Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

ΗΠΑ: Φυλακή και πρόστιμο σε εθελοντές που άφησαν νερό στην έρημο για τους μετανάστες






Από Panos στο Ιάν 22, 2019 Ατέχνως
 
Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης // 

Τέσσερις γυναίκες, που προσπάθησαν να βοηθήσουν τους μετανάστες αφήνοντας  τρόφιμα και νερό στην έρημο της Αριζόνα κρίθηκαν ένοχες για παράνομη είσοδο σε Εθνικό καταφύγιο προστασίας άγριας φύσης χωρίς άδεια.

Οι τέσσερις γυναίκες ήταν εθελόντριες της οργάνωσης «Όχι άλλοι θάνατοι», No More Deaths, μια ομάδα που προσπαθεί να σταματήσει τους θανάτους των μεταναστών που διασχίζουν την μεγάλη έρημο της Αριζόνα κοντά στα σύνορα Μεξικού / ΗΠΑ. Τα σύνορα Αριζόνα-Μεξικό ειδικά, είναι γνωστά για τον αριθμό των ανθρώπινων πτωμάτων μεταναστών που ανακαλύπτονται εκεί κάθε χρόνο.

Ωρα να σηκωθούν τα κεφάλια, να υπάρξει αντίδραση στην πολιτική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ


Ο χαιρετισμός του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, στην εκδήλωση

Στο χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σημείωσε:«Φίλες και φίλοι,
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Για άλλη μια χρονιά, η Επιτροπή της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας διοργανώνει την ετήσια γιορτή για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Μια εκδήλωση που σηματοδοτεί μια απολογιστική πρόθεση των πεπραγμένων της χρονιάς που πέρασε και συνάμα έναν ελπιδοφόρο σχεδιασμό της χρονιάς που έρχεται.

Ειδικά αυτής της χρονιάς που, πέρα απ' όλα τ' άλλα, είναι και η χρονιά που θα αντιμετωπίσουμε τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις, μέσα από τις οποίες μπορούμε να αναδείξουμε το ΚΚΕ πολύ πιο ισχυρό.

Το Κόμμα μας, στην εκατοντάχρονη ηρωική πορεία του, είτε ήταν στην παρανομία είτε στη νομιμότητα, πλαισιώθηκε από εκατοντάδες στελέχη προερχόμενα από τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφάλειας.

Ολοι αυτοί, όχι απλά συμμετέχοντας αλλά πρωταγωνιστώντας στους λαϊκούς αγώνες, έγραψαν χρυσές σελίδες που εκπέμπουν σ' όλους εμάς ένα καθαρό μήνυμα άδολου πατριωτισμού.

Αποδέκτες αυτού του μηνύματος είναι και τα σημερινά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφάλειας, η νεολαία μας που υπηρετεί τη θητεία της.
Γνωρίζουμε όλοι ότι αποδεδειγμένα αγαπάμε την πατρίδα μας.

Γόνιμος


«Καταλύτη για μια διαδικασία που ούτως ή άλλως θα συνέβαινε την εποχή της επιστροφής στην κανονικότητα, μετά τα μνημόνια» χαρακτηρίζει ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του τη συμφωνία με τον Ζάεφ και το πώς λειτουργεί ως μοχλός για την αναδιάταξη του αστικού πολιτικού συστήματος, προσθέτοντας ότι «διαχρονικά στην Ελλάδα υπήρχαν δύο πόλοι, της προόδου και της συντήρησης». Με δυο λόγια, λέει ότι καλό το έργο των «μνημονιακών» και «αντιμνημονιακών» που έπαιξαν οι αστικές πολιτικές δυνάμεις όταν χρειάστηκε και για να εγκλωβίσουν τον λαό, αλλά μιας που όλοι μνημονιακοί κατέληξαν, όταν το απαίτησε το «εθνικό» συμφέρον του κεφαλαίου, τώρα πρέπει, στη νέα φάση, να ανεβάσουν το παλιό και «δοκιμασμένο» έργο της «προόδου» και της «συντήρησης». Μάλιστα, όπως λέει ο Αλ. Τσίπρας, τις δεκαετίες του '80, του '90 και του 2000 «αυτό το ζήσαμε με τη μορφή ενός άγονου δικομματισμού», αλλά «σήμερα δίνεται η ευκαιρία να περάσουμε σε έναν γόνιμο διπολισμό ανάμεσα στην προοδευτική και τη συντηρητική παράταξη». Δηλαδή, χτες ο δικομματισμός ήταν άγονος, αλλά ο σημερινός του αντικαταστάτης, όπου πρωταγωνιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι γόνιμος! Με αυτά τα αστεία και με τις ίδιες κάλπικες διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στους δύο πόλους που συνεργάζονται και εναλλάσσονται «γόνιμα» για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επιχειρούν να ρίξουν ξανά το λαό σε νέες παγίδες. Ο λαός δεν πρέπει να επιτρέψει να γίνει «λίπασμα» για το έδαφος της αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος.

«Προοδευτικός» πόλος από τη ναφθαλίνη με έμβλημα τα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ


INTIME NEWS
Να εξωραΐσει για πολλοστή φορά την ευρωατλαντικής έμπνευσης συμφωνία των Πρεσπών, καθώς αυτή εισάγεται για συζήτηση στην ελληνική Βουλή, αλλά και να την αναγάγει σε υποτιθέμενη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε «προοδευτικές» και «συντηρητικές» αστικές πολιτικές δυνάμεις, επιχείρησε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην «Αυγή της Κυριακής».
 Ο Αλ. Τσίπρας, αποφεύγοντας όπως ο διάολος το λιβάνι να κάνει ακόμα και αναφορά στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή τα οποία δρομολόγησαν τη συμφωνία, τη χαρακτηρίζει ένα «ιστορικό βήμα» για την περιοχή και την Ευρώπη, ενώ επαναλαμβάνει κάλπικους ισχυρισμούς όπως ότι «εδραιώνει σχέσεις φιλίας, συνεργασίας και σταθερότητας». Σημειώνει επίσης ότι η συμφωνία «επαναφέρει τις διαχωριστικές γραμμές στην ουσιαστική πολιτική διάκριση, ανάμεσα στην πρόοδο και στη συντήρηση», φτάνοντας να βαφτίσει την ψήφισή της «πατριωτικό καθήκον».

Συγκεντρώσεις ενάντια στη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα την Πέμπτη 24 Γενάρη



Η Κομματική Οργάνωση Αττικής, η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας και η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλίαςτου ΚΚΕ διοργανώνουν συγκεντρώσεις - συλλαλητήρια, την Πέμπτη 24 Γενάρη, με θέμα: «Όχι στη Συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ - Όχι στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ - Όχι στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό - Ναι στη φιλία - αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών».

Η συγκέντρωση στην Αθήνα θα γίνει στις 18.30, στο πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ - ΕΣΑ), στη Θεσσαλονίκη, την ίδια ώρα, στο Άγαλμα Βενιζέλου και στη Λάρισα επίσης την ίδια ώρα στην στην πλατεία ΑΤΑ.

Προπαγάνδα made in USA



Η προπαγανδιστική μηχανή της κυβέρνησης και άλλων αστικών επιτελείων, οι φανεροί και αφανείς μηχανισμοί που πήραν μπροστά για τα καλά τις τελευταίες μέρες για να εξωραΐσουν την επαίσχυντη αμερικανοΝΑΤΟική συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ, την ξέρουν καλά τη δουλειά.

Οι ευρωατλαντικοί σχεδιασμοί στα Βαλκάνια, που κάνουν με τη συμφωνία αυτή το επόμενο επικίνδυνο βήμα τους, έχουν εξάλλου πλούσιο παρασκήνιο και προϊστορία.

Αποκαλυπτικά μεταξύ άλλων είναι τα όσα έχει καταγράψει ο «Ριζοσπάστης» για το τριετές πρόγραμμα «οικοδόμησης εμπιστοσύνης» ανάμεσα σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ, πρόγραμμα που εκπόνησε προ τριετίας το «Ινστιτούτο Μελέτης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» του Πανεπιστημίου Κολούμπια, με επικεφαλής έναν πρώην υψηλόβαθμο σύμβουλο στο αμερικανικό ΥΠΕΞ και στον ΟΗΕ.