Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Αποποιούμαι τη δωρεά-χρηματικό μπόνους του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»

 
ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
 

  Πηγή: Eurokinissi

Το χρηματικό μπόνους της δωρεάς του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» αποποιείται συμβασιούχος καθαρίστρια της Μονάδας Λοιμωδών 2 του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Σε επιστολή της σημειώνει:

«Ονομάζομαι Γκόγκου Ελένη. Εδώ και 2,5 χρόνια περίπου είμαι συμβασιούχος στον τομέα της καθαριότητας στο ΠΓΝΙ. Για περίπου 2 μήνες δούλεψα στη Μονάδα Λοιμωδών 2 του ΠΓΝΙ. Προκαταβολικά δηλώνω ότι κατανοώ και σέβομαι απόλυτα όλους όσοι αποδέχτηκαν τη δωρεά. Είναι αυτονόητο ότι οι οικονομικές ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους είναι τεράστιες. Προσωπικά όμως αποποιούμαι τη δωρεά- χρηματικό μπόνους του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος διότι:

Θεωρώ εμπαιγμό και κοροϊδία την ώρα που όλοι μιλάνε για τους "ήρωες" εργαζόμενους των νοσοκομείων, οι εργαζόμενοι αυτοί να διαχωρίζονται και μάλιστα μ' αυτόν τον τρόπο. Όλοι όσοι δουλεύαμε και δουλεύουμε στα νοσοκομεία , επιστρέφαμε και επιστρέφουμε  στα σπίτια μας και στα παιδιά μας με την ίδια αγωνία και το ίδιο άγχος.

Αλλεργία στο σφυροδρέπανο – Η κόκκινη σημαία σπέρνει εφιάλτες στον πρέσβη της Ουγγαρίας στις Βρυξέλλες



Η σημαία της ΕΣΣΔ μέσα στην πρωτεύουσα της ΕΕ προκάλεσε το ξέσπασμα του πρέσβη του Όρμπαν ενάντια στην “εξιδανίκευση του κομμουνισμού”, αλλά και τα μπλουζάκια του Τσε. 

Δεν είναι μόνο οι ντόπιοι φιλελέδες και ακροκεντρώοι που ωρύονται για “σοβιετίες”, “ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς” κι άλλα παρόμοια. Εις τας Ευρώπας και ειδικότερα μεταξύ των χωρών του Βίζενγκραντ εν προκειμένω κάποιοι πάνε ακόμα παραπέρα, εντοπίζονται στη δυτική Ευρώπη, ακόμα και στην καρδιά της ΕΕ, τις Βρυξέλλες, την καρδιά του (κόκκινου) τέρατος.

Απέρριψε η κυβέρνηση τις τροπολογίες του ΚΚΕ


  Πηγή: Eurokinissi

Απέρριψε η κυβέρνηση τις τροπολογίες του ΚΚΕ για την μετάδοση μηνυμάτων από τα ΜΜΕ και για τις εργατικές απαιτήσεις σε πλειστηριασμό ή πτώχευση.

Με «αστεία» επιχειρήματα ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας ισχυρίστηκε ότι η τροπολογία για τη μετάδοση μηνυμάτων αφορά άλλο υπουργείο, όταν στο ίδιο νομοσχέδιο κατατέθηκε και μάλιστα εκπρόθεσμα η τροπολογία του υφυπουργού Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων.

Για το θέμα των εργατικών απαιτήσεων υποστήριξε πως το θέμα θα ενταχθεί σε κυβερνητικό νομοσχέδιο για τον πτωχευτικό κώδικα.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης υπερψηφίστηκε, το ΚΚΕ το καταψήφισε. Επίσης από τους βουλευτές της ΝΔ υπερψηφίστηκε η τροπολογία Αυγενάκη.

902gr

Όλοι τους αρνήθηκαν την πρόταση του ΚΚΕ να διερευνηθεί ουσιαστικά η υπόθεση «Novartis» (VIDEO)




Τον υποκριτικό χαρακτήρα που έχουν οι «καυγάδες» της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ για τα σκάνδαλα ανέδειξε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στη Βουλή, όπου συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης. 

Με αφορμή την υπόθεση «Novartis» υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε την πρόταση του ΚΚΕ να διερευνηθεί ουσιαστικά η υπόθεση, ενώ η ΝΔ περιόρισε την Προανακριτική αποκλειστικά στον Παπαγγελόπουλο.

Ζωή «στα όρια» ή πάλη για το μέλλον που μας αξίζει;





Μια 9χρονη πέφτει λιπόθυμη από την πείνα έξω από φούρνο, πριν προλάβει η μητέρα της, άνεργη ξενοδοχοϋπάλληλος, να της αγοράσει λίγο ψωμί. Κι αυτό συμβαίνει στο «διαμάντι του τουρισμού», εκεί που χτυπάει η καρδιά της «βαριάς βιομηχανίας» της χώρας, στο νησί της Ρόδου. Εκεί που κάθε χρόνο τα πεντάστερα ξενοδοχεία – μεγαθήρια ανακαινίζονται για να υποδεχτούν δεκάδες χιλιάδες τουρίστες, τα αεροπλάνα προσγειώνονται το ένα μετά το άλλο και οι μεγαλοξενοδόχοι δεν προλαβαίνουν να μετρήσουν τα ρεκόρ αφίξεων και κερδοφορίας.

Κι όμως, το συγκλονιστικό αυτό περιστατικό, εκτός από επιβεβαίωση για το ποιος κερδίζει και ποιος χάνει από την «εξωστρέφεια» της καπιταλιστικής οικονομίας, ήρθε να δείξει και κάτι ακόμα. Το γεγονός ότι η μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας ζει «στο όριο». Η μητέρα του κοριτσιού άλλωστε δήλωσε ότι μέχρι πέρυσι, με τα 1.000 ευρώ που έπαιρνε, μπορούσε να ζήσει τα παιδιά της, όμως φέτος καλείται να επιβιώσει με ένα επίδομα 168 ευρώ για δύο μήνες. Τι άλλαξε; Μεσολάβησαν μια περίοδος καπιταλιστικής ανάπτυξης και ένα ακόμα ξέσπασμα οικονομικής κρίσης. Κι αυτός που την πληρώνει δεν είναι τα μεγάλα αφεντικά, αλλά οι εργαζόμενοι, αυτοί που ζουν στα «όρια».

Η ασυμπτωματική πελατεία



Είμαι περίεργη, όχι σε βαθμό να παίρνω συνεντεύξεις από αγάλματα, όπως κάποιοι συνάδερφοί μου δημοσιογράφοι έκαναν όταν δεν είχαν θέμα επίκαιρο, πώς θα έγραφε τους «Άθλιους» ο Βίκτορ Ουγκώ στις μέρες της προσφυγιάς και του κορονοϊού.

Είμαι περίεργη, όχι σε βαθμό να παίρνω συνεντεύξεις από αγάλματα, όπως κάποιοι συνάδερφοί μου δημοσιογράφοι έκαναν όταν δεν είχαν θέμα επίκαιρο, πώς θα έγραφε τους «Άθλιους» ο Βίκτορ Ουγκώ στις μέρες της προσφυγιάς και του κορονοϊού.

Κι αυτό γιατί καθώς χτες ήταν Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών, δε φαντάζομαι, ξέρω τι σαμπάνιες άνοιξαν και τι πανηγύρια είχαν οι βαρόνοι κι οι μεγαλέμποροι που εκμεταλλεύτηκαν τις κλειστές πόρτες και τα παράθυρα των σπιτιών του κόσμου, κάθε πτυχή της σύγχρονης και προηγμένης τεχνολογίας και υποκρισίας για να πουλήσουν την πραμάτεια τους δόση – δόση ή καραβιά – καραβιά.