Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

Η «ατομική ευθύνη» και η «λήξη» και των παραμικρών μέτρων βαφτίζεται «συνύπαρξη με τον κορονοϊό»

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Στα ζάρια θα παιχτεί και αυτό το καλοκαίρι η ζωή του λαού, καθώς για την κυβέρνηση προέχουν τα κέρδη των ομίλων. Έτσι, με το άνοιγμα του Τουρισμού η κυβέρνηση για μια ακόμα φορά αίρει ακόμα και αυτά τα ανεπαρκέστατα μέτρα που μέχρι χτες αξιοποιούσε ώστε να απορρίπτει τις δίκαιες διεκδικήσεις για ουσιαστική πρόληψη και προστασία και ταυτόχρονα φορτώνει ολοκληρωτικά στον λαό την ευθύνη να μην κολλήσει.

Θυμίζουμε ότι από 1η Μάη ως 31 Αυγούστου αίρεται η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού σε όλους τους κλειστούς και ανοικτούς χώρους. Από τις 2 Μάη, η χρήση μάσκας θα είναι προαιρετική με εξαίρεση τους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως τα νοσοκομεία και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Από 1η Μάη ορίζεται ένα rapid test την εβδομάδα για την πρόσβαση των ανεμβολίαστων στους χώρους εργασίας, ενώ από 1η Μάη ως 31 Αυγούστου, επανέρχεται η λειτουργία όλων των χώρων στο 100% και αίρεται κάθε μετρικός περιορισμός. 

Καμπάνες... και πρότυπα

 

Στην προσπάθεια να δικαιολογηθούν οι πρόσφατες απελάσεις των 12 Ρώσων διπλωματών από την κυβέρνηση, γράφτηκε στον Τύπο - και δεν διαψεύστηκε - ότι αυτές είχαν να κάνουν πρωτίστως με την «ανησυχία για πιθανή δολιοφθορά σε κρίσιμες υποδομές. Πρώτη δε στο σχετικό κατάλογο είναι η Αλεξανδρούπολη, υποδομή κομβική για τη μεταφορά υλικού και προσωπικού προς τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τις άλλες ΝΑΤΟικές χώρες». Στην πραγματικότητα δηλαδή - με όλες τις σκοπιμότητες που μπορεί να συνοδεύουν τέτοιες διαρροές - επιβεβαιώνεται ότι οι ΝΑΤΟικές υποδομές, που η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν «κορόνα στο κεφάλι τους», αποτελούν στόχο των αντίπαλων ιμπεριαλιστικών κέντρων, με ανυπολόγιστους κινδύνους για τον λαό. Μάλιστα δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία τέτοια «καμπάνα». Θυμίζουμε για παράδειγμα τις σαφείς προειδοποιήσεις της Ρωσίας, τις πληροφορίες για ρωσικές ασκήσεις «εικονικού βομβαρδισμού» της Αλεξανδρούπολης και άλλων ΝΑΤΟικών υποδομών, την παρουσία του «Τρούμαν» στο βόρειο Αιγαίο, που όπως γράφτηκε συνδέθηκε και με τη «δυνατότητα αντιαεροπορικής κάλυψης» της περιοχής, πέρα από τις επιχειρήσεις στην πρώτη γραμμή του μετώπου στην Ουκρανία. Με δυο λόγια: Σαν πολλές να γίνονται οι «καμπάνες» που χτυπάνε για τον ελληνικό λαό, για το πού οδηγεί η πολιτική της εμπλοκής. Το υποτιθέμενο «ήσυχο λιμάνι» των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών δεν είναι παρά ένας τεράστιος μαγνήτης κινδύνων, και η ανάγκη να δυναμώσει η πάλη ενάντια στην εμπλοκή πιο επείγουσα από ποτέ.

Παρεμπιπτόντως, μιας που το έφερε η κουβέντα, το Σάββατο έδεσε στην Αλεξανδρούπολη ένα ακόμα πλοίο, πορτογαλικό αυτήν τη φορά, ξεφορτώνοντας ΝΑΤΟικά στρατεύματα για την πρώτη γραμμή του μετώπου. Και εντάξει, ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν περιμέναμε, αφού «κουνάει μαντήλι» εδώ και καιρό στα ΝΑΤΟικά πλοία που πάνε κι έρχονται στη βάση όπου εκείνος έβαλε τον «θεμέλιο λίθο». Θα μπορούσε όμως να στείλει ένα ευχαριστήριο σε ένα ακόμα πρότυπό του - τη σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση Κόστα - η οποία «εξάγει» ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα...

«ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ» Παρεμβάσεις στις πρεσβείες της Ουκρανίας και της Ρωσίας

 

 

Παρεμβάσεις στις πρεσβείες της Ουκρανίας και της Ρωσίας πραγματοποίησε χθες Τετάρτη, 20 Απρίλη, αντιπροσωπεία του ΔΣ του Συλλόγου «Εμείς που σπουδάσαμε στο Σοσιαλισμό».

Κατά την παρέμβαση στην πρεσβεία της Ουκρανίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη Β' γραμματέα προκειμένου να επιδοθεί το κείμενο του Συλλόγου, όπου από την πλευρά της αντιπροσωπείας εκφράσθηκε η ιδιαίτερη ανησυχία που προκαλεί η σύλληψη του Γραμματέα της Λενινιστικής Κομμουνιστικής Ένωσης Νεολαίας της Ουκρανίας, Μιχαήλ Κονονόβιτς και του αδελφού του Αλεξάντρ.

ΠΑΜΕ Εργατική Πρωτομαγιά 2022 - Ελπίδα η πάλη των λαών (SPOT)

 

 
 

Δείτε το spot του ΠΑΜΕ για την εργατική Πρωτομαγιά.

«Ελπίδα η πάλη των λαών» τονίζει και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή 1η Μάη στις 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα (διαβάστε εδώ για τις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα). 

Λερναία Ύδρα

 

 

Αν κοιτάξει κανείς την ελληνική επικράτεια απ' άκρη σ' άκρη, με δυσκολία θα βρει αυτές τις μέρες μια υποδομή, αεροδρόμιο, λιμάνι και δρόμο που να μην αξιοποιείται για την προώθηση ΝΑΤΟικού πολεμικού υλικού στην Ουκρανία ή σε κάποια γειτονική της χώρα (Πολωνία, Ρουμανία), ενώ κλιμακώνονται η ρωσική εισβολή και οι συγκρούσεις.

Ομως η ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο δεν περιορίζεται στις «διευκολύνσεις» για τη γρήγορη διεκπεραίωση του ΝΑΤΟικού υλικού προς το πολεμικό μέτωπο, ούτε στη βοήθεια «επί του πεδίου» της σύγκρουσης με τη Ρωσία, με τα οπλικά συστήματα που στέλνονται στην Ουκρανία, με ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο και για νέες αποστολές, παρά τις κυβερνητικές «διαψεύσεις».

Για να παραφράσουμε το τραγούδι, «για ένα κομμάτι ψωμί» από τη «λεία» του ιμπεριαλιστικού πολέμου - για την αναβάθμιση δηλαδή και τις «ευκαιρίες» της αστικής τάξης - το πιο σπουδαίο είναι... η ΝΑΤΟική «ψυχή». Κι αν αυτό ίσχυε μια φορά μέχρι χτες, στη νέα φάση που έχουν μπει οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί σήμερα ισχύει δέκα.

ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Ο λαός θα πληρώσει το πανάκριβο αμερικανικό LNG, που προωθείται με αφορμή τις κυρώσεις στη Ρωσία

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΡΕΒΥΘΟΥΣΑ
 
Με γρήγορους ρυθμούς στην υλοποίηση του ευρωατλαντικού σχεδιασμού στην Ενέργεια

Την ίδια στιγμή σημειώνεται «έκρηξη» ληξιπρόθεσμων οφειλών από νοικοκυριά

 

Eurokinissi

Επιβεβαιώσεις για την υλοποίηση των ευρωατλαντικών σχεδιασμών στον τομέα της Ενέργειας, ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην προμετωπίδα της στρατηγικής για την «ενεργειακή απεξάρτηση» από τα ρωσικά ενεργειακά προϊόντα και την εξάρτηση από το LNG των ΗΠΑ, κατέθεσε για μια ακόμη φορά ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, με αφορμή τη χτεσινή του επίσκεψη στον τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από την διευθύνουσα σύμβουλο του ΔΕΣΦΑ, Maria Rita Galli, για τα έργα τα οποία σχεδιάζονται το επόμενο διάστημα στις εγκαταστάσεις της Ρεβυθούσας προκειμένου να αυξηθεί η αποθηκευτική τους ικανότητα, ένα έργο που, όπως είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης, «δίνει τη δυνατότητα να αυξήσει την ενεργειακή ανεξαρτησία της η Ελλάδα σε ό,τι αφορά την υποδοχή φυσικού αερίου». Για μια ακόμη φορά απέδωσε το πρόβλημα των υψηλών τιμών Ενέργειας στη γενικότερη διεθνή κατάσταση λέγοντας ότι «βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή κατάσταση έκρηξης στις τιμές του φυσικού αερίου. Το πρόβλημα αυτό είναι εισαγόμενο». Κάτι που όχι μόνο δεν ισχύει αλλά γίνεται προσπάθεια να συγκαλυφθούν οι πραγματικές αιτίες, που είναι η πολιτική της «απελευθέρωσης» της Ενέργειας, η «πράσινη μετάβαση» και τα συνεπακόλουθά τους, όπως το χρηματιστήριο ρύπων και η απολιγνιτοποίηση.

Φοροαπαλλαγές και προνόμια στους εφοπλιστές, νέο χτύπημα στους ναυτεργάτες

 

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
 



Καταψήφισε το ΚΚΕ | ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τσακώνονται για το ποιος είναι περισσότερο με τους εφοπλιστές

 

Νέες σαρωτικές αλλαγές σε βάρος των ναυτεργατών στους όρους αμοιβής και Κοινωνικής Ασφάλισης και στις συνθήκες εργασίας, αυτήν τη φορά στα τουριστικά πλοία, σε συνδυασμό με νέα προνόμια και φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές, προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ με νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χτες το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Το νομοσχέδιο φέρει τον τίτλο «Εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου για τη δραστηριοποίηση των πλοίων αναψυχής και των τουριστικών ημερόπλοιων, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου των επαγγελματικών πλοίων αναψυχής και άλλες διατάξεις».

Το ΚΚΕ καταψήφισε το νομοσχέδιο. Οπως το παρουσίασε συνοπτικά η ειδική αγορήτρια του Κόμματος, Διαμάντω Μανωλάκου, προβλέπει τα εξής: