Κυριακή 20 Ιουλίου 2025

ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ

 

Τελειώνοντας το πρώτο τέταρτο του 21ου αιώνα και 80 χρόνια από την αποκάλυψη του αδιανόητου εγκλήματος των Ναζί, το αδιανόητο και πάλι γίνεται πραγματικότητα με απευθείας μάλιστα μετάδοση σ’ όλο τον κόσμο. Και μοιάζει η κυρίαρχη τάξη  στον δυτικό, πολιτισμένο κόσμο να συμμερίζεται τους στόχους και προτεραιότητες του φρικιαστικού έργου της εξάλειψης ενός λαού, συνεχίζοντας  να μιλά για ανθρωπισμό και δικαιώματα προσαρμοσμένα στον διαστρεβλωμένο και διεστραμμένο κόσμο που έχει δημιουργήσει. Φαίνεται ότι χρειάστηκαν λιγότερο από 80 χρόνια για να δημιουργήσουν οι Ισραηλινοί  πολύ χειρότερες συνθήκες για τους Παλαιστίνιους από αυτές που δημιούργησαν οι Ναζί για τους Εβραίους.
 
         Παλιές λέξεις αποκτούν νέες έννοιες και ο επαναπροσδιορισμός του αντισημιτισμού από το σύνολο της Δύσης, κατά επιταγή του Ισραήλ, επιβάλλει την ταύτισή της σημασίας του με την κριτική στο κράτος του Ισραήλ. Πριν αυτή η λέξη κουβαλούσε όλες τις φρικαλεότητες του ολοκαυτώματος, αλλά πια χρησιμοποιείται η ίδια  λέξη με τον πιο ανέντιμο τρόπο για υπεράσπιση των πιο τρομακτικών πραγμάτων. Η λέξη αντισημιτισμός  δεν μπορεί πια να διαχωριστεί από τη συνεχή και σταθερή εκστρατεία μαζικής εξαπάτησης από κυβερνήσεις, ιδρύματα, άτομα που χρησιμοποιώντας την λέξη με διαφορετική έννοια επιδιώκουν  να γίνουν αποδεκτά τα εγκλήματα του Ισραήλ. Για όλους αυτούς λοιπόν κανείς δεν μπορεί να επικρίνει το Ισραήλ για τις γενοκτονικές του φρικαλεότητες χωρίς να είναι αντισημίτης.

Αυτοί φέρνουν τον πόλεμο... Ας ξεφορτώσουν και τα κοντέινερ!

 

«Οι κρίσεις δεν αποτελούν πλέον την εξαίρεση, αλλά τον κανόνα. Και έχουμε πάρει τα μαθήματά μας. Οταν συμβεί ένα μεγάλο σοκ, η ΕΕ θα είναι σε θέση να δράσει γρήγορα και με δύναμη»!

Τάδε έφη Φον ντερ Λάιεν παρουσιάζοντας τον προϋπολογισμό της ΕΕ για το 2028 - 2034.

Από τα δήθεν «χρυσά κουτάλια» της ΕΕ στο ...συνηθίστε να ζείτε με τις κρίσεις και τα «σοκ» που προσφέρει απλόχερα ο καπιταλισμός.

Αλλη μια απόδειξη ότι αυτό το σύστημα μόνο χειρότερο θα γίνεται για τους λαούς όσο υπάρχει.

Το μόνο που έχει να «προσφέρει», ώσπου να το θάψουν οριστικά οι λαοί, είναι πόλεμοι, κρίσεις, ξεριζωμός και εκμετάλλευση.

***

Και δεν τα λέμε εμείς αλλά ...ο προϋπολογισμός της ΕΕ.

Εως και κοστολόγιο έχει για όλα τα παραπάνω:

Και 130 δισ. για τον πόλεμο - 5 φορές περισσότερα από τον προηγούμενο προϋπολογισμό (χώρια τα 100 δισ. για την Ουκρανία και τα υπόλοιπα εκατοντάδες δισ. του «ReArm»)...

Και 170 δισ. «μπιλιετάκι» για την προηγούμενη κρίση της πανδημίας και το περιβόητο Ταμείο Ανάκαμψης (αυτό που ήταν... άχαστη ευκαιρία).

Και 400 δισ. για τις κρίσεις που είναι μπροστά και θα φορτωθούν «πάραυτα» στους λαούς.

Και 410 δισ. «λάδι» για τη μηχανή της εκμετάλλευσης που ξεζουμίζει τους λαούς για την «ανταγωνιστικότητα» και τα κέρδη των ομίλων.