Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΜΑΙΑ ΣΤΟ ΓΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


«Δεν αποδέχομαι τη δωρεά του ιδρύματος "Στ. Νιάρχος"»



  Πηγή: Eurokinissi

Το χρηματικό μπόνους της δωρεάς του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» αποποιείται εργαζόμενη μαία στο ΓΝ Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Σε επιστολή της σημειώνει:
«Λέγομαι Άγγου Φωτεινή, είμαι εργαζόμενη μαία στο ΓΝ Θεσσαλονίκης Ιπποκράτειο, όπως και χιλιάδες άλλοι σε όλη τη χώρα που κρατάνε ολόκληρα νοσοκομεία και κλινικές ανοιχτές και όρθιες.

Σε αυτό το τρίμηνο που πέρασε, στελεχώσαμε μονάδες και τμήματα Covid-19. Τον πρώτο καιρό, τα μέτρα προστασίας ήταν μετρημένα και ελλιπή. Δίναμε κυριολεκτικά μάχη για να εξασφαλίσουμε πως όλοι, εργαζόμενοι και ασθενείς, θα είναι ασφαλείς σε όλες τις βάρδιες. Αυτό το τρίμηνο φάνηκε ότι κανείς δεν περισσεύει.

Δύο ... αντίθετες «εικόνες»





Η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έχουν αρχίσει πάλι το γνωστό τροπάρι, όσο καθημερινά αυξάνουν τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας, άμεση συνέπεια του ανοίγματος στον τουρισμό, αφού τα περισσότερα είναι εισαγόμενα ή, όπως ομολογούν ειδικοί, ακόμα και όσα κυκλοφορούν στην κοινότητα είναι αποτέλεσμα κάποιας επαφής με εισαγόμενο. Η «χαλάρωση», η «ατομική ευθύνη» και τα μέσα ατομικής προστασίας κλίνονται σε όλες τις πτώσεις για να κρυφτεί - για άλλη μια φορά - η ευθύνη του αστικού κράτους. Προφανώς και η ατομική ευθύνη για την προστασία της υγείας είναι απαραίτητη, όμως το μείζον ζήτημα είναι η κρατική πολιτική που εφαρμόζεται και οι προτεραιότητες που θέτει.