Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

Άριστα στο μαλάκωμα!

 
 
20-07-2020
Μαλακώστε ρε, τη γλώσσα σας. Την εικόνα σας. Τη διαμαρτυρία σας. Μαλακώστε γενικώς.

Μαλακώστε ρε, τη γλώσσα σας. Την εικόνα σας. Τη διαμαρτυρία σας. Μαλακώστε γενικώς. Τώρα που το ρολόι της Ιστορίας γυρίζει σαν τρελό, όπισθεν ολοταχώς για να μας πάει εκεί που θα αφήσουμε τα μαύρα σκυλιά του φασισμού. Τους αργυραμοιβούς, τους θεομπαίχτες, τα ζόμπι σταρ του καπιταλισμού, τη νέα γενιά φαιοχιτώνων, την αλεπού στο παζάρι της κλιματικής αλλαγής, κι άλλα τέτοια, αν δεν μαλακώσετε, αν δεν …«softαινάρετε» λιγάκι, τότε θα γνωρίσετε απ’ την καλή κι απ’ την ανάποδη τι πάει να πει ευρωπαϊκό φιλότιμο. Ειδικώς όσοι νομίζετε ότι η λέξη φιλότιμο είναι ελληνικής κοπής και δεν μεταφράζεται, αλλά εύκολα παραφράζεται, με το χέρι παρά τσέπη και το χρήμα παρά πόδα.

Για τη συμπλήρωση 46 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο



Για τη συμπλήρωση των 46 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του τονίζει: 

«Συμπληρώνονται φέτος σαράντα έξι χρόνια από το έγκλημα σε βάρος του κυπριακού λαού με την τουρκική εισβολή και τη συνεχιζόμενη κατοχή του 37% της Κύπρου, που πραγματοποιήθηκε με τις ευλογίες του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ κι αφού πρώτα το δρόμο άνοιξε το πραξικόπημα της ελληνικής χούντας και της ΕΟΚΑ Β' σε βάρος της κυβέρνησης Μακάριου.

Όπως τότε έτσι και σήμερα, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ενθαρρύνουν την τουρκική επιθετικότητα, ενώ σε συνεργασία με την αστική τάξη της Ελλάδας μεθοδεύουν τη συνδιαχείριση στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.