Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

Τι έγινε στη Ρωσία κατά τη διάρκεια της ηγεσίας του Στάλιν.

 


Κατά τη διάρκεια της σταλινικής ηγεσίας, για 30 χρόνια, μια αγροτική, φτωχή χώρα που εξαρτάται από το ξένο κεφάλαιο έχει μετατραπεί σε μια ισχυρή στρατιωτική-βιομηχανική δύναμη σε παγκόσμια κλίμακα, στο κέντρο ενός νέου σοσιαλιστικού πολιτισμού. 

Ο φτωχός και αναλφάβητος πληθυσμός της τσαρικής Ρωσίας έχει γίνει ένα από τα πιο μορφωμένα και εκπαιδευμένα έθνη στον κόσμο. 

Στις αρχές της δεκαετίας του 1950, ο πολιτικός και οικονομικός γραμματισμός των εργατών και των αγροτών όχι μόνο απέδωσε, αλλά και ξεπέρασε το επίπεδο εκπαίδευσης των εργατών και των αγροτών οποιασδήποτε ανεπτυγμένης χώρας εκείνη την εποχή. 

Ο πληθυσμός της Σοβιετικής Ένωσης αυξήθηκε κατά 41 εκατομμύρια

Υπό τον Στάλιν, κατασκευάστηκαν περισσότερες από 1.500 μεγάλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων των DneproGES, Uralmash, KhTZ, GAZ, ZIS, εργοστάσια στο Magnitogorsk, Chelyabinsk, Norilsk, Stalingrad. Ταυτόχρονα, δεν έχει δημιουργηθεί ούτε μία επιχείρηση αυτής της κλίμακας τα τελευταία 20 χρόνια της δημοκρατίας.

Ήδη το 1947, το βιομηχανικό δυναμικό της ΕΣΣΔ αποκαταστάθηκε πλήρως και το 1950 υπερδιπλασιάστηκε σε σχέση με το προπολεμικό του 1940. Καμία από τις χώρες που επλήγησαν από τον πόλεμο δεν είχε φτάσει ακόμη και στο προπολεμικό επίπεδο μέχρι τότε, παρά τις τεράστιες οικονομικές εισφορές από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι τιμές για τα βασικά τρόφιμα, κατά τη διάρκεια των 5 μεταπολεμικών ετών στην ΕΣΣΔ, έχουν μειωθεί περισσότερο από 2 φορές, ενώ στις μεγαλύτερες πρωτεύουσες χώρες αυτές οι τιμές έχουν αυξηθεί, και σε μερικές ακόμη και 2 ή περισσότερες φορές.

Αυτό μιλά για την τεράστια επιτυχία της χώρας στην οποία ο πιο καταστροφικός πόλεμος στην ιστορία της ανθρωπότητας έληξε μόλις πριν από πέντε χρόνια και η οποία υπέφερε περισσότερο από αυτόν τον πόλεμο !!

Το 1945, οι αστοί εμπειρογνώμονες έδωσαν μια επίσημη πρόβλεψη ότι η οικονομία της ΕΣΣΔ θα μπορούσε να φτάσει το επίπεδο του 1940 μόνο έως το 1965 - υπό την προϋπόθεση ότι θα είχε λάβει ξένα δάνεια. Φτάσαμε σε αυτό το επίπεδο το 1949 χωρίς εξωτερική βοήθεια.

Το 1947, η ΕΣΣΔ, η πρώτη μετά τον πόλεμο μεταξύ των κρατών του πλανήτη μας, κατάργησε το σύστημα κατανομής. Και από το 1948, ετησίως - έως το 1954 - μείωσε τις τιμές των τροφίμων και των καταναλωτικών αγαθών. Η παιδική θνησιμότητα το 1950 μειώθηκε σε σύγκριση με το 1940 περισσότερο από 2 φορές. Ο αριθμός των γιατρών αυξήθηκε κατά 1,5 φορές. Ο αριθμός των επιστημονικών ιδρυμάτων αυξήθηκε κατά 40%. Ο αριθμός των φοιτητών πανεπιστημίου αυξήθηκε κατά 50% κλπ.

  

Υπήρχε αφθονία διαφόρων βιομηχανικών προϊόντων και προϊόντων διατροφής στα καταστήματα και δεν υπήρχε έννοια της έλλειψης. Η επιλογή φαγητού στα μανάβικα ήταν πολύ ευρύτερη από ό, τι στα σύγχρονα σούπερ μάρκετ, αλλά τώρα μόνο στη Φινλανδία μπορείτε να δοκιμάσετε λουκάνικο που θυμίζει το σοβιετικό από εκείνη την εποχή. Κονσέρβες καβουριών ήταν σε όλα τα σοβιετικά καταστήματα.

 Η ποιότητα και η ποικιλία καταναλωτικών αγαθών και προϊόντων διατροφής, αποκλειστικά εγχώριας παραγωγής, ήταν ασύγκριτα υψηλότερη από τα σύγχρονα καταναλωτικά αγαθά και τρόφιμα. Μόλις εμφανίστηκαν νέες τάσεις στη μόδα, εντοπίστηκαν αμέσως και μετά από μερικούς μήνες μοντέρνα προϊόντα εμφανίστηκαν σε αφθονία στα ράφια των καταστημάτων.

Οι μισθοί των εργαζομένων το 1953 κυμαίνονταν από 800 έως 3000 ρούβλια και άνω. Οι ανθρακωρύχοι και οι μεταλλουργοί ελάμβαναν έως και 8.000 ρούβλια. Νέοι σπεσιαλίστες μηχανικοί έως 1300 ρούβλια. Ο γραμματέας της περιφερειακής επιτροπής της CPSU ελάμβανε 1.500 ρούβλια και οι μισθοί των καθηγητών και των ακαδημαϊκών συχνά ξεπερνούσαν τα 10.000 ρούβλια.

Το κόστος του αυτοκινήτου Moskvich - 9000 ρούβλια, λευκό ψωμί (1 κιλό.) - 3 ρούβλια, μαύρο ψωμί (1 κιλό.) - 1 ρούβλι, βοδινό κρέας (1 κιλό) - 12,5 ρούβλια, ψάρια πέρκα - 8, 3 ρούβλια, γάλα (1 λίτρο) - 2,2 ρούβλια, πατάτες (1 κιλό) - 0,45 ρούβλια, μπύρα Zhigulevskoe (0,6 λίτρα) - 2,9 ρούβλια, chintz (1 μ.) - 6,1 ρούβλια. Ένα μεσημεριανό γεύμα στην τραπεζαρία κοστίζει 2 ρούβλια. Βράδυ σε ένα εστιατόριο για δύο άτομα, με ένα καλό δείπνο και ένα μπουκάλι κρασί - 25 ρούβλια.

Και όλη αυτή η αφθονία και η άνετη ζωή επιτεύχθηκε, παρά τη συντήρηση των 5,5 εκατομμυρίων, οπλισμένη "στα δόντια" με τα πιο σύγχρονα όπλα, τον καλύτερο στρατό στον κόσμο!

Από το 1946, ξεκίνησε η εργασία στην ΕΣΣΔ: για τα ατομικά όπλα και την ενέργεια, σε πυραύλους, σχετικά με την αυτοματοποίηση των τεχνολογικών διαδικασιών, σχετικά με την εισαγωγή της τελευταίας τεχνολογίας υπολογιστών και ηλεκτρονικών, σε διαστημικές πτήσεις, σχετικά με την προμήθεια αερίου στη χώρα, σε οικιακές συσκευές.

Ο πρώτος πυρηνικός σταθμός στον κόσμο τέθηκε σε λειτουργία στην ΕΣΣΔ ένα χρόνο νωρίτερα από ό, τι στην Αγγλία, και 2 χρόνια νωρίτερα από ό, τι στις ΗΠΑ. Τα ατομικά παγοθραυστικά δημιουργήθηκαν μόνο στην ΕΣΣΔ.

Έτσι, στην ΕΣΣΔ, σε ένα πενταετές σχέδιο - από το 1946 έως το 1950 - σε συνθήκες σκληρής στρατιωτικής-πολιτικής αντιπαράθεσης με την πλουσιότερη καπιταλιστική δύναμη στον κόσμο, τουλάχιστον τρία κοινωνικοοικονομικά καθήκοντα επιλύθηκαν χωρίς εξωτερική βοήθεια: 1) Αποκαταστάθηκε η Εθνική οικονομία. 2) Εξασφαλίστηκε η σταθερή αύξηση του βιοτικού επιπέδου του πληθυσμού. 3) Έγινε ένα οικονομικό άλμα στο μέλλον.

Και ακόμη και τώρα υπάρχει μόνο λόγω της σταλινικής κληρονομιάς. Στην επιστήμη, τη βιομηχανία, σχεδόν σε όλους τους τομείς της ζωής.

Ο Αμερικανός προεδρικός υποψήφιος Stevenson αξιολόγησε την κατάσταση με τέτοιο τρόπο ώστε εάν συνεχιστεί ο ρυθμός αύξησης της παραγωγής στη Ρωσία του Στάλιν, τότε το 1970 ο όγκος της ρωσικής παραγωγής θα είναι 3-4 φορές υψηλότερος από αυτόν της Αμερικής.

Στο τεύχος Σεπτεμβρίου 1953 του περιοδικού National Business, το άρθρο του Χέρμπερτ Χάρις «Οι Ρώσοι Πλησιάζουν» σημείωσε ότι η ΕΣΣΔ ήταν μπροστά από οποιαδήποτε χώρα όσον αφορά την ανάπτυξη της οικονομικής δύναμης και ότι επί του παρόντος ο ρυθμός ανάπτυξης στην ΕΣΣΔ ήταν 2-3 φορές υψηλότερος από ό, τι στις ΗΠΑ.

Το 1991, στο σοβιετικό-αμερικανικό συμπόσιο, όταν οι «δημοκράτες» μας άρχισαν να φωνάζουν για το «ιαπωνικό οικονομικό θαύμα», ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος Heroshi Terawama τους έδωσε ένα εξαιρετικό «χαστούκι στο πρόσωπο»: «Δεν μιλάς για το κύριο πράγμα, για τον ηγετικό σας ρόλο στον κόσμο. Το 1939 εσείς οι Ρώσοι είσαστε έξυπνοι και εμείς οι Ιάπωνες είμαστε ανόητοι. Το 1949 γίνατε ακόμη πιο έξυπνοι και ήμασταν ακόμα ανόητοι. Και το 1955, γίναμε σοφότεροι και εσείς μετατραπήκατε σε πεντάχρονα παιδιά. 

Ολόκληρο το οικονομικό μας σύστημα αντιγράφει σχεδόν πλήρως το δικό σας, με τη μόνη διαφορά ότι έχουμε καπιταλισμό, ιδιώτες παραγωγούς και ποτέ δεν έχουμε επιτύχει αύξηση άνω του 15%, ενώ εσείς, με τη δημόσια ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής, έφτασε το 30% ή περισσότερο. Τα συνθήματά σας για την σταλινική εποχή κρέμονται σε όλες τις εταιρείες μας.»

Ένας από τους καλύτερους εκπροσώπους των πιστών εργαζομένων, σεβαστός από τον άγιο, Λουκά, Αρχιεπίσκοπο Συμφερόπολης και Κριμαίας, έγραψε: «Ο Στάλιν έσωσε τη Ρωσία. Έδειξε τι σημαίνει η Ρωσία για τον υπόλοιπο κόσμο. Και ως εκ τούτου, ως Ορθόδοξος Χριστιανός και Ρώσος πατριώτης, υποκλίνομαι βαθιά στον σύντροφο Στάλιν.»

Ποτέ στην ιστορία της η χώρα μας δεν γνώρισε τόσο μεγαλοπρεπείς μετασχηματισμούς όπως στην εποχή του Στάλιν! Όλος ο κόσμος ήταν έκπληκτος από την επιτυχία μας! Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η "διαβολική" εργασία πραγματοποιείται τώρα - για να μην επιτρέψει ξανά την ανάδειξη των μοχλών δύναμης της κατάστασης των ανθρώπων συγκρίσιμη με την εσωτερική τους δύναμη, τις ηθικές ιδιότητες, τη στρατηγική σκέψη, τις οργανωτικές δεξιότητες και τον πατριωτισμό με τον Joseph Vissarionovich Stalin.

Όμως, ένα τέταρτο του αιώνα ανεξέλεγκτης προπαγάνδας εναντίον του Στάλιν δεν έφερε νίκη στους οργανωτές της ούτε καν πάνω στον νεκρό Στάλιν.

Что было сделано в России под руководством Сталина. Статистика

Leonidas Plakoutsis

1 σχόλιο:

  1. Τί έγινε στην ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ (ΌΧΙ ΡΩΣΙΑ) ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ;;;

    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΛΕΝΙΝ!!!! ΜΕΣΑ ΣΕ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΤΑΝΕ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ (ΑΛΛΟΙΩΣ ΟΙ ΣΠΌΝΤΖΟΡΕΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙΣΤΟΓΕΡΜΑΝΩΝ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΘΑ ΈΚΑΝΕ... "DRANG NACH OSTEN Όπως οι ΝΑΖΙΣΤΕΣ του Adolf/Ford!!!"

    ...... μην κοιτάτε τί ΕΚΑΝΕ Η ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ-ΣΤΑΛΙΝ ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΟΙΤΑΤΕ ΠΩΣ Η ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΉΤΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΑΗΤΗΤΟΥ ΑΞΩΝΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ/ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΟΥ .... ΑΗΤΗΤΟΥ ΑΞΩΝΑ ΤΟ 1940!!!! ΚΑΙ ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΑΥΤΗ Η "ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗΤΡΙΑ";;;; .... ΣΚΑΤΑ ΟΛΕ ΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΤΟ 2109!!!

    Τί ΔΕΝ Καταλαβαίνεται τί ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ;;; Τί δεν θέλετε να καταλάβεται;;; ΕΙΣΤΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ;;; ΑΛΛΟΙΩΣ ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΟΛΩΝ ΣΑΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή