Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Μπακογιάννης και Αστυνομία «ξεθάβουν» την εγκληματική Χρυσή Αυγή: Άδεια για ναζιστική φιέστα στην Αθήνα!

 



 

 

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και η Αστυνομία, προφανώς με την πολιτική ευθύνη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «ξεθάβουν» τη ναζιστική – εγκληματική Χρυσή Αυγή, δίνοντας άδεια για να πραγματοποιηθεί ναζιστική φιέστα στην Αθήνα.

Όπως μπορείτε να διαβάσετε στη σχετική απόφαση η άδεια είναι για τα «μέλη του πολιτικού κόμματος “Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή”». Η συγκέντρωση, την οποίοι οι ναζί της Χρυσής Αυγής ανακοίνωσαν και στην ιστοσελίδα τους, υποτίθεται πως είναι για τα Ίμια,, δηλαδή για να καπηλευτούν τους νεκρούς των Ιμίων. 

Η Χρυσή Αυγή είναι ναζιστική οργάνωση και κάθε της δράση είναι ναζιστική. Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση, άρα δίνεται άδεια σε μια εγκληματική οργάνωση – και με τη βούλα της δικαιοσύνης – να κάνει συγκέντρωση. 

120 τα καταγεγραμμένα εργατικά «ατυχήματα» στον δήμο Θεσσαλονίκης τη διετία 2020-2022

 


ΔΑΣ Δήμου Θεσσαλονίκης: Κυβερνήσεις, διοικήσεις δήμων και γενικότερα η εργοδοσία βλέπουν ως κόστος που πρέπει να μειώσουν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας…Οι κινητοποιήσεις του περασμένου διαστήματος είναι οδηγός για τη δράση μας. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

120 είναι τα καταγεγραμμένα εργατικά «ατυχήματα» στο δήμο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τις δημοτικές υπηρεσίες, από την 01/01/2020 έως 31/12/2022 επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία – Δυνάμεις ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης.

«Κυβερνήσεις, διοικήσεις δήμων και γενικότερα η εργοδοσία βλέπουν ως κόστος που πρέπει να μειώσουν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας» σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται η ανάγκη αγωνιστικής διεκδίκησης των εργαζομένων: «Με τη μαζική κινητοποίηση μας και δράση να επιβάλουμε τη λύση των προβλημάτων και το δίκιο μας. Οι κινητοποιήσεις του περασμένου διαστήματος είναι οδηγός για τη δράση μας. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος».

Καμία διαφορά...

 

 

Μερικές φορές η αλήθεια είναι πολύ απλή και πάντα κατανοητή. Οπως για παράδειγμα η παρακάτω φράση:

«Εδώ δεν μιλάμε να συγκρίνουμε δύο κόμματα, γιατί δεν έχουμε καμία διαφορά μεταξύ μας, κυρίως σε τέτοια σοβαρά ζητήματα, όπως τα θέματα δημοκρατίας»...

Ποια είναι τα κόμματα που είναι ίδια μεταξύ τους; Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ποιος κάνει αυτήν την ειλικρινή διαπίστωση; Η Πόπη Τσαπανίδου, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή της σε τηλεοπτικό σταθμό. Με ποια αφορμή; Μα... με όσα διαδραματίστηκαν στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης μομφής. Οτι δηλαδή έβγαζε ο ένας τα άπλυτα του άλλου στη φόρα και από την πολλή μπόχα, δεν αντέχουν ούτε και οι ίδιοι...

Κυβέρνηση ΝΔ: Με τα μπούνια για τη μετατροπή της Υγείας σε πανάκριβο εμπόρευμα

 


Δεκέμβρης 2019, παρέμβαση στη φιέστα των ΣΔΙΤ: Από την πρώτη στιγμή οι νοσοκομειακοί γιατροί αποκάλυψαν τους αντιδραστικούς σχεδιασμούς
Δεκέμβρης 2019, παρέμβαση στη φιέστα των ΣΔΙΤ: Από την πρώτη στιγμή οι νοσοκομειακοί γιατροί αποκάλυψαν τους αντιδραστικούς σχεδιασμούς
Από την πρώτη στιγμή, η κυβέρνηση της ΝΔ έκανε σαφές ότι θα «τρέξει» όσες «δουλειές» στην Υγεία έμειναν στη μέση από τις προηγούμενες, παίρνοντας τη σκυτάλη της ίδιας στρατηγικής, της εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος Υγείας, του «εξορθολογισμού των δαπανών» και της «μείωσης του κόστους».

Οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που προώθησε συμπυκνώνονται στο λεγόμενο σχέδιο για το «νέο ΕΣΥ», που βασικοί του άξονες είχαν παρουσιαστεί σε «φιέστα» στο Ζάππειο τον Δεκέμβρη του 2019, την οποία βέβαια τσαλάκωσαν οι νοσοκομειακοί γιατροί με τη μαχητική τους κινητοποίηση και με διεκδικήσεις ενάντια στην επιχειρηματική δράση που έμελλε λίγους μήνες μετά, με το ξέσπασμα της πανδημίας, να δικαιωθούν μία προς μία.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τις Συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα, οι σχεδιασμοί για το «νέο ΕΣΥ» περιλαμβάνουν τις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο νοσοκομείων και κλινικών, με το «επιστημονικό κριτήριο» της «χιλιομετρικής απόστασης» μεταξύ τους, συνεχίζοντας στον δρόμο των «λουκέτων» μετά τα 8 νοσοκομεία σε όλη τη χώρα που έκλεισαν πριν από 10 χρόνια και από τότε όλες οι κυβερνήσεις κρατούν κλειστά. Και κατά καιρούς, στο στόχαστρο της κυβερνητικής προπαγάνδας, ως «αχρείαστα νοσοκομεία» βρέθηκαν μέσα στην 4ετία αυτά της Δυτικής Μακεδονίας, της Κρήτης, της Στερεάς Ελλάδας κ.ά. Μάλιστα, δεν έχουν γλιτώσει ούτε τα παιδιατρικά, με πρώτο το Παίδων Πεντέλης, το οποίο αφού πρώτα επιχειρήθηκε να μετατραπεί τμηματικά σε δομή Πρόνοιας, στη συνέχεια η κυβέρνηση ανέστειλε εφημερίες μετατρέποντάς το σε εμβολιαστικό κέντρο, κάτι που ακυρώθηκε μετά τις σφοδρές αντιδράσεις γονιών και υγειονομικών. Σειρά σήμερα έχει το Παίδων «Αγία Σοφία», για το οποίο σχεδιάζεται η αποκοπή ογκολογικών τμημάτων ώστε να συγχωνευθούν με υπό ίδρυση ιδιωτικό παιδοογκολογικό νοσοκομείο.

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 28-29 Γενάρη 2023

 

 

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 28-29 Γενάρη 2023:

 

  • Με αγώνα και ψήφο η πραγματική μομφή σε ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ: Με ισχυρό ΚΚΕ να γίνει ο λαός το αντίπαλο δέος στη σήψη και την αντιλαϊκή πολιτική. Ο Δ. Κουτσούμπας στη Βουλή: Το κρίσιμο σήμερα είναι αυτό που λένε όλο και περισσότεροι: Ότι «κανένας από τους δύο», ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να δώσει λύσεις στα αδιέξοδα του λαού. Ότι η πάλη μας πρέπει να μετατραπεί στην πράξη σε αυτό που λέει το σύνθημα, ότι «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, στον δρόμο της ανατροπής και της σύγκρουσης». Σε αυτήν την υπόθεση πρωτοστατεί το ΚΚΕ και γι' αυτήν την προοπτική διαθέτει όλες τις δυνάμεις του και στους δρόμους του αγώνα και μέσα στη Βουλή, παντού

  • Μεγάλη πολιτική – πολιτιστική εκδήλωση της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ: Να πλημμυρίσει το Παλαί ντε Σπορ, σε μια βραδιά ανάτασης! Το Σάββατο 28/1, στις 7 μ.μ. - Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας - Θα ακολουθήσει συναυλία - αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα.