Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Άλλοι με τον Τσολάκογλου και άλλοι με τον Άρη



7/10/2019: Με αφορμή την κίνηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, να δώσει στοιχεία διαδηλωτή, ας θυμηθούμε και ποια ιστορική προσωπικότητα θαυμάζει ο βουλευτής της ΝΔ. Διαβάστε και θα λυθούν αρκετές «απορίες»… 

***
Την περασμένη Τετάρτη (20/4/2016) ο κύριος Κωνσταντίνος Μπογδάνος μίλησε για τον Γεώργιο Τσολάκογλου
 Ο Μπογδάνος, στην αναφορά του στον Τσολάκογλου (τέσσερα λεπτά), κατά τη διάρκεια της εκπομπής του, έδειχνε ιδιαιτέρως σοβαρός και σχεδόν συγκινημένος.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος παρουσίασε την προσωπικότητα και τη δράση του Τσολάκογλου, για να καταλήξει να τονίσει: Ο Τσολάκογλου είναι ένας «άνθρωπος τον όποιο αποκαλούμε πανεύκολα προδότη», ένας άνθρωπος «του οποίου το όνομα σπιλώνουμε με έναν εύκολο και ευκαιριακό λαϊκισμό», ενώ αυτός «έσωσε 300 χιλιάδες Έλληνες ήρωες στρατιώτες την ώρα που όλοι οι άλλοι εγκατέλειπαν». Σύμφωνα με τον Μπογδάνο ο Τσολάκογλου «το 42 παραιτήθηκε, διότι δεν μπορούσε να υποστεί τα βάρβαρα οικονομικά μέτρα της τότε κατοχικής κυβέρνησης». Κι ευαισθητούλης, για την οικονομική κατάσταση του λαού στην Κατοχή, ο Τσολάκογλου, σύμφωνα με τον Μπογδάνο! 



Λίγα στοιχεία και από εμάς για την περίοδο εκείνη, τον Τσολάκογλου και τη στάση του, αλλά και για τη στάση του ελληνικού λαού. 

Ο ήρωας του Μπογδάνου (ο Τσολάκογλου) υπέγραψε το οριστικό πρωτόκολλο συνθηκολόγησης με τους ναζί. Οι ναζί εκτίμησαν τόσο την «αξία» του που τον διόρισαν (πρώτο) «πρωθυπουργό» της Ελλάδας της Κατοχής. Σε αντίθεση με τους διάφορους μικρούς και μεγάλους Τσολάκογλου ο λαός αρνήθηκε να «υποδεχτεί» τους ναζί.

Ο λαός διάλεξε άλλο δρόμο. Διάλεξε άλλο δρόμο από τους συνεργάτες των ναζί, αλλά και από το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού προσωπικού της χώρας, το οποίο την εγκατέλειψε για να σώσει το τομάρι του.  

Διάλεξε άλλο δρόμο. Δεν αποδέχτηκε την παράδοση περίπου 2000 εξόριστων (κυρίως κομμουνιστών) στην Γκεστάπο. Δεν αποδέχθηκε την εντολή των κυρίαρχων, δηλαδή την προτροπή που συμπυκνώνεται σε μια φράση:  «Σκάσε και μην μιλάς για να μην έχεις μπερδέματα».
Διάλεξε άλλο δρόμο. Δεν διάλεξε τα επιχειρήματα του Τσολάκογλου και των Μπογδάνων της εποχής. Δεν διάλεξε την άποψη πως η συνθηκολόγηση και η υποταγή στον κατακτητή είναι σωτηρία για χιλιάδες στρατιώτες. Φαντάζεστε την Ιστορία, εάν οι άνθρωποι είχαν πειστεί από τα επιχειρήματα των Μπογδανοτσολάκογλου της κάθε περιόδου;.. 

O λαός διάλεξε άλλο δρόμο, ο οποίος αποτυπώνεται στο πανό του ΕΑΜ που θα υπάρχει για πάντα στην ελληνική Ιστορία και στην Ιστορία των λαών: «Όταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα».
 


 
Ας το πούμε και αλλιώς, αξιοποιώντας όλους τους ιστορικούς συμβολισμούς: Άλλοι με τον Γεώργιο Τσολάκογλου και άλλοι με τον Άρη Βελουχιώτη.
 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου