Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Συλλαλητήριο - παρέμβαση στις εξελίξεις


 

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στην πρώτη γραμμή, σημαίνοντας συναγερμό ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για να σταματήσει κάθε εμπλοκή της Ελλάδας, να κλείσουν οι βάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. Το μεγάλο συλλαλητήριο της ΚΟ Αττικής του Κόμματος την Τρίτη 22 Μάρτη στο Σύνταγμα, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, δίνει συνέχεια σ' αυτήν την πολύμορφη δράση των Κομματικών Οργανώσεων και αποτελεί σημαντική παρέμβαση στις εξελίξεις.

Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, του λαού, της νεολαίας στο συλλαλητήριο του ΚΚΕ θα στείλει μυριόστομο μήνυμα καταδίκης του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της συμμετοχής της χώρας σε αυτόν. Αλλά και των προσχημάτων με τα οποία η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα μπλέκουν τη χώρα στα επικίνδυνα σχέδια, παρουσιάζοντας ως «κοινά» τα συμφέροντα του λαού και της αστικής τάξης, ενώ είναι ασυμβίβαστα.

Η επιτυχία του συλλαλητηρίου, η μαζικότητά του μπορεί και πρέπει να τονώσει τη μάχη που δίνεται καθημερινά στους χώρους δουλειάς, Εκπαίδευσης, στις λαϊκές γειτονιές, για την απεμπλοκή από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την κατάργηση της «Στρατηγικής Συμφωνίας» ΗΠΑ - Ελλάδας, που έχει τη σφραγίδα των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Για να μην είναι η χώρα θύτης στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και θύμα τους ο λαός. Για να κλείσουν τα πολεμικά ορμητήρια, να μη φύγει ούτε ένας φαντάρος εκτός συνόρων, να μη δοθεί καμιά στρατιωτική υποδομή ή άλλη βοήθεια σ' αυτούς τους σχεδιασμούς.

Την Τρίτη θα ακουστεί δυνατά η φωνή που λέει «όχι» στην αναστολή του αγώνα και των διεκδικήσεων, αλλά ενίσχυσή τους, ενάντια στις συνολικές επιπτώσεις του πολέμου, τις οποίες φορτώνεται ο λαός, όπως η ακρίβεια, οι δαπανηροί πολεμικοί εξοπλισμοί, η ενεργειακή φτώχεια. Θα σταλεί μήνυμα ανάτασης και «κουράγιο!» στους στρατευμένους νέους, που περήφανα βγαίνουν και δηλώνουν στις Μονάδες τους ότι αρνούνται να συμμετάσχουν σε αποστολές εκτός συνόρων, ενάντια σε άλλους λαούς.

Το συλλαλητήριο αποτελεί ταυτόχρονα την καλύτερη απάντηση στον αντικομουνισμό, στους τόνους λάσπης και τη διαστρέβλωση των θέσεων του Κόμματος για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, από εκείνους που επιχειρούν να επιβάλουν τη μονοφωνία των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, να ξεπλύνουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της ευρωατλαντικής συμμαχίας.

Είναι πολλοί αυτοί που νιώθουν θυμό και αγανάκτηση για τον αντικομουνισμό που δυναμώνει στις συνθήκες του πολέμου. Ακόμα και αν δεν συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ, ξέρουν καλά ότι προμηνύει νέα ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης και βαθύτερη εμπλοκή στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, που βάζουν σε μεγάλο κίνδυνο τη χώρα και τον λαό.

Το σύνθημα στα στόματα χιλιάδων κομμουνιστών, φίλων και οπαδών του Κόμματος, ότι «δεν διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών, ελπίδα είναι η πάλη των λαών», είναι «καρφί στο μάτι» της ομοθυμίας και της συναίνεσης που προσπαθούν να επιβάλουν με νύχια και με δόντια η αστική τάξη, η κυβέρνηση, τα κόμματα και τα επιτελεία της, για να στρατεύεται ο λαός στα ματωμένα σχέδια των ΑμερικανοΝΑΤΟικών.

Είναι απάντηση σε όσους με τη μάσκα του «φιλειρηνιστή», όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και η σοσιαλδημοκρατία, υπηρέτησαν σταθερά την πολιτική της στήριξης των ΝΑΤΟικών σχεδίων ως κυβέρνηση, τη μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο και σήμερα υπόσχονται ...«ολίγον εμπλοκή» στον ευρωΝΑΤΟικό πολεμικό σχεδιασμό. Σε όσους στηρίζουν τους στόχους των μονοπωλιακών ομίλων και της αστικής τάξης της χώρας, για λογαριασμό των οποίων ο λαός μας μπαίνει σε επικίνδυνους δρόμους.

Η απήχηση που συναντούν οι πρωτοβουλίες του Κόμματος όλο αυτό το διάστημα, η επιτυχία της πανεξόρμησης με την Απόφαση της ΚΕ για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, επιβεβαιώνουν πως οι θέσεις και η δράση του παρακολουθούνται με μεγάλο ενδιαφέρον από πολλούς εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, νέους και νέες, που ασφυκτιούν από τη σημερινή κατάσταση, ανησυχούν και προβληματίζονται για το αν και πού βρίσκεται η διέξοδος.

Η θέση όλων αυτών είναι την Τρίτη στο Σύνταγμα! Η θέση τους είναι με την πραγματικά «σωστή πλευρά της Ιστορίας» για τον ελληνικό λαό, για τους λαούς όλου του κόσμου. Για να δώσει ο λαός τη μοναδική διέξοδο προς όφελός του από τον πόλεμο. Στον αγώνα ενάντια στον εθνικισμό και τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες για να δυναμώσει η κοινή πάλη των εργαζομένων στο δρόμο της ανατροπής, ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα που τρέφεται από την εκμετάλλευση, τον πόλεμο και γεννά φτώχεια, αδικία και προσφυγιά.

Το άρθρο αυτό αναδημοσιεύεται από την στήλη «Η Άποψή μας» του Ριζοσπάστη της Τετάρτης 16 Μάρτη 2022.

902gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου