Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Όταν ο Μαΐλης αρνήθηκε δήλωση «νομιμοφροσύνης» στον Πρετεντέρη (vid)

 


«Δε συμφωνούμε με το σύνταγμα και το έχουμε καταψηφίσει, δεν κατάλαβα…»

Μπορεί η έκφραση «μεγάλη απώλεια» να ακούγεται τετριμμένη και κλισέ, δύσκολα όμως μπορεί να βρει λέξεις ταιριαστές για να περιγράψουν το κενό που αφήνει πίσω του ο Μάκης Μαΐλης.

Πολλά μπορούν να γραφούν για την τεράστια αγωνιστική του προσφορά, αλλά και την πλουσιότατη και πολυσχιδή συγγραφική του παραγωγή με άρθρα και μελέτες ολόκληρες φωτίζοντας μια σειρά ιδεολογικά και ιστορικά ζητήματα.

Όταν ο Μαΐλης αρνήθηκε δήλωση «νομιμοφροσύνης» στον Πρετεντέρη
Όταν ο Μαΐλης αρνήθηκε δήλωση «νομιμοφροσύνης» στον Πρετεντέρη

Εξάλλου, την ιστορική αλήθεια δεν την υπερασπίστηκε μόνο με την πένα του, αλλά και με το λόγο του, με σχετικά πρόσφατο το παράδειγμα παρέμβασής του στην ΕΡΤ το 2018, όπου σε εκπομπή για την απελευθέρωση της Αθήνας παρενέβη για να καταγγείλει τον αποκλεισμό του ΚΚΕ από το πάνελ, αντιμετωπίζοντας το ειρωνικό και απαξιωτικό ύφος των παρουσιαστών, σε εκπομπή που κατεξοχήν κινούνταν γύρω από τα πεπραγμένα του κόμματος εκείνη την περίοδο.

Είχε μάλιστα τόσο πολύ ενοχλήσει εκείνη η παρέμβαση που, την επόμενη χρονιά στην αντίστοιχη επετειακή εκπομπή, δεν του επέτρεψαν καν να βγει τηλεφωνικά, όπως ο ίδιος είχε καταγγείλει στη συνέχεια μέσα από τις σελίδες του «Ριζοσπάστη».

Ήταν όμως κάποια χρόνια νωρίτερα από αυτό, στα πρώτα χρόνια των μνημονίων, όταν ο Μάκης Μαΐλης έγραφε κυριολεκτικά τηλεοπτική ιστορία, όταν στο «παλιό» τότε Mega, σε ένα καθόλα αφιλόξενο περιβάλλον, με πρώτο βιολί το Γιάννη Πρετεντέρη, κεντρική παρουσιάστρια την Όλγα Τρέμη και καλεσμένο στο στούντιο τον εκλιπόντα πια Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, αρνήθηκε να δηλώσει υποταγή στο αστικό σύνταγμα, ξεκαθαρίζοντας πως είναι «αντιλαϊκό» και γι’ αυτό καταψηφίστηκε από το ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, ο Πρετεντέρης, που κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει για ασυνέπεια, αφού διαχρονικά λειτουργεί ως μιντιακός στυλοβάτης του συστήματος, αναρωτήθηκε με αυστηρό ύφος «αν το σύνταγμα πρέπει να γίνεται σεβαστό», με τον τότε εκπρόσωπο τύπου να αφήνει άναυδους τους παριστάμενους, αφού δε μάσησε τα λόγια του:

«Δε συμφωνούμε με το σύνταγμα και το έχουμε καταψηφίσει, δεν κατάλαβα, είμαστε υποχρεωμένοι»,

προσθέτοντας πως είναι «αντιλαϊκό, τελείωσε».

Μάλιστα ενέμεινε στην άποψή του, χωρίς να καμφθεί καθόλου από το θιγμένο ύφος του Πρετεντέρη, τις «καλοπροαίρετες» νομοθεσίες του Μητσοτάκη να «ξανασκεφτεί» το ΚΚΕ όσα λέει και την Τρέμη να ψελλίζει ακατάληπτα στο ενδιάμεσο.

Ένα βίντεο κυριολεκτικά συλλεκτικό, και πληρωμένη απάντηση σε διάφορες «εξυπνάδες», που και τότε λέγονταν βέβαια, περί «συστημικού» ΚΚΕ που «δεν ενοχλεί».

Όταν ο Μαΐλης αρνήθηκε δήλωση «νομιμοφροσύνης» στον Πρετεντέρη (vid)

 

 Πηγή: Κατιούσα  μέσω: rovespieros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου