Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Το Τοτέμ που λέγεται Τράπεζα της Ελλάδας και οι ψευτομαγκιές




Και τελικά τι μένει από την τριήμερη φασαρία για το δάνειο του Παύλου Πολλάκη, το τηλεφώνημα που έκανε στον Γιάννη Στουρνάρα, τις εισαγγελικές παρεμβάσεις και όλες τις σχετικές κόντρες κυβέρνησης αντιπολίτευσης;

Ότι η Τράπεζα της Ελλάδας είναι «Τοτέμ». Κανείς δεν μπορεί να την αγγίζει για οποιονδήποτε λόγο. Ότι έχει την υψηλότερη δυνατή προστασία γιατί είναι ο βραχίονας της Ε.Ε στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα και μέσω αυτού στην ελληνική οικονομία.
  • Μας το είπε πρώτος ο ίδιος ο Γιάννης Στουρνάρας τονίζοντας πως «εκ της θέσεως της Τράπεζας της Ελλάδος ως μέλους του Ευρωσυστήματος, υποχρεούμαι να ασκώ την εποπτεία μέρους του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος. Η πρωτοφανής, ωστόσο, ενέργεια εκπροσώπου της εκτελεστικής εξουσίας να επιχειρήσει με τρόπο ανήκουστο να επηρεάσει τον τρόπο που ασκώ τα καθήκοντά μου».

Ενίσχυση του ΚΚΕ και των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για να βρεθούν οι λαϊκές ανάγκες στο προσκήνιο (ΦΩΤΟ)


Από τη συνάντηση με τους δημοσιογράφους 
Από τη συνάντηση με τους δημοσιογράφους

Σε ενίσχυση του ΚΚΕ και των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», για να βρεθούν οι λαϊκές ανάγκες στο προσκήνιο, κάλεσαν οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Συζητώντας, σε μια φιλική συνάντηση με τους δημοσιογράφους των ΜΜΕ της πόλης, ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, παρουσίασαν τα ζητήματα που πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου στις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Ο Σωτήρης Αβραμόπουλος αναφέρθηκε στους άξονες που -όπως είπε- η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα επιδιώξει να κάνει αντιπαράθεση αρχών με τους άλλους συνδυασμούς, είτε διοικούν είτε διεκδικούν την ψήφο για να διοικήσουν.
Πρώτο άξονα αποτελούν τα μεγάλα προβλήματα, όπως οι χαμηλοί μισθοί, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και φτώχειας που συνδέονται με το επίπεδο και τους όρους ζωής του λαού της περιοχής.

Στη φόρα τα αντικρουόμενα συμφέροντα και οι αντιθέσεις


«Σίγουρα υπάρχει πρόβλημα», είναι το συμπέρασμα του κορυφαίου παγκόσμιου φόρουμ για την ασφάλεια

Η Αγκ. Μέρκελ και ο Μ. Πενς στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου
Copyright 2019 The Associated
Η Αγκ. Μέρκελ και ο Μ. Πενς στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου
ΜΟΝΑΧΟ.--
 «Μετά από αυτήν τη Διάσκεψη, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Σίγουρα έχουμε πρόβλημα». Με αυτά τα λόγια έκλεισε την Κυριακή τις τριήμερες εργασίες της 55ης Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου ο επικεφαλής της, Βόλφγκανγκ Ισινγκερ. Για ακόμη μια φορά, στο κορυφαίο φόρουμ για την ασφάλεια ήρθαν στο προσκήνιο τα ανταγωνιστικά συμφέροντα, που όλο και πιο δύσκολα συμβιβάζονται, οι ανακατατάξεις στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα και την «καθιερωμένη παγκόσμια τάξη πραγμάτων».

Οπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, το Σάββατο, στις αρχές του 21ου αιώνα οι δομές που προέκυψαν από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, «υπόκεινται σε απίστευτη πίεση, επειδή οι εξελίξεις απαιτούν τη μεταρρύθμισή τους». Με αυτήν την έννοια «ο τίτλος της φετινής διάσκεψης είναι "Το μεγάλο παζλ"», όπου ο κόσμος περιγράφεται σαν ένα παζλ με διαλυμένα κομμάτια, είπε και ανέδειξε πλευρές των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων τόσο εντός του ΝΑΤΟ όσο και με Ρωσία και Κίνα.

Tο κόλπο τους έγινε πια… all time classic – «Όποιος δε συμφωνεί μαζί μας είναι με τους άλλους»



Φυσικά και δεν ψήφισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ τα εκτρώματα που παρουσιάζει ο Σύριζα σαν δήθεν φιλολαϊκά.

Όλη η βρωμιά της μαύρης προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ, το προηγούμενο διάστημα, επικεντρώνεται στο μοτίβο “το ΚΚΕ δεν ψήφισε την απλή αναλογική”, “ψήφισε παρών για το χωρισμό εκκλησίας κράτους”, “καταψήφισε την πρόταση για το νόμο για την αύξηση του βασικού μισθού” και τέτοια. Βρωμιά που εντάθηκε με αφορμή τις ψηφοφορίες για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Το κόλπο τους έγινε πια… all time classic… 

Επαναφέρουν π.χ. τον αντεργατικό νόμο “Βρούτση” για το βασικό μισθό, που τον κατήγγελλαν και τον καταψήφιζαν σαν αντιπολίτευση. Τον παρουσιάζουν σαν δήθεν «φιλεργατική» μεταρρύθμιση. Αποσιωπούν ότι για το ίδιο θέμα πριν λίγο καιρό καταψήφισαν την πρόταση 500 συνδικάτων, ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή. Ξεχνούν ότι έχουν στείλει τα ΜΑΤ ενάντια σε δεκάδες εργατικές κινητοποιήσεις που διεκδικούσαν τα 751 ευρώ. Και βγαίνουν στο Internet να ρίξουν τη λάσπη τους μέσα από ψεύτικα προφίλ. Είδηση που την παίρνουν κάποιοι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ σανοφάγοι και την αναπαράγουν με φανατισμό. Μπας κι αλλάξουν έτσι την ατζέντα. Μπας και ξεχάσει ο κόσμος ότι αυτοί έκλεψαν (μαζί με ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, κλπ) 4-5 μισθούς το χρόνο από κάθε εργαζόμενο. Μπας κι απαλύνουν λίγο την απελπιστική ιδεολογικά, πολιτικά και ηθικά θέση τους, από τότε που άφησαν το “αριστεροχώρι” και μετακόμισαν ανεπιστρεπτί στα αμερικανοτσολιάδικα σαλόνια του πολιτικού προσωπικού του κεφαλαίου.

Ναζιστές με… υπογραφή


    Παρατήρηση 1η: Αυτός ο τύπος, Τρύφων Μπουγάς το όνομά του, που εθίγη και έκανε μήνυση στα στελέχη του ΚΚΕ που τον λένε φασίστα, είναι ο επικεφαλής στην Καλλιθέα της δημοτικής παράταξης της… Χρυσής Αυγής! Ως υποψήφιο, δηλαδή, της ναζιστικής συμμορίας, των οπαδών του Χίτλερ και των απογόνων των δωσίλογων, θα έπρεπε να τον λένε “δημοκράτη” και “ανθρωπιστή”…

    Παρατήρηση 2η: Στην φωτογραφία έχουμε ένα αυτόγραφο του Κασιδιάρη προς τον καλό αυτόν άνθρωπο, που δεν θίγεται για το τι είναι, “θίγεται” όταν του λένε τι είναι. Προσέξτε, τώρα, την υπογραφή του Κασιδιάρη στο αυτόγραφο: Δείτε τα δυο τελικά “ς” που χρησιμοποιεί ο τύπος όταν υπογράφει. To γεγονός πως φροντίζει να μοιάζουν τόσο πολύ με τα αρχικά των “SS”, σε τι λέτε να οφείλεται; Στον χαρακτήρα του τον… γραφολογικό ή τον ναζιστικό;

www.imerodromos.gr

Πέλεκυς


Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να πείσει για το αντίθετο, η ρύθμιση που συμφώνησε με τις τράπεζες για τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια ακονίζει τον πέλεκυ που κρέμεται πάνω από τα κεφάλια των δανειοληπτών, καθώς αυξάνει τους εκβιασμούς και τις απειλές για να γίνουν «συνεπείς» στην εξυπηρέτηση του δανείου τους. Τώρα, μάλιστα, τους όρους αποπληρωμής του δανείου, προκειμένου ο δανειολήπτης να μη χάσει το σπίτι του, θα τους καθορίζει κατ' αποκλειστικότητα η τράπεζα, σε συνάρτηση με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, από τα οποία θα εξαρτάται και το όποιο «κούρεμα». Στόχος της νέας ρύθμισης είναι να υποχρεώσει τα υπερχρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά σε μεγαλύτερες θυσίες και περικοπές στον οικογενειακό τους προϋπολογισμό, ακόμα και για τα στοιχειώδη, προκειμένου να «ακουμπούν» κάθε μήνα στην τράπεζα ένα σεβαστό ποσό για την αποπληρωμή του δανείου τους. Σε τελική ανάλυση, το νέο πλαίσιο είναι «διευκολυντικό» για τις τράπεζες να εισπράξουν ποσά που αλλιώς θα έπρεπε να ξεγράψουν, αυξάνοντας την πίεση στις λαϊκές οικογένειες να πληρώσουν, ενώ στο τέλος του δρόμου, για όσους δεν μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στη νέα ρύθμιση, υπάρχουν πάντα η έξωση και ο πλειστηριασμός. Κι όλα αυτά, βέβαια, για να μειωθεί η έκθεση των τραπεζών στα «κόκκινα» δάνεια και να χρηματοδοτήσουν την ανάκαμψη της οικονομίας, δηλαδή των επιχειρηματικών ομίλων, στόχος στον οποίο συγκλίνουν όλα τα αστικά κόμματα. Ετσι εξηγείται άλλωστε και η ενθουσιώδης υποδοχή που επιφύλαξαν στο νέο πλαίσιο «συμπολιτευόμενοι» και «αντιπολιτευόμενοι», προδίδοντας την κοινή αγωνία τους για την «εξυγίανση» των τραπεζών.

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ


«Πράσινο φως» στους χώρους εποπτευόμενου θανάτου




Η διαχείριση της τοξικοεξάρτησης με τον πιο ανάλγητο και εγκληματικό τρόπο, η βαθύτερη εμπορευματοποίηση του χώρου, το παραπέρα σμπαράλιασμα των εργασιακών σχέσεων, η μετατόπιση του «κόστους» για απεξάρτηση από το κράτος σε ληξιπρόθεσμα προγράμματα και «ευεργεσίες», είναι μερικά απ' όσα προβλέπονται στο νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Κατ' εφαρμογή των στρατηγικών κατευθύνσεων της ΕΕ, το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας «Εκσυγχρονισμός και αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου ιδιωτικών κλινικών, σύσταση Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Σύσταση Εθνικού Ινστιτούτου Νεοπλασιών και λοιπές διατάξεις» προβλέπει:

Καμία εντύπωση...


  Πηγή: Eurokinissi

Η προσχώρηση κορυφαίων στελεχών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.) στον ΣΥΡΙΖΑ και η ανάδειξή τους σε υπουργούς μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό δεν πρέπει να προκαλούν καμία εντύπωση. Είναι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια, η πλήρης και ολοκληρωμένη σοσιαλδημοκρατικοποίησή του, που διαμορφώνει τη βάση για τέτοιου είδους εξελίξεις.

Είναι παράξενο μια κυβέρνηση που διατήρησε όλους τους προηγούμενους μνημονιακούς νόμους και προχώρησε σε ένα ακόμα, τέταρτο μνημόνιο, να ενσωματώνει στους κόλπους της «μνημονιακούς υπουργούς» που στήριξαν τα πρώτα από τα τέσσερα μνημόνια το 2011; Καθόλου παράξενο...

Προκαλεί απορίες μια κυβέρνηση που εφάρμοσε αντιλαϊκή πολιτική, που ενεργοποίησε αντεργατικούς νόμους, κόπιασε και κοπιάζει για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων, που πρόσφερε και προσφέρει νέα πεδία επιχειρηματικής δράσης, φοροαπαλλαγές, νομοθετικές διευκολύνσεις, που συνεχίζει δηλαδή το έργο όλων των προηγούμενων, να εντάσσει ως υπουργούς της ανθρώπους που ήταν πρωτοδιδάξαντες; Οχι βέβαια...

Κουνάνε το δάχτυλο αντί να απολογούνται


Νέα συκοφαντική επίθεση εξαπέλυσαν συντονισμένα - και ασφαλώς όχι τυχαία - κατά του ΚΚΕ, κέντρα από την αντικομμουνιστική φυλλάδα «Δημοκρατία» έως τον κ. Γ. Πεταλωτή του αμαρτωλού ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ των μνημονίων. Συγκεκριμένα, η «Δημοκρατία», στο οπισθόφυλλο της Δευτέρας 18/2 και με αφορμή τις «αποκαλύψεις Τσουκάτου», υποστήριξε ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που «ούτε για τα μάτια του κόσμου» δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του νόμου σχετικά με τα οικονομικά των κομμάτων, ενώ χρηματοδοτείται για να κάνει «φιέστες για τον Αρη»! Ο δε κ. Πεταλωτής, που βγήκε από το πηγάδι «όλως τυχαίως» την ίδια μέρα, στην κρατική ΕΡΤ1 και με την ίδια αφορμή, ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να βρεθεί το μαύρο πολιτικό χρήμα που «εισέρρεε προς όλα τα κόμματα, ακόμα και στα αριστερά, τα προοδευτικά κόμματα, σε κόμματα που δεν ήταν εξουσίας», κάνοντας μάλιστα τον ανήξερο για τις σακούλες που σήκωνε ο κ. Τσουκάτος και εγκαλώντας ψευδώς το ΚΚΕ ότι αρνήθηκε τον δημόσιο έλεγχο που πρότεινε ο Γ. Παπανδρέου.