Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Εξαφάνιση


Μάταια θα αναζητούσε κανείς στην πλειοψηφία των αστικών ΜΜΕ, έντυπων και ηλεκτρονικών, να διαβάσει ένα στοιχειώδες ρεπορτάζ για την προχτεσινή μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα και την πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, τους πολέμους και την εμπλοκή της Ελλάδας. Αλλα κι εκεί που γίνονταν αναφορές, αυτές ήταν μικρές και περιείχαν το πολύ δύο αράδες από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Μέχρι και η καταγγελία από μικροφώνου ότι κυβέρνηση - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ προετοιμάζουν τη μετεγκατάσταση «μη επανδρωμένων αεροσκαφών» στη Λάρισα θάφτηκε εντελώς, παρά το γεγονός ότι σηματοδοτεί ένα σοβαρό και επικίνδυνο βήμα στην παραπέρα εμπλοκή της χώρας σε επικίνδυνους σχεδιασμούς. Ο συντονισμός αυτός από όλα τα ΜΜΕ δεν είναι βέβαια τυχαίος. Αποτυπώνει την πλήρη ευθυγράμμισή τους με τα σχέδια και τις επιδιώξεις της ελληνικής αστικής τάξης και των κομμάτων της, που μπορεί να διαφωνούν στα επιμέρους, αλλά όλοι μαζί υπερασπίζονται τους ευρωΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και την αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας σ' αυτούς. Σε περιόδους μάλιστα που το παιχνίδι των ανταγωνισμών χοντραίνει στη γειτονιά μας, είναι αναμενόμενο από μέρους τους να προσπαθούν να εξαφανίσουν μια τόσο σημαντική παρέμβαση του ΚΚΕ, που αναδεικνύει τις πραγματικές αιτίες του ιμπεριαλιστικού πολέμου και καλεί το λαό να οργανώσει την πάλη του ενάντια σ' αυτές.

Ο διάβολος του συνηγόρου

ΦΑΚΟΣ ΕΡΥΘΡΑΣ ΕΠΑΦΗΣ: Πάει καιρός που με πιάνω να ζητιανεύω, κυριολεκτικά, μια στάλα από κοινό νου. Θεωρώ ότι ο κοινός νους είναι είδος σε απόλυτη ανεπάρκεια. Κι είναι αυτή η έλλειψη που βυθίζει, στην πραγματικότητα εκφασίζει, τις κοινωνίες, εμφατικά τη δική μας, στη δικτατορία του αποδεκτά παραλόγου.Πάει καιρός που με πιάνω να ζητιανεύω, κυριολεκτικά, μια στάλα από κοινό νου. Θεωρώ ότι ο κοινός νους είναι είδος σε απόλυτη ανεπάρκεια. Κι είναι αυτή η έλλειψη που βυθίζει, στην πραγματικότητα εκφασίζει, τις κοινωνίες, εμφατικά τη δική μας, στη δικτατορία του αποδεκτά παραλόγου. Συναντώ ολοένα και περισσότερους ανθρώπους που δραπετεύουν απ’ την ανασφάλεια των αγορών και των ανθρώπινων παζαριών, βρίσκοντας καταφύγιο στο συναγελασμό τους με ομοίως ανασφαλείς ανεύθυνους, κάτω από τρύπιες στέγες, με το επιχείρημα “είναι όμως μια στέγη”. Είναι οι ίδιοι, που πομποδώς μοιάζει να κοιτάνε τον εαυτό τους στον καθρέφτη, και ν’ αναφωνούν με ύφος καβαφικού καρδιναλίου “τι θ’ απογίνουμε χωρίς βαρβάρους, ρε μπαγάσα”.

Δεν ανασχηματίζεται


Πηγή: Eurokinissi 
 
Ο ανασχηματισμός στον οποίο προχώρησε χτες ο πρωθυπουργός, όπως και οι παραιτήσεις του υπουργού Οικονομίας και της αναπληρώτριας υπ. Εργασίας που προηγήθηκαν, μετά την κατακραυγή για τα επιδόματα ενοικίου που έπαιρναν, επιχειρήθηκε να παρουσιαστούν από την κυβέρνηση ως μια ακόμα υποτιθέμενη «διαχωριστική γραμμή» της με τα άλλα αστικά κόμματα και τις κυβερνήσεις που προηγήθηκαν.

Ο δε πρωθυπουργός, από την Τρίπολη, όπου στήθηκε την Τρίτη η τελευταία «αναπτυξιακή» φιέστα, με τα γνωστά παχιά λόγια, είπε ότι η κυβέρνησή του τάχα δεν θα συμβιβαστεί με το «μότο» πως «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό», ενώ επανέλαβε και τα γνωστά περί «άλλου υλικού» απ' το οποίο δήθεν είναι φτιαγμένη η κυβέρνησή του.

Προαπαιτούμενα - «φωτιά» για το λαό και στην 4η «αξιολόγηση»


Νέες αντεργατικές ανατροπές, τσεκούρι στα προνοιακά επιδόματα, ένταση της φοροληστείας ανάμεσα στις εκκρεμότητες
Με την ατζέντα του κεφαλαίου «τρέχουν» την αντιλαϊκή πολιτική
Το πλέγμα των αντιλαϊκών διατάξεων και των νέων αντεργατικών ανατροπών συζητήθηκε στο πλαίσιο των χτεσινών συσκέψεων των υπουργών της κυβέρνησης με τα υψηλόβαθμα κλιμάκια του κουαρτέτου στην Αθήνα. Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα «διαδικαστικά» ζητήματα που αφορούν στην περαιτέρω συμπίεση των προνοιακών επιδομάτων που έχουν απομείνει στα λαϊκά νοικοκυριά, η διαχείριση των «κόκκινων» δανείων και βέβαια οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, καθώς και ζητήματα δημοσιονομικής διαχείρισης.