Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Φορτώνει στον λαό τις ευθύνες της κυβέρνησης για την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Σε μια προκλητική προσπάθεια μετάθεσης των εγκληματικών ευθυνών της κυβέρνησης, η οποία άφησε τον λαό στο έλεος της πανδημίας, επιδόθηκε ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, μιλώντας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.

Χωρίς ίχνος διάθεσης να απολογηθεί για την κατάρρευση του συστήματος Υγείας και για τη μετατροπή των εργασιακών χώρων σε εστίες υπερμετάδοσης εξαιτίας της έλλειψης μέτρων προστασίας, επιστράτευσε μακάβριες στατιστικές για να ...αποδείξει ότι όλα είναι «καλώς καμωμένα»!

Βρήκε μάλιστα τον ένοχο για την εκτίναξη των κρουσμάτων, στις «περισσότερες από 700 διαδηλώσεις που έχουν γίνει», στις «μικρές ή μεγάλες παραβάσεις» των περιορισμών, στις «συναθροίσεις σε σπίτια», στην «κόπωση». Όμως, τα εργοστάσια, τα σούπερ μάρκετ και οι άλλοι μεγάλοι χώροι δουλειάς είναι που έχουν μετατραπεί σε εστίες υπερμετάδοσης, αφού η κυβέρνηση ούτε καν ελέγχους δεν κάνει για να μην επιβαρύνει τους εργοδότες.

Σε πείσμα της πραγματικότητας η οποία είναι ότι τα κρούσματα δεν έχουν μειωθεί και το τρίτο κύμα «θερίζει», επέμεινε ότι τα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν όλους αυτούς τους μήνες ήταν πετυχημένα, καθώς «έπαιξαν καθοριστικό στην αναχαίτιση» του κορονοϊού. Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να μιλήσει για «επιτυχία» της χώρας ως προς τον αριθμό απωλειών, καθώς «αν ήμασταν στον ευρωπαϊκό μέσο όρο θα είχαμε άλλους 8.000 νεκρούς»!!!

Αναφερόμενος στη χαλάρωση του λοκντάουν, υποστήριξε πως «είναι λάθος να μιλάμε για άνοιγμα» και «πολύ πιο σωστό είναι να μιλάμε για αναπροσαρμογή δραστηριοτήτων». Βεβαίως, η μη θωράκιση του συστήματος Υγείας και η απουσία ουσιαστικών μέτρων στους χώρους που συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός ανθρώπων -δηλαδή όλα αυτά που θα έπρεπε να έχουν γίνει ένα χρόνο τώρα αλλά θεωρούνται «κόστος» επειδή δεν προσφέρουν κέρδη στο κεφάλαιο- είναι που οδηγούν σε αυτό το συνεχόμενο «άνοιξε - κλείσε», το περιβόητο «ακορντεόν».

Όμως, ακόμη και τώρα μετέφερε την ευθύνη στον ίδιο το λαό, θέτοντας ως προϋπόθεση την «αναπροσαρμογή συμπεριφορών» για να πετύχει η «χαλάρωση» του λοκντάουν, να φτάσουμε στο Πάσχα «πιο ασφαλείς» και το καλοκαίρι «πιο ελεύθεροι». Έτσι, αφού διεμήνυσε πως «περισσότερη ελευθερία σημαίνει περισσότερη υπευθυνότητα», απείλησε πως «εάν διαπιστώσουμε πως υπάρχουν φαινόμενα συνωστισμού, οι περιορισμοί θα επιστρέψουν».

Παρά την προσπάθεια να καλλιεργήσει μια εικόνα αισιοδοξίας, παραδέχθηκε ότι οι επόμενοι δύο μήνες «θα είναι δύσκολοι». Η ανησυχία επιτείνεται από το γεγονός πως τα μόνα «εργαλεία» που θα αξιοποιήσει η κυβέρνηση είναι τα self test που θα διενεργούνται με ατομική ευθύνη και χωρίς καμία επιδημιολογική επιτήρηση, καθώς και ο μαζικός εμβολιασμός που συνεχίζεται με ρυθμούς χελώνας. Μπροστά δε στην αμφισβήτηση που αρχίζει να αντιμετωπίζει το κυβερνητικό αφήγημα, ζήτησε να «αναζητήσουμε συνθέσεις» και «να μην είναι πολεμικός ο λόγος». 

Ειδικά για τους χαμηλούς ρυθμούς εμβολιασμού, παρέπεμψε στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς «αυτό δεν οφείλεται στις αδυναμίες της Ελλάδας», όμως η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες που επιμένει στην υλοποίηση αυτών των κατευθύνσεων της ΕΕ αντί να επιτρέψει την πρόσβαση σε όλα τα ασφαλή εμβόλια. 

Εξίσου προκλητική ήταν η προσπάθεια του πρωθυπουργού να εμφανίσει μια εικόνα δήθεν ενίσχυσης του ΕΣΥ, επικαλούμενος την αύξηση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, που όμως υπολείπεται αφ' ενός των αναγκών που υπήρχαν προ του κορονοϊού και αφ' ετέρου προέκυψε από τη μετατροπή εν μια νυκτί των γενικών ΜΕΘ σε μονάδες Covid εκ των οποίων κάποιες δεν πληρούν τα στοιχειώδη. Επέμεινε δε να εμφανίζει ως επίταξη του ιδιωτικού τομέα την αξιοποίηση ορισμένων ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών από το κράτος, πάντοτε με τεράστιες αποζημιώσεις για τους επιχειρηματικούς ομίλους. 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου