


 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ



Μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα πραγματοποίησαν οι Συνεργαζομένες Συνταξουχικές Οργανώσεις Δημοσίου - OAEE - ΙΚΑ - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΠΕΣ ΝΑΤ - ΠΣΣ Δικηγόρων - ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ - ΕΣΤΑΜΕΔΕ για τη διεκδίκηση αυτών που αδίκως τους έχουν αφαιρεθεί. 

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, χιλιάδες συνταξιούχοι από κάθε γωνιά της χώρας, από τη Θεσσαλονίκη, τον Έβρο, τις Σέρρες, τη Δράμα, την Αιτωλοακαρνανία, τη Θεσπρωτία, τα Τρίκαλα, την Κρήτη, το Ναύπλιο, τη Μεσσηνία, την Αμαλιάδα κ.α. έδωσαν το «παρών» στην κινητοποίηση και βροντοφώναξαν «Για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει μία, λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτοκρατία» και «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη».

Διεκδικούν όλα όσα τους έχουν αφαιρεθεί: Επιστροφή όλων των αναδρομικών χωρίς δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ουσιαστικά μέτρα για ενίσχυση της Υγείας, κατώτατη σύνταξη 600 ευρώ, κατάργηση της «εισφοράς αλληλεγγύης», απόδοση του 0,5% του προϋπολογισμού που έχει νομοθετηθεί, όπως και της 13ης και 14ης σύνταξης, να μειωθούν οι τιμές στα βασικά είδη κατανάλωσης, να σταματήσουν η φοροληστεία και οι πλειστηριασμοί κλπ.

«Δικαιώματα», «μίση» και λαθροχειρίες


Υπάρχει τελικά και ένα δικαίωμα που υπερασπίζονται με σθένος τα κυβερνητικά στελέχη, τα αστικά επιτελεία και γνωστοί δημοσιολόγοι, όπως μας θύμισαν τις μέρες αυτές: Το «δικαίωμά» τους στον αντικομμουνισμό!

Είναι λογικό αυτοί που δεν αφήνουν πέτρα πάνω στην πέτρα από τα δικαιώματα των εργαζομένων να υπερασπίζονται το ένα και μόνο αυτό «δικαίωμα» του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, στον αντικομμουνισμό, που πάντα αποτελούσε τον προπομπό για το χτύπημα συνολικά των εργαζομένων και του λαού.

Και, βέβαια, το «δικαίωμα» αυτό το αποδέχονται εμμέσως πλην σαφώς όχι μόνο όσοι το ξεφωνίζουν, αλλά και όσοι προσυπογράφουν την πολιτική της ΕΕ που έχει για επίσημη ιδεολογία της τον αντικομμουνισμό και την ανιστόρητη θεωρία των «δύο άκρων», που επιχειρεί να παραχαράξει την Ιστορία, με το βλέμμα όχι στο παρελθόν αλλά στο μέλλον:

Εχοντας σαν μοναδικό σκοπό τους να καταδικάσουν το νόμιμο δικαίωμα των λαών να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους με όλες τις μορφές πάλης που διαθέτουν, και πάνω απ' όλα το δικαίωμα και τον αγώνα για μια καλύτερη ζωή, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, της πάλης για τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

«Το καλοκαίρι θα καίγεσαι, το χειμώνα θα κρυώνεις και κάθε μήνα θα πληρώνεις»


Για τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια στην Ενέργεια

 


 

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση για την ακρίβεια στην Ενέργεια αποτελούν επιβεβαίωση της λογικής «Το καλοκαίρι θα καίγεσαι, το χειμώνα θα κρυώνεις και  κάθε μήνα θα πληρώνεις».

Για να διασφαλίζεται η κερδοφορία και τα προνόμια των επιχειρηματικών ομίλων θέλουν ο λαός και οι εργαζόμενοι να πληρώνουν πανάκριβα για υπηρεσίες και αγαθά που θα έπρεπε και θα μπορούσαν να απολαμβάνουν σε πολύ χαμηλή τιμή. Αποδεικνύεται στην πράξη ότι η πολιτική απελευθέρωσης-ιδιωτικοποίησης βασικών και αναγκαίων τομέων όπως η Ενέργεια, που υλοποίησαν όλες οι Κυβερνήσεις, οδηγεί τους εργαζόμενους στην φτώχεια και την εξαθλίωση για να θησαυρίζουν μια χούφτα επιχειρηματικοί όμιλοι.