Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΚΑΤ


Οι δωρεές επιχειρηματικών ομίλων δεν μπορούν να κρύψουν το κακό χάλι της Υγείας (ΦΩΤΟ)Από την κινητοποίηση στο ΚΑΤ
Από την κινητοποίηση στο ΚΑΤ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε σήμερα το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου ΚΑΤ στην κεντρική πύλη του νοσοκομείου, με αφορμή την εκδήλωση - φιέστα που έκαναν ταυτόχρονα στο αμφιθέατρο η διοίκηση με εκπροσώπους της κυβέρνησης και του ιδρύματος Λάτση.
Η φιέστα πραγματοποιήθηκε για τα εγκαίνια της νέας Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας που έγινε στο ΚΑΤ με δωρεά του Ιδρύματος Λάτση.

Το Σωματείο καταγγέλλει από τη μία πλευρά τον τρόπο με τον οποίο στελεχώθηκε το νέο Τμήμα, αφού δεν έγινε ούτε μία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Αντίθετα, έγιναν υποχρεωτικές μετακινήσεις εργαζομένων από άλλα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας για κάποιους μήνες, αξιοποιώντας τον άθλιο νόμο περί υποχρεωτικής κινητικότητας στο Δημόσιο που ψήφισε η ΝΔ και επέκτεινε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όσα κενά παρέμειναν, συμπληρώθηκαν με επικουρικούς, συμβασιούχους ΚΕΕΛΠΝΟ και όλο το φάσμα των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

Ο κορονοϊός «μας εξασφαλίζει μερικές πολύ μεγάλες ευκαιρίες»

 Με τους νεκρούς στην Κίνα να έχουν ξεπεράσει τους 2.500 και στην Ιταλία αντίστοιχα τους 10, ένα ερώτημα πλανιέται πάνω από τα κεφάλια όλων μας: Θα ενθαρρύνουμε την κρατική παρέμβαση ή θα αφήσουμε την ελεύθερη αγορά να «μεταρρυθμίσει ριζικά» το υγειονομικό σύστημα και να «εξασφαλίσει μερικές πολύ μεγάλες ευκαιρίες» μέσα από την καταστροφή χιλιάδων πολιτών;

Τις τελευταίες μέρες, γινόμαστε μάρτυρες μίας ακόμα ιστορίας καπιταλιστικής «αριστείας» που σχετίζεται με τις προστατευτικές μάσκες. Ο κόσμος συρρέει σωρηδόν να τις προμηθευτεί, συνήθως με μια παροξυσμική υπερβολή από όσα διαβάζει και ακούει στις ειδήσεις, πηγαίνοντας από το ένα φαρμακείο στο άλλο μέχρι να τις βρει – αν τα καταφέρει, αφού στα περισσότερα φαρμακεία πλέον είναι σε έλλειψη – και να πληρώσει το αντίτιμο που θα του πουν με τις τιμές να ποικίλουν από το ένα φαρμακείο στο άλλο.

Η κυβέρνηση αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες αν δεν αποσύρει τα ΜΑΤ από τα νησιά


  Πηγή: Eurokinissi

Σε ανακοίνωση για την επίθεση των ΜΑΤ στους κατοίκους των νησιών του Β. Αιγαίου το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Αν η κυβέρνηση δεν σταματήσει εδώ και τώρα την καταστολή, αν δεν αποσύρει τα ΜΑΤ απ’ όλα τα νησιά, αν δεν ακυρώσει το σχέδιο μετατροπής των νησιών του Αιγαίου σε φυλακές της ΕΕ, αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες.

Αυτή η πολιτική είναι που πυροδοτεί τις δίκαιες αντιδράσεις των νησιωτών, που υπερασπίζονται και θα υπερασπιστούν με κάθε τρόπο το δίκιο τους, τη γη τους, την αξιοπρέπειά τους, τους συνανθρώπους τους.

Οι κυβερνητικές εκκλήσεις για ηρεμία μόνο ως πρόκληση μπορεί να εκληφθούν, όταν τα ΜΑΤ συμπεριφέρονται ως δυνάμεις κατοχής, χτυπούν αδιάκοπα, βανδαλίζουν αυτοκίνητα, πυρπολούν τα δάση της περιοχής, όταν μάλιστα υπάρχει εμμονή σε ένα σχέδιο επικίνδυνο που έχει συναντήσει καθολική αντίδραση.

Ο λαός των νησιών έχει κάθε δικαίωμα να αντιπαλεύει μια πολιτική που στρέφεται εναντίον τόσο του ίδιου όσο και των προσφύγων, όπως επίσης έχει δικαίωμα να αντιστέκεται στον κυβερνητικό αυταρχισμό που επιδιώκει να επιβάλει αυτή την πολιτική με τα ΜΑΤ και τη βία».