Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Ναι αλλά ο Πελετίδης πολεμάει το Καρναβάλι…


Δεν το έχετε ακούσει κι εσείς πως οι κομμουνιστές μισούν το Καρναβάλι και την ανάπτυξη; Να, δείτε πόσο πιέζεται για να χαμογελάσει ο δήμαρχος και να κρύψει τα συναισθήματά του…

Δεν μπορεί, κάπου θα έχετε ακούσει πως οι κομμουνιστές πολεμάνε τις Απόκριες, μαζί με την ανάπτυξη, Ένα φανταστικό αφήγημα που το αποδεικνύει -υποτίθεται- η στάση της κόκκινης δημοτικής αρχής στην Πάτρα, που υποτιμά τις καρναβαλικές εκδηλώσεις και…

Ναι, ας μιλήσουν καλύτερα οι εικόνες από το Καρναβάλι των μικρών, την περασμένη Κυριακή, από το φακό του Γιάννη Ανδρουτσόπουλου. Δείτε πόσο πιέζεται να χαμογελάσει δίπλα στο μικρό κορίτσι, για να κρύψει το μίσος του για τη γιορτή…



Κουνάνε και το δάχτυλο


Με άρθρο τους στην «Αυγή», συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζονται ότι πραγματικός στόχος του ΠΑΜΕ σε οργανώσεις όπου «σαρώνουν» η εργοδοτική παρέμβαση και η νοθεία, είναι να ακυρώσει τη δυνατότητα υπογραφής ΣΣΕ, «προκειμένου να επιβεβαιώσει (...) ότι δεν έχουν επανέρθει οι συλλογικές συμβάσεις». Η προσπάθειά τους να ξεπλύνουν τις βρωμιές της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας, που γίνονται με την ενεργό συμμετοχή και των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, βγάζει μάτι. Να τους θυμίσουμε την πρόταση νόμου για τις ΣΣΕ, που υπογράφουν πάνω από 500 συνδικαλιστικοί φορείς, αλλά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την έχει απορρίψει πολλάκις; Να τους θυμίσουμε την εφαρμογή του μνημονιακού νόμου για τον κατώτερο μισθό, που βάζει ταφόπλακα στη διαπραγμάτευση για την ΕΓΣΣΕ; Να τους θυμίσουμε ότι η ρύθμιση για τη δήθεν επαναφορά των ΣΣΕ δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να μπλοκάρουν τη διαδικασία όποτε θέλουν; `Η τον νόμο της κυβέρνησης που χτυπά το δικαίωμα της απεργίας; Το αστείο είναι ότι στο ίδιο άρθρο, οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές προσπαθούν να διαχωριστούν από τους εργοδοτικούς. «Ξεχνούν» ότι όλοι μαζί, οι συνδικαλιστικές δυνάμεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ (ομάδα Βασιλόπολου), συγκροτούν ένα «αμαρτωλό» τρίγωνο, όπου η νοθεία και ο εκφυλισμός αποτελούν δεύτερη φύση τους. Τολμούν, μάλιστα, να μιλούν για «υγιή συνδικάτα» σε χώρους όπου οι ίδιοι πρωταγωνιστούν για σωματεία χωρίς καμιά δράση, αλλά με χιλιάδες ψηφίσαντες, με ψηφοδέλτια γεμάτα στελέχη επιχειρήσεων και εργαζόμενους που εξαναγκάζονται από την εργοδοσία να ψηφίσουν τη συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ. Και μετά απ' όλα αυτά, έχουν το θράσος να κουνάνε το δάχτυλο στο ΠΑΜΕ!

Συμμετέχει κι η ΛΑΕ στις “γέφυρες” του ΣΥΡΙΖΑ; – Ένα νέο ανάχωμα στη Μυτιλήνη με πολιτικά μηνύματα γενικότερης εμβέλειας



Ένας πιλοτικός συνδυασμός γεφυροποιών. Από την πρώτη στιγμή γίνεται φανερό ότι πρόκειται για συνδυασμό… “καπέλο ΣΥΡΙΖΑ”. Την πρωτοβουλία του καλέσματος πήραν βασικά κάποιοι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, μέλη της ΝΕ τους κλπ. Αλλά από κοντά και κάποιοι ΛΑΕτζήδες και “δυσαρεστημένοι” (λέμε τώρα) ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ. Όχι τυχαίοι όμως. Πρωτοκλασάτοι.

Την καλύτερη εποχή (Απόκριες: εποχή των μεταμφιέσεων που σκάνε μύτη οι “μουτσούνες”) διάλεξαν μια σειρά Μυτιληνιοί “παράγοντες” της “δημοκρατικής παράταξης”, για να παρουσιάσουν την πρωτοβουλία τους για συγκρότηση συνδυασμού με το όνομα “Δημοκρατική Μυτιλήνη”, στην πρωτεύουσα της Λέσβου. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη της ΛΑΕ, μια κουταλιά της Σούπας παλιό ΠΑΣΟΚ. Ρίχνουμε και μια τζούρα οικολογία και γέμισε η χύτρα.

Για “Δημοτική Παράταξη που ιδρύθηκε από στελέχη ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΕ”… κάνει λόγο η εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ” της Μυτιλήνης. Kι αφού ανακοινώνει τα ονόματα της συντονιστικής επιτροπής, συνεχίζει: “Από τα παραπάνω ονόματα προκύπτει ότι η δημοτική κίνηση αποτελείται από στελέχη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ και της ΛΑΕ, οι οποίοι μετά τη διάσπαση του 2015 φαίνεται να συμπορεύονται ξανά, γεγονός αξιοσημείωτο, με δεδομένη τη διάσταση απόψεων» κλπ κλπ.

Βρες τις διαφορές...


  Πηγή: Eurokinissi

Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάσει τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, που υλοποιεί για λογαριασμό του κεφαλαίου, ως τάχα «προοδευτική διαχωριστική γραμμή», πρέπει να βρει τείχος και να απαντηθεί από κάθε πραγματικά προοδευτικό άνθρωπο.

Ενας προς έναν, οι άξονες που παρουσίασε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ως «κοινά ζητούμενα» για συμπόρευση με τις υπόλοιπες δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας, προκαλούν το λαό και επιβεβαιώνουν πόσο κάλπικες είναι οι διαχωριστικές γραμμές που στήνονται όταν η πραγματικότητα μιλάει από μόνη της. Οταν δηλαδή ο λαός καλείται να ψάξει για διαφορές, για να κρυφτεί η σε βάθος στρατηγική τους συμφωνία...

Με το χαμόγελο στα χείλη... και την εργοδοσία στο σωματείο




Χαρακτηριστικό κείμενο περιφερειακής διευθύντριας σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ, η οποία... ψήφισε ως «εργαζόμενη» σε κλαδικό «σωματείο»!

Την ίδια ώρα που εργοδοσία και εργατοπατέρες κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να «νομιμοποιήσουν» την απροκάλυπτη εργοδοτική παρέμβαση στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) και μέσω αυτής σε ολόκληρο το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, «φυτεύοντας» εκατοντάδες στελέχη της εργοδοσίας ως ψηφίσαντες σε σωματεία ή ακόμα και ως «αντιπροσώπους» των εργαζομένων, ένα αισχρό κείμενο περιφερειακής διευθύντριας λειτουργίας καταστημάτων σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, η οποία φιγουράρει στον κατάλογο ψηφισάντων του περιβόητου κλαδικού «σωματείου» των σούπερ μάρκετ, έρχεται να επιβεβαιώσει για μια ακόμα φορά τον κομβικό ρόλο όλου αυτού του επιτελικού διευθυντικού μηχανισμού στο ξεδίπλωμα της εργοδοτικής επίθεσης.
 
Το χαμόγελο των 300 ευρώ... και το 300%
 
Συγκεκριμένα, με προκλητική ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε καταστήματα της αλυσίδας «My Market», περιφερειακή διευθύντρια της επιχείρησης αναλαμβάνει να «εξηγήσει» στους εργαζόμενους ότι δεν αρκεί να ξεζουμίζονται με μισθούς - ψίχουλα και εργασιακές σχέσεις - λάστιχο, αλλά πρέπει και να το κάνουν... με το χαμόγελο στα χείλη!

Αντιλαϊκά εύσημα μέσω «αναβάθμισης»




Κλίμα ευφορίας και προσδοκίες για «καλύτερες μέρες» προσπαθεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση στο λαό, αξιοποιώντας την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τον Moody's και την επικείμενη νέα έξοδο στις αγορές. Ούτε λίγο ούτε πολύ, τα κυβερνητικά στελέχη ισχυρίζονται ότι η ελληνική οικονομία αποκτά ξανά «πρόσωπο» στις διεθνείς αγορές του χρήματος και ότι η επιβεβαίωση του ενδιαφέροντος των επενδυτών δημιουργεί προϋποθέσεις σταθερής ανάκαμψης, από την οποία έχουν τάχα να κερδίσουν τα λαϊκά στρώματα. Αρκεί όμως μια ματιά στους σχολιασμούς και τις αναλύσεις που συνοδεύουν την «αναβάθμιση», για να καταλάβει κανείς τι είναι αυτό που αξιολογούν θετικά οι «χρηματοπιστωτικοί οίκοι» και πόσο ...αισιόδοξα είναι τα πράγματα για το λαό. Για παράδειγμα, μεγάλο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο γράφει για την Ελλάδα και την οικονομία της: «Η συνεχιζόμενη μεταρρυθμιστική προσπάθεια αρχίζει να αποφέρει σταδιακά καρπούς στην οικονομία (...) Αν και η πρόοδος διακοπτόταν κατά καιρούς, με τους στόχους να καθυστερούν ή να μην επιτυγχάνονται, η αναπτυξιακή δυναμική φαίνεται να είναι όλο και περισσότερο εμπεδωμένη, με καλές προοπτικές περαιτέρω προόδου και χαμηλό κίνδυνο αναστροφής».