Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

ΚΟΛΟΜΒΙΑ Ιδρύεται «επίλεκτη δύναμη» του στρατού με στόχο και τους πρώην αντάρτες των FARC-EP

 

 

Την κλιμάκωση της γενοκτονίας αγωνιστών στην Κολομβία σηματοδοτεί η ανακοίνωση του πρόεδρου της χώρας, Ιβάν Ντούκε, για την ίδρυση ειδικής επίλεκτης δύναμης των Ενόπλων Δυνάμεων με αποστολή να καταδιώκει μέλη των Ενόπλων Επαναστατικών Δυνάμεων Κολομβίας - Στρατός του Λαού (FARC - EP) και του ELN.

«Στόχοι υψηλής αξίας» για τον Κολομβιανό πρόεδρο είναι ηγετικά στελέχη της πρώην οργάνωσης ανταρτών Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας - Λαϊκός Στρατός (FARC - EP) τα οποία απέρριψαν τη συμφωνία ειρήνης που υπογράφτηκε το 2016 και ξαναπήραν τα όπλα: Ο Ιβάν Μάρκες, ο Χεσούς Σάντριτς, ο Ερνάν Νταρίο Βελάσκες ή «Ελ Πάισα», ο Χένρι Καστεγιάνος ή «Ρομάνια», μεταξύ άλλων.

Δυο κόσμοι

 


 

Το φθινόπωρο, ο Άδωνις πανηγύριζε, με 78 νεκρούς την ημέρα κατά μέσο όρο, γιατί τα πάμε 12 φορές καλύτερα από το Βέλγιο. Στα μέσα Γενάρη, η Κούβα ανησυχούσε για τους μη ευνοϊκούς δείκτες, έχοντας 7 νεκρούς από τον ιό σε μία βδομάδα. Δύο κόσμοι που τους χωρίζει, όχι ένας ωκεανός, αλλά μια άβυσσος

«Και ναι, αν με ρωτάτε, πανηγυρίζω που τα πηγαίνουμε 12 φορές καλύτερα από το Βέλγιο» δήλωνε εκτός εαυτού και εκνευρισμένος ο Άδωνις Γεωργιάδης για τις εξελίξεις στο μέτωπο της επιδημίας του κορονοϊού στις 23 Νοεμβρίου του 2020. Εκείνη την εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης, είχαμε μέσο όρο 78 νεκρούς στη χώρα.

«Η Ελλάδα τα έχει πάει πολύ καλύτερα μέχρι στιγμής από την Αγγλία, τη Γαλλία και από πολλές άλλες χώρες. Είναι στην ίδια κατάσταση με τη Γερμανία αλλά η Γερμανία που έχει σαφώς καλύτερη οικονομία έχει τρομοκρατηθεί. Το ζήτημα που τίθεται είναι να συνεχίσουμε το ίδιο καλά μέχρι να αρχίσει να αποδίδει το εμβόλιο», επεσήμανε στις 16 Ιανουαρίου 2021 ο επικεφαλής του Τμήματος Ανθρωπίνων Ρετροϊών στο Εθνικό Ινστιτούτο Ερευνών για τον Καρκίνο στις ΗΠΑ. Εκείνη την εβδομάδα είχαμε μέσο όρο 30 νεκρούς στη χώρα.

Οταν οι ΜΚΟ αυτοαποκαλύπτονται...

 

Σε μια περίοδο νέας διεθνούς οικονομικής κρίσης, κυβερνήσεις και αστικά επιτελεία «ανοίγουν το δρόμο» για νέες επενδύσεις στο κεφάλαιο και συγκεκριμένα στους τομείς της «πράσινης» και ψηφιακής οικονομίας, προκειμένου να διαμορφωθεί μια κερδοφόρα διέξοδος για τα υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια. Αλλωστε, η ΕΕ ιεραρχεί αυτούς τους κλάδους, με στόχο τα δικά της μονοπώλια να ξεπεράσουν εκείνα άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων στην κούρσα του ανταγωνισμού τους.

Δεν δημιουργεί έκπληξη το γεγονός ότι αξιοποιώντας τις ευνοϊκές συνθήκες στήριξης του κεφαλαίου από την ΕΕ, με χρήματα των λαών της, τεράστια μονοπώλια της Ενέργειας στρέφονται για επενδύσεις με εγγυημένο κέρδος στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, σε όλο τον κόσμο. Η γαλλοϊσπανική συμμαχία «Total»-«Iberdrola» ετοιμάζεται να δημιουργήσει το μεγαλύτερο παγκοσμίως αιολικό πάρκο «Thor» στη Δανία, με την «Total» να επενδύει στις ΑΠΕ 2,5 δισ. δολάρια. Η βρετανική ΒΡ και η νορβηγική «Equinor» έχουν ήδη καταθέσει πρόταση για ένα από τα μεγαλύτερα υπεράκτια αιολικά project των ΗΠΑ, συνολικής ισχύος 1.260 MW που θα ηλεκτροδοτεί τη Νέα Υόρκη. Οι όμιλοι «κονταροχτυπιούνται» στα ίσια για το ποιος θα προλάβει...

Στην Ικαρία έγινε κάτι σπουδαίο και δεν το καταλάβαμε…

 

Στην Ικαρία έγινε κάτι σπουδαίο και δεν το καταλάβαμε

Στην Ικαρία έγινε κάτι σπουδαίο και δεν το καταλάβαμε…

Ο Μάκης Βορίδης, υπουργός Εσωτερικών της κυβερνήσεως του Κυριάκου Μητσοτάκη (ΣΚΑΪ 8/2/2021) σε μια (ακόμα) «τσεκουράτη» δήλωση:

«…όταν εμφανίζεται πολιτικός, μάλιστα του διαμετρήματος και της εμβέλειας του συγκεκριμένου πρωθυπουργού, του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος -τι να κάνουμε τώρα- και τον σέβεται και τον αγαπά ο ελληνικός λαός, θα υπάρχουνε αναπόφευκτα –ό,τι μέτρα και να πάρεις– κάποιες εκδηλώσεις αγάπης και σεβασμού προς το πρόσωπό του».

Μάλλον δεν καταλάβαμε ότι στην Ικαρία έγινε κάτι σπουδαίο.

Αθωράκιστα τα σχολεία

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Η καθημερινή αύξηση στα κρούσματα κορονοϊού στα σχολεία, όπως και στον αριθμό των σχολικών μονάδων και των τμημάτων που κλείνουν, παρά και την ανύπαρκτη επί της ουσίας ιχνηλάτηση, επιβεβαιώνει τις καταγγελίες γονέων, εκπαιδευτικών, μαθητών και των φορέων τους ότι τα σχολεία άνοιξαν (όπου άνοιξαν) όπως ακριβώς έκλεισαν, παραμένοντας αθωράκιστα απέναντι στην πανδημία.

Κι αυτό γίνεται πιο ορατό τώρα που η διασπορά μεγαλώνει στον γενικό πληθυσμό, με τους χώρους δουλειάς να αποτελούν αποδεδειγμένα έναν από τους πιο κρίσιμους «κρίκους» υπερμετάδοσης, μεταφέροντας τον ιό στο σπίτι και στην οικογένεια.

Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι οικογένειές τους έμειναν να παλεύουν με την πανδημία χωρίς μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, χωρίς περισσότερους δασκάλους και αίθουσες, χωρίς ενίσχυση της καθαριότητας με μόνιμο και επαρκές προσωπικό, ακριβώς γιατί όλα τα πραγματικά μέτρα προστασίας και πρόληψης «κόβονται» εξαρχής στο ζύγι της απαράδεκτης λογικής «κόστους - οφέλους» για το κεφάλαιο και το κράτος του.