Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

ΤΙ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 25 ΙΟΥΝΗ 2023;

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

Αριστοτέλους 32 & Ολύμπου 77      Τηλ. 2310237694

www.syntaxio.blogspot.com   e-mail: suntax.ika@gmail.com

ΤΙ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 25 ΙΟΥΝΗ 2023;

Συνάδελφοι συνταξιούχοι.

Στις εκλογές στις 25 Ιούνη ΔΕΝ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ η πολιτική που θα εφαρμοστεί από την κυβέρνηση, που θα προκύψει από αυτές.

Αυτό έχει ήδη κριθεί από τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει, με την υπογραφή τους απέναντι στους δανειστές, στους επενδυτές, στους λομπίστες, όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν ή που συγκυβέρνησαν στη χώρα μας.

 Έχει κριθεί από τις στρατηγικές συμφωνίες που έχουν υπογράψει οι κυβερνήσεις της χώρας μας, από τις αποφάσεις των συνόδων κορυφής των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης  και από τις συνόδους κορυφής των αρχηγών κρατών μελών του ΝΑΤΟ.

Με δεδομένη λοιπόν την  πολιτική που θα εφαρμοστεί, μετά τις 25 Ιούνη, τα αφεντικά, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι βιομήχανοι , οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες, οι «επενδυτές», τα κάθε καρυδιάς Funds, οι Ευρωπαίοι και οι πέραν του Ατλαντικού «σύμμαχοί» μας, όχι μόνο δεν ανησυχούν για το όνομα του επόμενου πρωθυπουργού, αλλά εξέφρασαν ήδη την βεβαιότητα τους, ότι η όποια νέα κυβέρνηση της χώρας θα είναι  συνεπής συνεχιστής αυτής της πολιτικής.

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ Αναδεικνύει την επικίνδυνη κατάσταση με τα εργοδοτικά εγκλήματα

 

Καταθέτει Σχέδιο Ψηφίσματος για την Επιτροπή Απασχόλησης (EMPL) του Ευρωκοινοβουλίου

 

 

Την επικίνδυνη κατάσταση με τα «εργατικά ατυχήματα» - εργοδοτικά εγκλήματα αναδεικνύει στο Ευρωκοινοβούλιο η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ και καταθέτει Σχέδιο Ψηφίσματος για την Επιτροπή Απασχόλησης (EMPL) του Ευρωκοινοβουλίου. Όπως επισημαίνει: 

Η κατάσταση στους χώρους δουλειάς και στην Ελλάδα και συνολικά στην ΕΕ επιδεινώνεται. Η επιθετικότητα του κεφαλαίου για την ένταση της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης τροφοδοτείται από την αντεργατική πολιτική της ΕΕ, των αστικών κρατών και κυβερνήσεων με αποτέλεσμα να αυξάνονται διαρκώς τα εργοδοτικά εγκλήματα.

Είναι ενδεικτικό ότι τα τελευταία στοιχεία που έχει δημοσιεύσει η ΕΕ για τα εργοδοτικά εγκλήματα που αποκαλεί «εργατικά ατυχήματα» αφορούν μόλις το 2020 και αναφέρουν 3000 νεκρούς εργαζομένους. Στην Ελλάδα ενώ την τριετία 2015 - 2017 σημειώθηκαν σχεδόν 20.000 εργατικά «ατυχήματα» τα επόμενα χρόνια και με βάση  μόνο  επιμέρους στοιχεία καταγράφεται διπλασιασμός των θανατηφόρων δυστυχημάτων από το 2019 στο 2022,όταν καταγράφηκαν 104. Μόνο στην αρχή του 2023 μέχρι τον Απρίλιο τα εργατικά δυστυχήματα ξεπερνούν τα 71, μέσα σε αυτά κι οι νεκροί σιδηροδρομικοί του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος των Τεμπών. Ακόμη και από τα επίσημα - ελλιπή - στοιχεία, στη χώρα μας κατά μέσο όρο κάθε εβδομάδα 2 εργαζόμενοι πεθαίνουν στο χώρο δουλειάς.