Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

«Μεγάλη αναποδιά» δεν είναι οι καταστροφές και οι νεκροί – Είναι που κυβερνάτε εσείς και δεν έχετε ίχνος ντροπής!

 


 

«Θέλω να ζητήσω από όλους και από όλες να είμαστε ενωμένοι, σε αυτή την πολύ μεγάλη πρόκληση, μια ακόμα πρόκληση για την πατρίδα μας. Δεν το βάζουμε κάτω (…) Όλοι μαζί θα μπορέσουμε να ξεπράσουμε και αυτή την πολύ μεγάλη αναποδιά.  Θα μπορέσουμε να ξαναχτίσουμε αυτά τα οποία η φύση με τόσο πρωτοφανή μανία κατέστρεψε».

Τα κατάφερε και αυτή τη φορά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Μετά από καταστροφές και νεκρούς – και την ώρα που ο εφιάλτης δεν έχει τελειώσει – προκαλεί! Πρόκειται για τις δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Κέντρου Λάρισας. 

«Πρόκληση»; «Αναποδιά»; Σοβαρά μιλάτε, κύριε Μητσοτάκη; Χάνουν το νόημα τους οι λέξεις πάνω στο βουλιαγμένο σας επιτελικό κράτος! Προσβολή στους νεκρούς, στους ανθρώπους που έχασαν τα πάντα, που κινδυνεύουν ακόμα και αυτή την ώρα να πνιγούν! 

Επτά νεκροί, φόβος για τους αγνούμενους και τους εγκλωβισμένους, ολόκληρα χωρίά μέσα στη λάσπη, εικόνες που κόβουν την ανάσα, κι εσείς βρήκατε να μιλήσετε για «αναποδιά»!

Ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση», για τις ανάγκες του λαού και όχι για τα καπιταλιστικά κέρδη

 

 

Δημοσιεύεται το κάλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για τις Τοπικές - Περιφερειακές εκλογές του 2023. Αναλυτικά:

«Εργαζόμενοι, άνεργοι, αγρότες, επαγγελματίες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες,

Το ΚΚΕ σάς καλεί να συμπορευτούμε και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Να στηρίξετε τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης", που συγκρότησε το ΚΚΕ στις 13 Περιφέρειες της χώρας, σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών και σε εκατοντάδες δήμους σε όλη τη χώρα, ξεπερνώντας εμπόδια που θέτει ο αντιδραστικός εκλογικός νόμος της κυβέρνησης της ΝΔ.

Για να εκλεγούν περισσότεροι δήμαρχοι αγωνιστές που θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της δημοτικής αρχής της Πάτρας!

Για να εκλέξουμε περισσότερους αγωνιστές δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, που θα είναι δίπλα στον λαό και τους αγώνες του και όχι χειροκροτητές της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής!

Στις 8 Οκτωβρίου να χάσουν δυνάμεις τα αστικά κόμματα και τα ψηφοδέλτια που άμεσα ή έμμεσα στηρίζονται από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Η σύμπλευσή τους στην αντιλαϊκή δημοτική και περιφερειακή πολιτική αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι σε μεγάλους δήμους και Περιφέρειες αλληλοϋποστηρίζονται μεταξύ τους, γιατί συμφωνούν στα μεγάλα και τα καθοριστικά που χειροτερεύουν τη ζωή του λαού.

Η διακριτή άνοδος που κατέγραψε το ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές, η συσπείρωση που αποτυπώθηκε στη σύνθεση των ψηφοδελτίων του και αποτυπώνεται ξανά στα ψηφοδέλτια στους δήμους και τις Περιφέρειες, στέλνει μήνυμα:

Με αφορμή τις νέες ταυτότητες: Αποπροσανατολισμός και κλιμάκωση της καταστολής

 

Το θέμα με τις νέες ταυτότητες, και κυρίως οι διάφορες ανορθολογικές απόψεις που αναπαράγονται από ακροδεξιές ομάδες, οι ουρές έξω από αστυνομικά τμήματα, η διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη και τα καλέσματα για νέες κινητοποιήσεις, προσφέρουν άφθονο πεδίο για αποπροσανατολισμό και βολική αντιπαράθεση από πλευράς της κυβέρνησης, που βρήκε ευκαιρία να εμφανιστεί ως υπέρμαχος της λογικής, της προόδου και του εκσυγχρονισμού. Το γεγονός όμως ότι στο ίδιο βολικό πεδίο αντιπαρατίθενται με την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα του συστήματος καταδεικνύει ότι τελικά, με αφορμή τις νέες ταυτότητες, υπηρετούνται πολλαπλοί στόχοι.
 
Αποπροσανατολισμός και «διαφήμιση» του εθνικισμού

Είναι προφανές ότι η συζήτηση γύρω από τις νέες ταυτότητες όπως διεξάγεται, με όλα τα φαιδρά συμπαρομαρτούντα, είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για το σύστημα ώστε να γίνεται πράξη ένας ευρύς αποπροσανατολισμός.

Μετατίθεται βολικά η συζήτηση μακριά από τα οξυμένα προβλήματα και τους πραγματικούς υπεύθυνους για τις πλημμύρες, τις πυρκαγιές, την ακρίβεια που σαρώνει, την επικίνδυνη κατάσταση με τις ελλείψεις στα νοσοκομεία σε συνθήκες νέας έξαρσης του κορονοϊού, τα τεράστια κενά σε υποδομές και δασκάλους στο «παρά ένα» μίας ακόμα σχολικής χρονιάς.

Βολεύει ώστε να μένουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας οι εξελίξεις στην οικονομία, με μια νέα κρίση να βρίσκεται προ των πυλών και τα αστικά επιτελεία να ετοιμάζονται να υποβάλουν τους λαούς σε νέες βαριές θυσίες για να ξεπεραστεί. Οπως και το να περάσουν ανώδυνα τα παζάρια για επικίνδυνες διευθετήσεις στα Ελληνοτουρκικά και στην Ανατολική Μεσόγειο, που προχωράνε με γρήγορους ρυθμούς για να ενισχυθεί η νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, με την αστική τάξη της Ελλάδας να επιδιώκει σε αυτό πρωταγωνιστικό ρόλο.

Αυτοί είναι οι άθλιοι ψεύτες και προβοκάτορες!

 

Κάτι ακροδεξιοί βόθροι των social media εδώ και δύο ημέρες επιχειρούν να συσχετίσουν τους δολοφόνους του Αντώνη με το ΠΑΜΕ, τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία και το ΚΚΕ.

Η προβοκάτσια και το ψέμα σε νέα επίπεδα! Πρόκειται για μία δράκα ακροδεξιών και φασιστοειδών με ονοματεπώνυμα, όπως πχ ο Δημήτρης Τσίκας, ο οποίος ήταν υποψήφιος με το ακροδεξιό παραμόρφωμα των Τζήμερου-Κρανιδιώτη στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές και νυν υποψήφιος με ακροδεξιό συνδυασμό στο Δήμο Αθηναίων.

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 9-10 Σεπτέμβρη: Κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ για τις τοπικές - περιφερειακές εκλογές

 

 

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 9-10 Σεπτέμβρη:

- Κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ για τις τοπικές - περιφερειακές εκλογές 2023: Ψήφος στην «Λαϊκή Συσπείρωση» για τις ανάγκες του λαού και όχι για τα καπιταλιστικά κέρδη

- Βούλιαξε στις λάσπες ο θεσσαλικός κάμπος: Τέρμα ο εμπαιγμός! Κυβέρνηση, κόμματα που κυβέρνησαν, περιφερειακές και δημοτικές αρχές έχουν εγκληματικές ευθύνες.

- Όλοι στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ: Ξεσηκωμός: Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!

- 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»: Ο χρόνος για την κορύφωση μετράει αντίστροφα!

- Έγκλημα στο «Blue Horizon»: Οργή για την κτηνωδία, απεργούν οι ναυτεργάτες.

- ΚΚΕ - ΚΝΕ: Κάλεσμα αγώνα μπροστά στη νέα σχολική χρονιά.

Κυκλοφορεί με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 9-10 Σεπτέμβρη: Νίκος Ζαχαριάδης, Γέννημα της ταξικής πάλης & του ΚΚΕ