Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Φρίκη! – Το άγαλμα της Φρειδερίκης θέλει να επαναφέρει ο δήμαρχος Κόνιτσας!

 


Ο Δήμαρχος της ακριτικής περιοχής χρησιμοποίησε ως παράδειγμα τους Μπολσεβίκους που δεν κατέστρεψαν –κατά τον ίδιο- κανένα άγαλμα στην Ρωσία αλλά και τα κρεματόρια της Γερμανίας που σήμερα έχουν μετατραπεί σε τουριστικό προορισμό!

Το άγαλμα της Φρειδερίκης θέλει να επανατοποθετήσει στην Κόνιτσα ο Δήμαρχος της περιοχής Νίκος Εξάρχου.

Δεν πρόκειται για αστείο αλλά για στόχο του δημάρχου τον οποίο ανέλυσε ο ίδιος σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Ήπειρος TV1.

Ο Δήμαρχος της ακριτικής περιοχής χρησιμοποίησε ως παράδειγμα τους Μπολσεβίκους που δεν κατέστρεψαν –κατά τον ίδιο- κανένα άγαλμα στην Ρωσία αλλά και τα κρεματόρια της Γερμανίας που σήμερα έχουν μετατραπεί σε τουριστικό προορισμό!

Μέσος όρος


Η «γενναία αύξηση των οικονομικών πόρων του συστήματος, ώστε αυτοί σε βάθος τετραετίας να εναρμονιστούν με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο» είναι ο δεύτερος άξονας του προγράμματος για την Υγεία που παρουσίασε την Τρίτη ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν και κάτι φανταζόμαστε, ίσως θα μπορούσαν να κάνουν μια διευκρίνιση για ποιον «μέσο όρο» μιλάνε: Μήπως για εκείνον της Ιταλίας, με τις εκατόμβες νεκρών και το Μπέργκαμο, με τα 37 δισ. περικοπών μόνο την τελευταία δεκαετία στο σύστημα Υγείας, όπου 12 εκατομμύρια άνθρωποι δεν λαμβάνουν την αναγκαία ιατρική περίθαλψη για οικονομικούς λόγους; Μήπως εννοούν τη Γερμανία, την «πρώτη και καλύτερη» στην ιδιωτικοποίηση της Υγείας από τη δεκαετία του '90, όπου μόνο το 30% των νοσοκομείων είναι δημόσια κι αυτά λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, έχοντας ως αποτέλεσμα την κατάρρευση του πολυδιαφημισμένου συστήματος και γι' αυτό τα «σκληρά» lockdowns; Μήπως μιλάνε για το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Γαλλία, που έφτασαν να στέλνουν ασθενείς ...στις δίπλα χώρες; 'Η μήπως εννοούν το σύστημα της «ανοσίας της αγέλης» στη Σουηδία, όπου με επίσημα έγγραφα επιβεβαιώθηκε η διαλογή ασθενών στις ΜΕΘ; Για να μη μιλήσουμε για την Πορτογαλία, που τόσο θαυμάζουν για τη σοσιαλδημοκρατική της κυβέρνηση και η οποία έχει μετατραπεί σε «παράδειγμα προς αποφυγή» τους τελευταίους μήνες. Οσο κι αν ψάξουν οι εργαζόμενοι, δεν πρόκειται να βρουν κανένα σύστημα Υγείας που να συνδυάζει την ικανοποίηση των δικών τους αναγκών με τα κέρδη του κεφαλαίου, όπως τους κοροϊδεύουν η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα, ξεπλένοντας και θωρακίζοντας την πολιτική που εκθέτει το λαό σε μεγάλο κίνδυνο.

Είκοσι «Καταδικάζω τη βία από όπου και αν προέρχεται»!

 

Κατά περιόδους, συχνά – πυκνά, είναι αδύνατο να αποφύγουμε τον διαρκή βομβαρδισμό εκφώνησης του κατηγορήματος: «Καταδικάζω τη βία από όπου και αν προέρχεται»!
Αστοί μικροαστοί, πολιτικοί, δημοσιογράφοι ακόμη και σφουγγοκωλάριοι του συστήματος το έχουν δηλητήριο προς πάσαν έναν που θα τολμήσει να διαχωρίσει τη βία σε μαμή της ιστορίας και σε μαμή της καπιταλιστικής εκμεταλλευτικής κυριαρχίας.

Αποδεχόμενοι πλήρως το κατηγόρημα, αρχίζουμε κι εμείς τις καταδίκες της βίας «ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ»:
________________________
1. Καταδικάζουμε τη βία του Σπάρτακου κατά των δουλοκτητών,

2. Καταδικάζουμε τη βία των δουλοπάροικων κατά των τσιφλικάδων,

3. Καταδικάζουμε τη βία των Αμερικανών επαναστατών κατά των Άγγλων αποικιοκρατών,

4. Καταδικάζουμε τη βία των επαναστατών της 1ης γαλλικής δημοκρατικής επανάστασης,

5. Καταδικάζουμε τη βία κατά της Μαρίας Αντουανέτας και του Λουδοβίκου ΙΣΤ΄,

6. Καταδικάζουμε κάθε βία κατά βασιλικών οικογενειών,

7. Καταδικάζουμε τη βία των Ελλήνων επαναστατών του 1821, κατά Τούρκων και Οθωμανών,

“Πέτα τον κομμουνιστή από το ελικόπτερο και θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο” – Ρήση του δικτάτορα Πινοτσέτ ανάρτησε στέλεχος της ΝΔ στο Λαύριο

 


“Ο λαός μας έχει και γνώση και πείρα ώστε να στείλει στον απόπατο της ιστορίας τον οχετό και όσους τον αναπαράγουν” ανέφερε σε καταδικαστική της ανακοίνωση η ΤΟ Μεσογείων και Λαυρεωτικής του ΚΚΕ.

Ολοένα και πιο δυσδιάκριτα γίνονται τα όρια μεταξύ “σοβαρής” και κανονικής Χρυσής Αυγής, καθώς, μετά το γαλάζιο βουλευτή Λαζαρίδη που παραληρούσε για τον “κίναιδο και παιδεραστή” Άρη Βελουχιώτη, ένα ακόμα στέλεχος της ΝΔ αποφάσισε να εκφράσει δημόσια όχι μόνο το λυσσώδη αντικομμουνισμό του, αλλά και το θαυμασμό του για τις φρικαλέες μεθόδους ενός από τα πιο στυγνά καθεστώτα του 20ου αιώνα, τη δικτατορία του Πινοτσέτ.

Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Λιούμη, πρόεδρο της Τοπικής Οργάνωσης Λαυρεωτικής του κυβερνητικού κόμματος, ο οποίος μοιράστηκε στο facebook, μια ρήση που αποδίδεται στον δικτάτορα Αουγκούστο Πινοτσέτ, σύμφωνα με την οποία υποστήριζε πως: “Δώσε ένα ψάρι σε έναν κομμουνιστή και θα σου πει ότι το δικαιούται, μάθε τον να ψαρεύει και θα σου πει ότι τον απασχολούσες ανασφάλιστο. Πέτα τον από το ελικόπτερο και θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο”.

Στον τζόγο η υγεία του λαού

 

Από παλαιότερη κινητοποίηση στο Θριάσιο νοσοκομείο 
Από παλαιότερη κινητοποίηση στο Θριάσιο νοσοκομείο

 

Αντί η κυβέρνηση να πάρει μέτρα ουσιαστικής ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων σε υποδομές και προσωπικό, ανακατεύει την «τράπουλα», επιδιώκοντας μάταια να χωρέσουν οι ανάγκες των ασθενών από την έξαρση της πανδημίας σε αυτό το άθλιο και ανεπαρκέστατο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Αντί να προχωρήσει άμεσα στην επίταξη του ιδιωτικού τομέα, χωρίς καμιά αποζημίωση, για να προστεθούν άκρως απαραίτητες υποδομές και προσωπικό στη μάχη και να σωθούν ζωές από την πανδημία, προσθέτει πελατεία στους μεγαλοκαρχαρίες της ιδιωτικής Υγείας, αφού χιλιάδες αποκλεισμένοι ασθενείς από άλλα νοσήματα τρώνε «πόρτα» από τα δημόσια νοσοκομεία της μιας νόσου.

Αξιοποιεί και εδώ την πανδημία ως «χρυσή ευκαιρία» για να τους μπουκώσει με «ζεστό» χρήμα από την τσέπη του λαού και να κατοχυρώσει νέες μορφές «συμπράξεων», στο πλαίσιο της πολιτικής εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας, που κλιμακώνεται διαχρονικά απ' όλες τις κυβερνήσεις.

Χέρι χέρι «επενδύσεις» και ανταγωνισμοί


ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 5G


Το γεγονός ότι οι περιβόητες «επενδύσεις» και στην «ψηφιακή οικονομία» πάνε χέρι χέρι με την όξυνση των ανταγωνισμών αναδείχθηκε κατά τη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα το 5G στην Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε χτες από το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της «Cisco» στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και με το Παγκόσμιο Κέντρο Ερευνας και Καινοτομίας στην Ψηφιακή Επικοινωνία (DCN Global).

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ενώ στη συζήτηση συμμετείχαν ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζ. Πάιατ, ο γενικός διευθυντής της «Cisco» Αντ. Τσιμπούκης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβας, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας, ο πρύτανης του ΑΠΘ Ν. Παπαϊωάννου και εκπρόσωποι των εταιρειών παροχής του δικτύου στην Ελλάδα, «Cosmote», «Vodafone» και «Wind».