Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Επιδοτήσεις και δάνεια στους ομίλους με νέα βάρη και μέτρα στο λαό


Πακτωλός στο κεφάλαιο με οδηγό τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις
 
 
Από τις ανακοινώσεις της Κομισιόν
Copyright 2020 The Associated
Από τις ανακοινώσεις της Κομισιόν
Το μεγαλύτερο μέρος της ευρωπαϊκής παραγωγής συγκεντρώνεται σε σχετικά λίγα κράτη - μέλη, ενώ ταυτόχρονα η έκθεση ισχυρών βιομηχανικών ομίλων της ΕΕ σε άλλες χώρες είναι ιδιαίτερα σημαντική.
 
 Με τη διαπίστωση αυτή, που «ξεγυμνώνει» με το «καλημέρα» τα περί «άδολης αλληλεγγύης» της ΕΕ, δείχνοντας τη σημασία ενός συμβιβασμού των μεγάλων αντιθέσεων που θα διατηρήσει τη συνοχή της Ευρωζώνης, ανοίγει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την πρότασή της για το λεγόμενο «Ταμείο Ανάκαμψης», μηχανισμό για να φορτωθεί η καπιταλιστική κρίση στους λαούς και να στηριχτεί το ευρωπαϊκό κεφάλαιο με «μεταρρυθμίσεις» και πακτωλό χρηματοδότησης σε περιοχές, κλάδους και οικονομίες όπου διαπιστώνονται «συστημικοί κίνδυνοι».

Αποκαλυπτικό είναι και το έγγραφο εργασίας της Κομισιόν, όπου καταγράφονται οι αναμενόμενες απώλειες στις οικονομίες της ΕΕ, η υποτονικότητα των νέων επενδύσεων, ενώ βέβαια γίνεται λόγος για διασυνοριακές επιπτώσεις σε σχέση με τη λειτουργία της ενιαίας αγοράς.

Μεταξύ άλλων στο έγγραφο εργασίας καταγράφονται τα παρακάτω:

ΓΙΑ ΤΟ Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ






           

Τα χρόνια προβλήματα του Γυμνασίου οξύνθηκαν,ιδιαίτερα στις συνθήκες στις οποίες καλείται  να λειτουργήσει. 

          Ανεπαρκείς αίθουσες διδασκαλίας, πολύ μικρότερες από τα προβλεπόμενα τετραγωνικά μέτρα ανά μαθητή. Εργαστήριο πληροφορικής στο υπόγειο, σε συνθήκες ανθυγιεινές. Ασφυξία στα γραφεία καθηγητών και διεύθυνσης. Ελλείψεις εργαστηρίων, γυμναστήριου και αίθουσας εκδηλώσεων. Ελλείψεις στις τουαλέτες, στον εξαερισμό, στον καθαρισμό του σχολείου από μόνιμο προσωπικό. Στην πυρασφάλεια και στις εξόδους κινδύνου. 

          Είναι επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθούν κατάλληλοι χώροι διδασκαλίας, προκειμένου να λειτουργήσει το σχολείο.  Να διασφαλιστούν οι όροι διασφάλισης της υγείας μαθητών και καθηγητών. Με ευθύνη της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής, χωρίς το κόστος να μεταφέρεται στις οικογένειες.

Παραμύθια «άνευ όρων»


  Πηγή: Eurokinissi

Τα πανηγύρια για την πρόταση της Κομισιόν, σχετικά με το λεγόμενο «Ταμείο Ανάκαμψης», διαστρεβλώνουν προκλητικά την πραγματικότητα και επιχειρούν να αναβαθμίσουν στα μάτια του λαού την - σε έναν βαθμό - απαξιωμένη Ευρωπαϊκή Ενωση.

Το βασικό τους επιχείρημα ότι το πρόγραμμα περιλαμβάνει «επιδοτήσεις, άρα λεφτά χωρίς μνημονιακούς όρους» είναι ένα μεγάλο ψέμα.

Η πρόταση της Κομισιόν έχει «βαριά δεσμά» και όρους, αφού τα πακέτα για τους επιχειρηματικούς ομίλους πάνε «πακέτο» με προγράμματα «μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων» που θα καταθέτει κάθε χώρα και θα εγκρίνει η Κομισιόν. Οι επιχορηγήσεις και τα δάνεια θα εκταμιεύονται σε δόσεις «με την ολοκλήρωση κάποιων ορόσημων και στόχων που θα καθορίζονται από τις χώρες - μέλη στα σχέδιά τους».

ΣΥΡΙΖΑ: ΑντιΚΚΕ ακροβασίες... ως συνήθως



«Σημεία και τέρατα» εφηύρε πάλι ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ για να επιτεθεί στο ΚΚΕ. Η αλήθεια είναι ότι όταν πρέπει να στηρίξεις πως είναι «αριστερή», «προοδευτική» η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που πλειοδοτεί αυτήν την περίοδο σε προτάσεις-μέτρα στήριξης του κεφαλαίου, δίνοντας την καλύτερη πάσα στην αντεργατική πολιτική της ΝΔ, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα καταφύγεις σε μπούρδες και ακροβασίες.

Αξιοποιώντας μία -αγνώστου(;) προελεύσεως- διαρροή που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ο μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει κολλημένη τη βελόνα τις τελευταίες 24 ώρες στο «ο λόγος που το ΚΚΕ ψήφισε παρών στην επανεκλογή Στουρνάρα είναι ότι ο πατέρας του ήταν στο ΕΑΜ»! Ναι καλά διαβάζετε... Ακολούθησε το μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ σχετικό δημοσίευμα στο διαδικτυακό βόθρο της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Σήμερα η σκυτάλη πέρασε σε κάποιες εφημερίδες, όπως η ΕΦΣΥΝ, που κάνει λόγο για «ακατανόητη» στάση του ΚΚΕ.