Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Ο λαός να μη διαλέξει στρατόπεδο ιμπεριαλιστών - Άμεση απεμπλοκή από τον πόλεμο (VIDEO)

 

 
 

Στη συζήτηση για την κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, παρενέβη στη Βουλή ο Nίκος Καραθανασόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, τονίζοντας πως το ΚΚΕ θα την καταψηφίσει, καθώς εμπλέκει παραπέρα τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και ισχυροποιεί την παρουσία των αμερικανοΝΑΤΟικών στην περιοχή. Πρόσθεσε, μάλιστα, πως η στρατιωτική συνδρομή που προβλέπει εκ μέρους των ΗΑΕ προς την Ελλάδα σε ενδεχόμενη σύγκρουση με την Τουρκία, είναι αμφίβολη, όταν η χώρα αυτή έχει χρηματοδοτήσει την Τουρκία με 10 δισ. δολάρια. 

Ο Ν. Καραθανασόπουλος, σημείωσε εξάλλου, πως η σύμβαση έρχεται σε μια περίοδο που έχει κλιμακωθεί η όξυνση των ανταγωνισμών στην περιοχή, μεταξύ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας, με τη στρατιωτική επέμβαση της τελευταίας στην Ουκρανία. Ο ανταγωνισμός αυτός, πρόσθεσε, γίνεται για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και του ορυκτού πλούτου, της Ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς της. Οι αστικές τάξεις των δύο χωρών  τσακώνονται σε βάρος των λαών της περιοχής, ενώ η άμεση εμπλοκή των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις για τη γενίκευση του πολέμου στην ευρύτερη περιοχή, όπου υπάρχει εύφλεκτο υλικό. Τέτοιο υλικό, πρόσθεσε, υπάρχει στα δυτικά Βαλκάνια, στο Κόσσοβο, στη Βοσνία  - Ερζεγοβίνη στο όνομα της περικύκλωσης της Ρωσίας για μείωση της επιρροής της στα δυτικά Βαλκάνια.  Ακόμα, εύφλεκτο υλικό υπάρχει και στην Αν. Μεσόγειο και το Αιγαίο, για το οποίο ΝΑΤΟ και ΗΠΑ καλούν Ελλάδα και Τουρκία να "τα βρουν", στο όνομα της συνεκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων, για τα συμφέροντα των πολυεθνικών εξόρυξης των υδρογονανθράκων. 

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ στηρίζουν τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της αστικής τάξης

Ο Ν. Καραθανασόπουλος κατήγγειλε τη σημερινή ελληνική κυβέρνηση που συμμετέχει ενεργά στον πόλεμο, έχοντας ψηφίσει όλες τις αποφάσεις για περικύκλωση της Ρωσίας, και στέλνοντας στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για αναβάθμιση της εμπλοκής, ανάλογα με τις αποφάσεις ΝΑΤΟ - ΕΕ και μετατρέποντας τη χώρα σε στόχο αντιποίνων από τη Ρωσία. 

Ο κομμουνιστής βουλευτής κατήγγειλε και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, που ως κυβέρνηση, ακολούθησε την ίδια πολιτική, την αναβάθμιση των σχέσεων με τις ΗΠΑ με την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών που ήταν ΝΑΤΟικής έμπνευσης αλλά και με την Ελληνοαμερικανική Συμφωνία με βάση την οποία παραχώρησε -για πρώτη φορά μετά το '74- νέες βάσεις στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο και αλλού, μετατρέποντας τη χώρα σε ορμητήριο των αμερικανοΝΑΤΟικών. Αλλά και σήμερα συνέχισε, ως αντιπολίτευση, συμβάλλει σε αυτήν την πολιτική ψηφίζοντας το νσχ για τα Ραφάλ και τις φρεγάτες καθώς και τη σημερινή συμφωνία με τα ΗΑΕ.

Όλα τα αστικά κόμματα, συμπλήρωσε στηρίζουν τη στάση της εγχώριας αστικής τάξης για τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της θέσης της στην περιοχή, προκειμένου να συμμετέχει στο πλιάτσικο, με θύμα τον λαό που πληρώνει πανάκριβους εξοπλισμούς αλλά και αυξημένες τιμές, λόγω ακρίβειας που αποτελεί "παιδί του πολέμου" και της πολιτικής που είχε ασκηθεί πριν από τον πόλεμο, στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς Ενέργειας και της πράσινης μετάβασης.  

Ο Ν. Καραθανασόπουλος τόνισε ότι στο παιχνίδι των ανταγωνισμών, ούτε η γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας, ούτε η μετατροπή της σε ενεργειακό κόμβο, μέσα από τα δίκτυα των αγωγών που εξυπηρετούν τα ευρωατλαντικά συμφέροντα,  δεν μπορούν να προστατεύσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα, και το βλέπουμε αυτό στην Ουκρανία, που παρότι ήταν ενεργειακός κόμβος, ξέσπασε πόλεμος και ο λαός της το πληρώνει πολύ ακριβά. 

Για το ΚΚΕ, κατέληξε, δεν πρέπει να υπάρχει καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, ο λαός να μη διαλέξει στρατόπεδο ιμπεριαλιστών ή των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, ή της Ρωσίας, γιατί αυτούς τους ανταγωνισμούς οι μόνοι που τους πληρώνουν είναι οι λαοί. Επανέλαβε ότι πρέπει να υπάρξει άμεση απεμπλοκή, κλείσιμο των ΝΑΤΟικών βάσεων στη χώρα μας, επιστροφή όλων των Ελλήνων στρατιωτών από το εξωτερικό και καμία συμμετοχή τους στον πόλεμο στην Ουκρανία. 

Επίσης, συμπλήρωσε ο λαός να απαιτήσει άμεσα μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια, από την οποία κερδίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, και να βαδίσει στον δρόμο της ανατροπής και της σύγκρουσης με το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά φτώχεια, εξαθλίωση και πολέμους.  

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου