Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

Η κρίση γεννάει «ευκαιρίες»: 100% πάνω τα νοίκια σε περιοχές κοντά στο Μάτι!


 
 
Συνεχίζεται το πάρτι των κερδοσκόπων στα καμένα, αφού κάθε μέρα που περνά επιβεβαιώνει τις πληροφορίες, ότι υπάρχουν ιδιοκτήτες ακινήτων και ξενοδοχείων, οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη των πυρόπληκτων για άμεση στέγαση, νοικιάζουν διαμερίσματα σε πυρόπληκτους με διπλάσια χρήματα απ’ ότι πριν την πυρκαγιά κι απαιτώντας να πληρώσουν μπροστά μέχρι και τέσσερα νοίκια…

Ταυτόχρονα την εμφάνισή τους στην περιοχή έχουν κάνει και μεσίτες που ζητούν πιεστικά να αγοράσουν περιουσίες στα καμένα σε εξευτελιστικές τιμές.
Χιλιάδες οικογένειες που υποχρεώθηκαν να αναζητήσουν στέγη από τη μια μέρα στην άλλη το έκαναν κάτω από τις χειρότερες δυνατές συνθήκες. Η τραγωδία στην Ανατολική Αττική ήρθε σε μια περίοδο που τα διαθέσιμα ακίνητα είναι λιγότερα από κάθε άλλη εποχή του χρόνου. Επιπλέον οι περισσότεροι πυρόπληκτοι αναζητούν στέγη σε μια σχετικά μικρή ακτίνα, που ξεκινά από τον Μαραθώνα και φτάνει μέχρι το Πικέρμι, για να μπορούν να πηγαίνουν με μεγαλύτερη ευκολία στην ιδιοκτησία τους και να κάνουν όλες τις δουλειές, διαδικαστικές και άλλες, που απαιτούνται.

Πάντως και στο πρόσφατο παρελθόν είχαμε ανάλογες προσπάθειες. Για παράδειγμα, όταν πλημμύρισε η Μάνδρα το Νοέμβρη του 2017, εκατοντάδες σπίτια έπαθαν μεγάλες ζημιές και οι πολίτες που έμεναν σε αυτά αναζήτησαν στέγη σε κοντινές περιοχές, όπως ο Ασπρόπυργος. Τα ενοίκια αυξήθηκαν και εκεί, με αποτέλεσμα άνθρωποι κατεστραμμένοι να είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν υπέρογκα ποσά για να μείνουν κάπου.

Καταγγελία για κατάσχεση του επιδόματος σε πυρόπληκτο
 
Στο μεταξύ, καταγγελία είδε το φως της δημοσιότητας (τηλεόραση ΑΝΤ1) σύμφωνα με την οποία, η εφορία προχώρησε σε κατάσχεση του έκτακτου εφάπαξ επιδόματος σε πυρόπληκτο της Ραφήνας για χρέη προς την εφορία και συγκεκριμένα για οφειλές ΕΝΦΙΑ.

Η εφορία προχώρησε σε αυτή την κίνηση, παρότι, σύμφωνα με το ΦΕΚ, το οποιοδήποτε ποσό οικονομικής ενίσχυσης προς τους πυρόπληκτους είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και δεν συμψηφίζεται με άλλα χρέη.

Με πληροφορίες από τον 902.gr
 

Ο Αττίλας 2 στην Κύπρο.., η ‘κλονισμένη’ από τα γεγονότα ελληνική Χούντα, και από τη Γενεύη ο μέγας – Καραμανλής!

 
 

O χουντικός Ιωαννίδης τον Ιούλιο του 1974, στις 20 του μήνα, την ώρα ακριβώς που ήταν σε εξέλιξη η πρώτη απόβαση των Τούρκων στην Κύπρο, θα φύγει από τη σύσκεψη του Πενταγώνου με τον Αμερικανό πρέσβη Χένρι Τάσκα, φωνάζοντας στον Αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών Τζόζεφ Σίσκο ότι “Μας εξαπατήσατε!”, και ότι παρόλες τις νουθεσίες του για έναν ενδεχόμενο ελληνοτουρκικό πόλεμο εκείνος θα κήρυττε πράγματι τον πόλεμο στην Τουρκία. Εδώ γίνεται καταφανές ότι οι χουντικοί δεν περίμεναν από τους Αμερικανούς τέτοιο κακό – τέτοιο ανεπανόρθωτο σχεδόν στραπάτσο! Αλλά το ερώτημα εδώ είναι τι να περίμενε άραγε ο Ιωαννίδης από τους Αμερικανούς; Ποιο αλισβερίσι μαζί τους ήταν εντιμότερο;

Πρότυπο


«Συμφωνία στα πρότυπα των Πρεσπών» προαναγγέλλουν τα διεθνή ΜΜΕ για τις σχέσεις Σερβίας - Κοσσόβου, εκθειάζοντας και μ' αυτόν τον τρόπο την πρόσφατη συμφωνία Ελλάδας - ΠΓΔΜ, που τίθεται σε δημοψήφισμα στη γείτονα χώρα στις 30 Σεπτέμβρη. Και μόνο η αναφορά σ' αυτήν τη συμφωνία επιβεβαιώνει ότι «δουλεύτηκε» για να αποτελέσει πρότυπο στη διευθέτηση κι άλλων εκκρεμοτήτων στα Βαλκάνια, όπως είναι και αυτό της διένεξης ανάμεσα στη Σερβία και το Κόσσοβο. Αν κάτι επαληθεύεται επομένως είναι ο ευρωΝΑΤΟικός της χαρακτήρας. Πολύ περισσότερο που ως «καταλύτης» για την επίσπευση της συμφωνίας ανάμεσα στη Σερβία και στο Κόσσοβο προβάλλεται η επιτάχυνση των διαδικασιών ένταξης της πρώτης στην ΕΕ, με το ΝΑΤΟ βέβαια να καραδοκεί, έναντι της ρωσικής επιρροής στη χώρα. Εχουμε δηλαδή ένα «ντόμινο» διευθετήσεων στην περιοχή, που προδίδουν μελετημένο σχέδιο για την «ευρωατλαντική ολοκλήρωση» της Βαλκανικής. Και είναι φανερό ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει αναλάβει ρόλο σ' αυτές τις διευθετήσεις, όσο κι αν προσπαθεί να παρουσιάσει τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ ως επίλυση ενός «διμερούς» τάχα ζητήματος. Στο διά ταύτα, όμως, τη μορφή ντόμινο μπορεί να πάρουν και οι συνέπειες αυτών των διευθετήσεων. Οχι μόνο εξαιτίας της δεδομένης αντίδρασης της Ρωσίας, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού της κυρίως με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, αλλά και επειδή στην περίπτωση της Σερβίας και του Κοσσόβου ανοίγει ξανά στα Βαλκάνια ο ασκός του Αιόλου για αλλαγές συνόρων και η πείρα από το παρελθόν είναι πραγματικά εφιαλτική για τους λαούς. Μ' αυτήν ακριβώς την πείρα πρέπει επομένως να αποκρούσουν τα παραμύθια για την «ασφάλεια», την «ειρήνη» και τη «σταθερότητα» που εγγυάται τάχα το ΝΑΤΟ στην περιοχή.

«Πράξεις» και «τομές» για το κεφάλαιο


  Πηγή: Eurokinissi

«Πράξεις» και «τομές» υπόσχεται η κυβέρνηση μετά την πύρινη τραγωδία στην Ανατ. Αττική και συνδέει τα μέτρα που εξήγγειλε για τη διαχείριση της καταστροφής, με την κοροϊδία για φιλολαϊκές τάχα «προσαρμογές», μετά την έξοδο από τα μνημόνια.

Διαφημίζει τον επανασχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας και τις μπουλντόζες για τα αυθαίρετα, όμως εδώ και τρεις βδομάδες δεν έχει ανακοινώσει ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο για τις τεράστιες ελλείψεις στην πρόληψη, στη δασοπροστασία, σε μέσα και προσωπικό πυρόσβεσης.

Κουβέντα δεν λέει επίσης για την πολιτική εμπορευματοποίησης της γης, που οπλίζει το χέρι εμπρηστών και καταπατητών. Αντίθετα, με νόμους που η ίδια ψήφισε, σε συνέχεια των προηγούμενων, διευκολύνει την αξιοποίηση δασών και αιγιαλού για επιχειρηματική δράση.