Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Οι υποψήφιοι με την «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Ωραιοκάστρου.









                                          ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΟΥ ΒΙΚΤΩΡΙΑ. 

 

Χημικός Μηχανικός. Προϊσταμένη τμήματος στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά. Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου  Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Λυκείου Ωραιοκάστρου.






ΠΟΥΓΑΤΣΑΛΕΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ( Σάκης )



44 ετών, Εργάτης Φορτοεκφορτωτής. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μελισσοχώρι. Μέλος του Σωματείου Φορτοεκφορτωτών Μενεμένης. Παντρεμένος και πατέρας 2 παιδιών.





ΣΤΕΛΛΑΣ-ΑΝΝΑΣ (ΣΤΕΛΙΑΝΑΣ) ΒΑΡΒΕΡΗ  
 
 
 είναι 25 ετών και κατοικεί στο Ωραιόκαστρο.
Είναι φοιτήτρια (στο πτυχίο) της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Α.Π.Θ.









                                     ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΒΑΡΒΕΡΗΣ

Γεννήθηκε το 1960,  μεγάλωσε στο Δρυμό, και τώρα κατοικεί στο Ωραιόκαστρο. 
είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

 

 Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας. 'Εργάζεται ως Ιδιωτικός Υπάλληλος.


Το 4σέλιδο φυλλάδιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ωραιοκάστρου


Λαϊκή Συσπείρωση Ωραιοκάστρου Κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ στις εκλογικές μάχες του Μαΐου.




Πάει πολύ


Τα ελληνικά δημόσια νοσοκομεία να συνδιοικούνται από το Δημόσιο και τους ιδιώτες, μέσω μακροχρόνιων συμβάσεων, πρότεινε ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας χτες σε ραδιοφωνικό σταθμό. Για τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, πρότεινε να είναι των ιδιωτών, που θα τον μισθώνουν και θα πληρώνονται ανά εξέταση ή θεραπεία. Οι δηλώσεις της ΝΔ προκάλεσαν την «αντίδραση» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που πρόβαλε ως απάντηση «την υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων για την προμήθεια 19 υπερσύγχρονων αξονικών τομογράφων για τις ανάγκες Νοσοκομείων σε όλη τη χώρα (...) Τα μηχανήματα θα πληρωθούν στις προμηθεύτριες εταιρείες από τα Νοσοκομεία που θα τα υποδεχτούν, αξιοποιώντας τους πόρους που μεταφέρονται σε αυτά από τον ΕΟΠΥΥ». Θυμίζουμε ότι ο ΕΟΠΥΥ, που χρηματοδοτείται από τις εισφορές των ασφαλισμένων, αγοράζει υπηρεσίες από τα δημόσια νοσοκομεία, που λειτουργούν ολοένα και περισσότερο ως ...εισπρακτικές. Τα νοσοκομεία δηλαδή αγοράζουν τους αξονικούς με τα λεφτά των ασφαλισμένων, κι ας κοκορεύεται η κυβέρνηση ότι τους εξασφαλίζει νέο ιατροτεχνικό εξοπλισμό. Οσο για τον καβγά με τη ΝΔ, η οποία πλειοδοτεί διαρκώς σε αντιλαϊκά μέτρα, εκλιπαρώντας για την εμπιστοσύνη του κεφαλαίου, θυμίζουμε ότι οι διοικητές των νοσοκομείων είναι διορισμένοι και ότι πετυχημένος θεωρείται εκείνος που λειτουργεί το νοσοκομείο ως κερδοφόρα επιχείρηση, στη λογική «κόστους - οφέλους», ρίχνοντας το κόστος για το κράτος και μεταφέροντας τα βάρη στους ασθενείς. Πάει πολύ επομένως ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, που υλοποιούν στρατηγικές κατευθύνσεις της ΕΕ και του κεφαλαίου, να κάνουν πως τσακώνονται στην πλάτη του λαού, που υποφέρει από το χάλι στην Υγεία.

Στέλνουμε μήνυμα



Η στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των υπόλοιπων αστικών πολιτικών δυνάμεων απέναντι στη νέα κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, όπως και συνολικά απέναντι στις πολύ επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή, όπου η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι, με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να συγκεντρώνουν δυνάμεις απέναντι στο Ιράν, πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου για το λαό μας στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Στα πολλά «μνημεία αίσχους» της ελληνικής κυβέρνησης έρχεται να προστεθεί η απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ στις απαράδεκτες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων. Η δήλωση δηλαδή ότι οι κινήσεις της Τουρκίας «υπονομεύουν τη συνοχή της συμμαχίας στην περιοχή» και ότι η Τουρκία «παρακωλύει τη δραστηριότητα του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο». Τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και η ασφάλεια του λαού μας μπαίνουν στο ζύγι και στο παζάρι των ιμπεριαλιστικών σχεδίων των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ στην περιοχή.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι κυριολεκτικά αδίστακτη. Χώνει βαθιά το λαό μας σε επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή, παζαρεύει στο ΝΑΤΟικό πλαίσιο κυριαρχικά δικαιώματα, παίζει με τη φωτιά για λογαριασμό των συμφερόντων επιχειρηματικών ομίλων.

Κόβουν και ράβουν αντεργατικά




Ο ψευτοκαβγάς ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για την 7ήμερη εργασία είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς διαπληκτίζονται πάνω σε κάλπικες διαχωριστικές γραμμές, για να ενισχύσουν την πόλωση, ιδιαίτερα μπροστά στις εκλογές. Αλλά κυρίως για να κρύψουν ότι συμπλέουν στα βασικά για το κεφάλαιο, όπως είναι η κατάργηση του 8ωρου και η «διευθέτηση» του χρόνου εργασίας. Ταυτόχρονα, τα όσα αποκάλυψε και χτες ο «Ριζοσπάστης» για τις Οδηγίες της ΕΕ σχετικά με το χρόνο εργασίας επιβεβαιώνουν ότι η επίθεση στα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού είναι ενιαία στην Ευρωένωση του κεφαλαίου, η οποία διαμορφώνει το γενικότερο πλαίσιο της αντιλαϊκής πολιτικής με Οδηγίες και κατευθύνσεις, που ενσωματώνουν στη νομοθεσία τους και υλοποιούν οι κυβερνήσεις στα κράτη - μέλη, ενώ Περιφέρειες και δήμοι αναλαμβάνουν να εξειδικεύσουν την εφαρμογή της αντιλαϊκής νομοθεσίας σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Θυμίζουμε εδώ ότι το 90% των αποφάσεων της ΕΕ είναι ομόφωνες, από τις κυβερνήσεις όλων των κρατών - μελών.