Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Ξέρετε τι ήταν όλα αυτά; Επικοινωνιακός ντόρος για να εξαφανίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ…



Το μόνο που δεν καταφέρνει να μας εξηγήσει είναι πού ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ αυτές τις μέρες της επίσκεψης του Πομπέο στη χώρα μας. Γιατί δεν ήταν στο δρόμο τα εκατομμύρια κόσμου που τον ψήφισαν; Ποιος τον εμπόδισε να κατέβει δυναμικά στο δρόμο και να διαδηλώσει, ακυρώνοντας αυτό το σατανικό σχέδιο;

Μην πείτε πως δεν το είχατε καταλάβει. Όλος αυτός ο ντόρος, η σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνησης και των κομμουνιστών, με αφορμή την πορεία του Σαββάτου, γίνεται στην πραγματικότητα, για να εξαφανίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, τη μόνη υπεύθυνη, σοβαρή αντιπολίτευση. Και αν δεν το είχατε καταλάβει, είναι γιατί δεν είχατε διαβάσει αυτό το κείμενο στο Αλ Τσαντίρι.


Η στήλη θα μπορούσε να λέγεται “μάθε πολιτική μπαλίτο τσα από τον άρχοντα”, είναι όμως το editorial, και αυτό σημαίνει πως δεν εκφράζει τυχαίες προσωπικές απόψεις. Ο λόγος είναι παραληρηματικός και αλεφαντίσιος σε κάποια σημεία, πχ όταν αναφέρει το… “μέλος της ΚΚΕ Θήβας”, και την αντιπολίτευση του ΚΚΕ που γίνεται για να αποτινάξει τις υποψίες από το βρώμικο 89′, στα μάτια των οπαδών του.

Το πιο σπαρταριστό σημείο όμως έρχεται στο τελικό συμπέρασμα της αναλυσάρας.

Δηλαδή, τα ΜΜΕ μιλούν για τον πρωταρχικό ρόλο του ΚΚΕ που κάνει δυναμική αντιπολίτευση, ενδυναμώνουν την αντίθεση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στο ΚΚΕ (άρα σβήνουν τις υποψίες των υπόγειων συνεννοήσεων) και εξαφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολιτευτική δύναμη για να πετύχει η άσκηση αμοιβαίας ενδυνάμωσης ρόλων.

Ευτυχώς πάντως δε θεωρεί αυτές τις “ασκήσεις αμοιβαίας ενδυνάμωσης” ότι υπάρχει κατ’ ανάγκη και αμοιβαία συνεννόηση -παρόλα αυτά δε μας το αποκλείει κιόλας. Έτσι και αλλιώς, κατά το σκεπτικό του αρθρογράφου πάντα, το ΚΚΕ προτιμούσε τη Δεξιά στην κυβέρνηση.

Το μόνο που δεν καταφέρνει να μας εξηγήσει είναι πού ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ αυτές τις μέρες της επίσκεψης του Πομπέο στη χώρα μας. Γιατί δεν ήταν στο δρόμο οι πολυπληθείς δυνάμεις του, τα εκατομμύρια κόσμου που τον εμπιστεύτηκαν ξανά με την ψήφο τους; Ποιος τον εμπόδισε να κατέβει δυναμικά στο δρόμο, να διαδηλώσει, να συγκρουστεί, τέλος πάντων να ακυρώσει αυτό το σατανικό σχέδιο -και ας μην προήλθε τελικά κατόπιν συνεννόησης;

Αλλά μην τα περιμένετε όλα μασημένη τροφή. Τόσο καλό σενάριο μας έδωσε το Editorial του “Αλ Τσαντίρι”. Βάλτε λίγο και εσείς το μυαλό σας να καλύψει τα κενά και τις δημιουργικές ασάφειες. Τόσο κόπο έκανε ο άλλος για να μας διασκεδάσει, μην είστε αχάριστοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου